הסתיימה תחרות אדריכלים התחדשות רחוב ויצמן

הסתיימה תחרות אדריכלים התחדשות רחוב ויצמן

28/05/2015
הסתיימה תחרות אדריכלים התחדשות רחוב ויצמן (הגדל תמונה)
  • לתחרות ניגשו 25 מועמדים.
  • חברי ועדת השיפוט בחרו ארבע עבודות שיהוו השראה לתכנון של רחוב ויצמן.

הסתיימה תחרות אדריכלים שעסקה  בהתחדשות רחוב ויצמן, הרחוב המרכזי של העיר. התחרות התקיימה בהובלת עיריית כפר סבא בשיתוף 'עמותת האדריכלים המאוחדים בישראל'. אל התחרות ניגשו 25 צוותים רב תחומיים, במסגרתה צוות השופטים בחר 4 עבודות נבחרות. בתחרות האנונימית השתתפו אדריכלים ואדריכלי נוף מכל הארץ.  בפרס הראשון זכו במשותף רוני פרידמן  י. שמאי אדריכלים כפר סבא ורקפת סיני, שהם קסלסי לוי, אסנת קסלסי קוצר אדריכלים ואדריכלי נוף מירושלים וקורנית. בפרס השני זכתה אדר' נוף עינת שילר, אדר' גיא בלטר, אינג' מיכאל קוגן מתל אביב. בציון לשבח זכתה נעימי אדריכלות (יהודה אור נעימי)  מתל אביב. במסגרת התחרות הוצגו הצעות חדשניות ויצירתיות לפיתוח הרחוב תוך שמירת ערכיו כמו מבנים לשימור ושיפור מערך התנועה.  בין השופטים: ראש העיר יהודה בן חמו, ענת צ'רבינסקי אדר' העיר, אדר' שי וינשטיין יו'ר חבר השופטים, אדר' רועי סקר, אדר' נוף דר' זיווה קולודני, אדר' דר' אוסנת רוזן, אדר' אריה גונן, ציפי סלמה, סגנית אדר' העיר, אושרת גני גונן, מנכ"לית העירייה, איתי צחר סמנכ"ל העירייה.
    רחוב ויצמן הינו הרחוב הותיק והמרכזי של העיר כפר סבא, פעולתו הענפה של האדריכל המיתולוגי של העיר, יוסף קולודני, אשר ראה חשיבות רבה בעורק חיים זה, ביססה את תוואי הרחוב כציר הולכי רגל, המשולב במבני ציבור  כחלק מ'רשת ירוקה' ייחודית לעיר.
    "לתחרות יש חשיבות ראשונה במעלה כחלק מצמיחתה הדמוגרפית של העיר והתחדשותה בשנים האחרונות והצפי לצמיחתה העתידית."אמר יהודה בן חמו ראש העיר "במקביל מקדמת העירייה תכניות משמעותיות לאורך הציר כמו אזור התעשייה המתחדש, "פינוי-בינוי" במתחם "תקומה", מתחם השוק העירוני ששודרג לאחרונה בצורה משמעותית ומתחם התחנה המרכזית. לצד פרויקטים אלו העירייה מפתחת את העורק הראשי של העיר כחלק מתכנית המתאר העירונית הכוללנית המתגבשת בימים אלו, המושתתת על יסודות החזון עירוני. אני רוצה להודות לכל מי שלקח חלק בתחרות ולכל מי שעמל בהכנתה: אגף הנדסה בעיריית כפר סבא בהובלת אדריכלית העיר ומ"מ מהנדס העיר, ענת צ'רבינסקי, בשיתוף "עמותת אדריכלים מאוחדים בישראל".
    אדריכלית העיר ומ"מ מהנדס העיר, ענת צ'רבינסקי:"כפר סבא, שראשיתה יישוב יהודי בימי בית שני והמשכה מושבה קטנה כעבור אלפיים שנה, צמחה להיות עיר בעלת מאפיינים ייחודיים בנוף התכנון האורבני בישראל, אשר מחויבת לפיתוח חיים עירוניים ברי-קיימא הנשענים על חוסן תרבותי, חברתי וכלכלי של העיר.  רח' ויצמן הינו ציר מרכזי בעיר אשר מהווה את ליבה הפועם. ברחוב, מבני ציבור, מגורים ומרכזים מסחריים השזורים לכל אורכו ויוצרים מקום תוסס ומלא חיים בכל שעות היום, אם בהיבט מסחרי-כלכלי ואם בהיבט חברתי-תרבותי.  שמנו לעצמו למטרה לבחון אסטרטגיות שונות להתחדשות הרחוב בתחרות אדריכלים מורכבת. ההצעות שהתקבלו ואלו שזכו, הינן ראשונית ומהוות נקודת פתיחה לדיון חשוב מעין כמוהו אודות אופיו ותפקודו של הרחוב בעתיד. במהלך החודש הקרוב תתקיים תערוכה בה יוצגו ההצעות לציבור הרחב."
    אדר' שי וינשטיין יו'ר חבר השופטים: "מדובר בהחייאה של רחוב ויצמן וכפר סבא, הנושא מורכב וההגשות המחישו את המורכבות. ההצעות הציעו רעיונות ראשוניים לפתרונות אפשריים ונתנו חומר רב למחשבה למתכנני העיר לגבי דגשים או נושאים."