הזוכה בתחרות האמנים "קיר אמן": עמרי רוביסה

הזוכה בתחרות האמנים "קיר אמן": עמרי רוביסה

28/05/2015
הזוכה בתחרות האמנים "קיר אמן": עמרי רוביסה (הגדל תמונה)

עמרי רוביסה (26) הוא הזוכה בתחרות האמנים "קיר אמן" של מרכז הצעירים מצ"ב בכפר סבא לחודשים מאי-יוני 2015. במסגרת הפעילות הענפה של המרכז לצעירים בכפר סבא מתקיימת בתחום קידום אמנים צעירים, תחרות יצירות אמנות הנושאת את השם "תחרות קיר אמן".
אמנים בגילאי 18-35 מוזמנים להציע מיצירותיהם, שמתוכם ועדת שיפוט תבחר מידי כחודשיים את האמן ואת היצירות הנבחרות. היצירות הזוכות ייחשפו על קיר אמן והאמן עצמו יזכה גם בפרס כספי עבור רכישת חומרים וציוד. יצירותיו המרשימות של עמרי רוביסה מוצגות בימים אלו על קיר מרכזי במרכז הצעירים ברחוב גלר 4 בכפר סבא.
עמרי, בן 26, הוא צלם המתמחה בצילום פורטרטים ילדים. הוא בוגר "מנשר" בית ספר לאמנות ומתעד במצלמתו נופים ואנשים מאז שהיה בן 14. בימים אלו הוא מקים סטודיו לצילום בכפר סבא ורצונו הוא לבסס את עצמו בעשייה אמנותית קהילתית.
"חשוב לי ליצור בגישה שלי", הוא מספר. ,אני רוצה להתפרנס מהצילום אבל מצד שני בזמן הפנוי שלי אני רוצה לתרום לקהילה בכפר סבא, מקום הולדתי והמקום שאני בוחר כיום לגור בו. אני רוצה להשתלב בפרויקטים עבור הקהילה כמו למשל פרויקט "קהילה זוכרת" שבו השתתפתי, ובפורים צילמתי ילדים בתחפושות בהתנדבות כי אני מאמין שלכולם מגיע תיעוד כזה גם למי שאין לו את האמצעים".
רוביסה אמנם התמחה בצילום דיגיטלי אבל הוא אוהב להתנסות בצילום אנלוגי, בפילם. הוא חושב שהתוצר יותר מעניין ובנוסף הרבה פחות מסורבל להסתובב עם מצלמה אנלוגית "כמו של פעם".
"אני אוהב להסתובב במרחב ולתעד אירועים שאני נתקל בהם במקרה, אני נהנה מהדינמיות של החיים שלי ושל היום שלי ונהנה לזכור שבזכותם יוצא לי להיתקל ולתעד אנשים ורגעים כל כך ייחודיים".

ראש העיר יהודה בן חמו, "אני מברך את עומרי רוביסה על הזכייה. יש בעירנו אמנים צעירים וכישרוניים מאד. במרכז הצעירים עושים הכל על מנת לתת לאמנים אלה במה והזדמנות להציג את יצירותיהם. המטרה היא לפתוח עבורם דלת עבורם ואנו תקווה כי בעתיד יציגו יצירותיהם במוזיאונים נחשבים בארץ והעולם".