יום הזיכרון השנתי לעולים מאתיופיה

יום הזיכרון השנתי לעולים מאתיופיה

28/05/2015
יום הזיכרון השנתי לעולים מאתיופיה (הגדל תמונה)
כמידי שנה קיימה עיריית כפר סבא את טקס יום הזיכרון השנתי לזכרם של בני הקהילה האתיופית שנספו בדרכם לארץ ישראל. בטקס לקחו חלק תושבים רבים בניהם בני הקהילה האתיופית בעיר הטקס התקיים בבית אברהם במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, עילאי הר סגור הנדין – סגן ראש העיר, הקייס קסהון זימרו רב הקהילה, • אדם ברוך – מנהל בית אברהם, דלי אלי – מנהלת מרחב נתניה והשרון במשרד הקליטה, נציגי המועדונים – השרון, ליונס, רוטרי וחבריי הקהילה האתיופית. הטקס החל ליד האנדרטה בקריאת שמות הנופלים ואמירת קדיש ויזכור וקטעי קריאה ושירה  מפי בני נוער ממועדון יונה ומבית גיורא.
ראש העיר יהודה בן חמו ברך את הנוכחים ואמר כי, כבכל שנה, אנו מציינים בטקס מכובד את זכרם של כ-4000 מבני הקהילה אשר נספו בדרכם מאתיופיה לישראל, כשרבים מהם עונו במחנות פליטים בסודן. בטקס זה, שבו אנו זוכרים את הדרך הארוכה שבני העדה עברו בדרכם לישראל, אנו גם זוכרים ומזכירים שדרכם של בני העדה שצלחו את הדרך הקשה והגיעו לישראל לא תמה בכך, והם עברו כברת דרך כאן בתוך מדינת ישראל, בבניית קהילה חזקה ומגובשת. ועוד רבה הדרך לשילוב מלא בתוך החברה הישראלית ולמימוש הפוטנציאל האדיר שגלום בחברי הקהילה. לאחרונה הנושא עלה לכותרות בכל הערוצים ואני אומר כאן, מעל במה זו, כי אסור לנו לתת לנושא לרדת מסדר היום הציבורי, ועלינו לפעול לשינוי המצב באופן תמידי. זהו מבחן לערכיי הסובלנות, השוויון והאחווה של העם היהודי, ואנו צריכים לעמוד בו בכבוד.  העיר כפר סבא מחבקת אתכם, חבריי הקהילה האתיופית הכפר סבאית, ומייצרת כל העת הזדמנויות לחיבור, לטיפוח ולפיתוח הקהילה בדגש על דור העתיד - הילדים, בעידוד מצוינות והישגיות. אני רוצה להודות לשירה כץ, מירב הפלמן ואדם ברוך מהמחלקה לנוער, צעירים וקהילה על ארגון ערב זה והעשייה הענפה למען הקהילה כולה, ואני רוצה לאחל לכולנו שנפגש רק בשמחות ונדע רק אושר ואהבה בעירנו.