כ-12,000 משתתפים לקחו השנה חלק במרוץ כפר-סבא

כ-12,000 משתתפים לקחו השנה חלק במרוץ כפר-סבא

19/03/2015
כ-12,000 משתתפים לקחו השנה חלק במרוץ כפר-סבא (הגדל תמונה)
  • ימר גטהון הוא הרץ שהגיע למקום הראשון במקצה התחרותי במרוץ כפר סבא ה-25 ע"ש רס"ל זיו בלאלי ז"ל.
  • בין הרצים הרבים ניתן היה לראות גם את האלוף יואב גלנט.
  • השנה לראשונה נפתחה במרוץ כפר סבא קטגוריה מיוחדת לבני 80+ .

כ-12,000 רצים וצועדים לקחו השנה חלק במרוץ כפר סבא המסורתי, שהתקיים ביום שבת האחרון ברחבי העיר. מדובר במספר שיא של משתתפים. אליהם נוספו עוד אלפי תושבים- משפחות, בני נוער וילדים שהגיעו לצפות ברצים, לעודד ולקחת חלק בהפנינג הססגוני והספורטיבי בכיכר העיר. מזג האוויר האיר פנים לרצים,  הארגון המושקע וההופעות באווירת הקרנבל יצרו אווירה חגיגית, ספורטיבית ופעילה. המרוץ אורגן על ידי רשות הספורט העירונית ברשותו של שאול מיטלברג וצוותו והתגובות החיוביות היו רבות. במקצה התחרותי 10 ק"מ נשים הגיעה למקום הראשון רוני גדיש בזמן של 37.28 דק' וימר גטהון  בין הגברים בזמן של 30.22 דק'.
המשתתפים הרבים לקחו חלק ב- 3 מקצים מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה עממי 2 ק"מ ומקצה הליכה של 7.5 ק"מ. השנה נפתחה לראשונה גם קטגוריה לרצים בני 80 פלוס ובמקצה התחרותי רצו 8 רצים וביניהם 7 גברים ושתי נשים. מדובר ביוזמה של צביקה הס, זקן הרצים בכפר סבא (88), שפנה לראש העיר יהודה בן חמו וביקש ממנו לפתוח קטגוריה מיוחדת של בני 80 פלוס במרוץ התחרותי ל- 10 ק"מ.
בין השאר לקחו חלק במרוץ- קבוצות מאורגנות של ילדי בתי ספר בעיר, קבוצות ממקומות עבודה ומועדוני ספורט שהתארגנו יחד , קבוצת הכנה לצה"ל "אחריי" ועוד קבוצה ייחודית שרצה במטרה להעלות את המודעות למאבק בסרטן השד. היוזמה התחילה מבחור בשם נבו חרט אשר אמו נפטרה לפני כשנתיים מהמחלה, אשר ארגן קבוצת בני נוער נפלאים חברי מועצת הנוער העירונית והלהקה הייצוגית של כפר סבא. עוד לקחו חלק במרוץ גם "עמותת צעדים קטנים" לילדים חולי ניוון שרירים דושן (DUCHENNE) ובקר (BECKER) שפועלת למען שיפור איכות חייהם של הילדים החולים במחלה ולקידום המחקר למציאת טיפול למחלה.
בסיומו של המרוץ הוענקו פרסי הוקרה למשטרת כפר סבא ומשא"ז על סיועם מידי שנה במרוץ.
ולנותני החסות: חברת ברוקס, גרייט שייפ, קאנטרי כפ"ס, עיתון ידיעות השרון.
כמו כן הוענקו פרסים לבתי ספר שנרשמו למרוץ כקבוצות וביניהם- בתי ספר ברנר,  גורדון, אוסישקין, בן גוריון, סורקיס, יצחק שדה, רמז, גולדה, דמוקרטי , אופירה נבון, בי"ס כפר סבא הצעירה, וביה"ס הירוק 60, בי"ס צומח 80.  יש לציין כי הקבוצות הגדולות  ביותר שנרשמו מבין בתי הספר הם: במקום1 - ביה"ס צומח 80 –בי"ס חדש בכפר סבא, המשתתף זו השנה הראשונה במירוץ– המורה לחינוך גופני – ורד הירום לוי הצליחה לרשום 403  ילדים שהם 112% מביה"ס. במקום2 - בי"ס גורדון – המורה לחינוך גופני – גלית וליאונור שרשמו  558  ילדים והורים  סה"כ 95.71% מתלמידי ביה"ס. במקום 3 –ביה"ס ברנר – המורה לחינוך גופני – מירה בן משה, שהצליחה לרשום 530  ילדים שהם 83.5% מביה"ס, וביה"ס כפר סבא הצעירה- בי"ס חדש בכפר סבא, שנה ראשונה שלו במרוץ שרשם 225 ילדים שהינם 83.5%.
הפרסים הוענקו ע"י סגן ראש העיר ומחזיק תיק הספורט צביקה צרפתי, אשרת גונן מנכ"לית העיריה, רון קוגמן סמנכ"ל העירייה, שאול מיטלברג מנהל הרשות העירונית לספורט ואלי בלאלי אבא של זיו ז"ל החייל שעל שמו נקרא המרוץ.

צביקה צרפתי מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק הספורט, "המשתתפים הרבים, שלקחו חלק פעיל במרוץ, הקהל הרב שהגיע לעודד- כולם יחד תרמו לאווירה הספורטיבית המדהימה והיוו הוכחה נוספת כי השילוב בין ספורט ואיכות חיים הינו שילוב מנצח. עיריית כפר סבא שמה לעצמה למטרה להנחיל לתושביה את ערכי השמירה על אורח חיים בריא כחלק בלתי נפרד מטיפוח איכות החיים העירונית, ואני שמח כי הערכים העירוניים התגשמו בשטח הלכה למעשה. אני מזמין את התושבים לקחת חלק באירועי הספורט השונים שמתקיימים בעיר לאורך כל השנה ולשמור על גוף בריא בנפש בריאה".
שאול מיטלברג מנהל רשות הספורט העירונית, "רשות הספורט העירונית גאה ושמחה לראות שתושבי כפר סבא בוחרים בספורט ומתמידים להגיע לכל אירועי הספורט שהרשות מארגנת. אנו רואים שמידי שנה מס' המשתתפים גדל, מה שמעיד על מודעות גבוהה בקרב תושבי העיר לחשיבות הפעילות הגופנית ולאורח חיים בריא. אני מודה לכל צוות רשות הספורט שעבד ימים ולילות להצלחת האירוע ובפרט לריקי בידר מנהלת אירועי ספורט ושירה רובין סגניתי, ומזמין את אתכם ליטול חלק באירוע אופניים " מתגלגלים בכפר סבא", שייערך בחוה"מ פסח 7 באפריל".

תוצאות מרוץ כפר סבא:

רשימת מנצחי קבוצות הגיל