נדחה הערר של תושבי השכונה הירוקה נגד עיריית כפר סבא

נדחה הערר של תושבי השכונה הירוקה נגד עיריית כפר סבא

כנגד התכנית שמטרתה תוספת יח"ד לצורך מתן מענה לדיור מוזל בר השגה.
25/05/2015
נדחה הערר של תושבי השכונה הירוקה נגד עיריית כפר סבא (הגדל תמונה)

מדובר בתכנית ברח' יאיר רוזנבלום פינת אהוד מנור תכנית  כס/ 60/ח  שמטרתה תוספת יח"ד לצורך מתן מענה לדיור מוזל בר השגה .

בתאריך ה-11.5 התקיים בוועדת הערר מחוז מרכז דיון בהתנגדויות תושבים, כנגד התכנית הנקודתית שיזמה העירייה והחב' הכלכלית ברח' יאיר רוזנבלום פינת אהוד מנור תכנית  כס/ 60/ח  שמטרתה תוספת יח"ד לצורך מתן מענה לדיור מוזל בר השגה. הדיון היה ארוך וממצה וועדת הערר נכנסה לעובי הקורה, כולל בחינת שאלות נוקבות  ובקשה מענה מפורט לכל פרט בתכנית ולסוגיות המשפטיות אותן מעלה התכנית. בסופו של הדיון הציעה הועדה לעוררים למחוק את הערר. לאחר הפסקה חזרו העוררים והודיעו כי לאור המלצת ועדת הערר מסכימים הם למחוק הערר.
כזכור, מדובר בפרויקט בינוי למגורים המיועד לצעירים מהעיר כפר סבא. על פי התכנון עתיד להבנות הבניין על מגרש בשטח של כ- 2,800 מ"ר. הפרויקט מנוהל על ידי החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, אשר תמשיך ותקיים פיקוח עליון עד לאכלוס הפרויקט. בבניין ייבנו 43 דירות מגורים. 36 מהן (בשש קומות), בגודל של כ- 97 מ"ר ועוד כ- 12 מ"ר מרפסת, לזכאים שיעמדו בקריטריונים. בנוסף ייבנו עוד 5 דירות גג וכן 2 דירות גן, שישווקו  בשוק החופשי ולא במסגרת ההגרלה. לכל הדירות בבניין יוקצו 2 חניות ומחסן דירתי (בקומת קרקע ובמרתף) וכן יפותחו שטחים ציבוריים בגבולות המגרש. הדירות לזכאים שיזכו בהגרלה ירכשו מחברה קבלנית שתזכה במכרז לרכישת הקרקע מהעירייה ותיבנה עליו את הבניין.
העירייה יזמה את הפרויקט במטרה לסייע לזוגות צעירים תושבי העיר. מדובר בפרויקט מגורים חדש במחירים מוזלים משמעותית לתושבי העיר- ברחוב יאיר רוזנבלום בשכונת הזמר העברי, אחת השכונות החדשות והיוקרתיות של העיר כפר סבא. הפרויקט ייחודי פורץ דרך במסגרתו תאפשר העירייה לתושבי העיר, שיעמדו בקריטריונים לרכוש דירה למגורים במחיר מוזל משמעותית ממחיר השוק. בכך מוותרת העירייה על עתודת קרקע, שיכלה להניב לה רווחים לו היתה מוציאה אותו למכירה בשוק הפרטי. חשוב לציין כי פרויקט זה מצטרף לפרויקטים נוספים המקודמים בתקופה זאת בעיר העירייה בוחנת בעתיד הקרוב גם יישום תכניות פינוי בינוי בשאר חלקי העיר, בשכונות: אלי כהן, תקומה, ששת הימים יוספטל, כיסופים ועליה שבתוכם גם עומדת החשיבות למציאת פתרונות דיור לזוגות צעירים.