עיריית כפר סבא ציינה 70 שנה לניצחון הצבא האדום על גרמניה הנאצית

עיריית כפר סבא ציינה 70 שנה לניצחון הצבא האדום על גרמניה הנאצית

בטקס חגיגי בהיכל התרבות בכפר סבא.
28/05/2015
עיריית כפר סבא ציינה 70 שנה לניצחון הצבא האדום על גרמניה הנאצית (הגדל תמונה)

במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, יו"ר הכנסת, מר יולי אדלשטיין ומכובדים נוספים.

בטקס חגיגי בהיכל התרבות העירוני צוינו 70 שנה ליום הניצחון של בעלות הברית על הצורר הנאצי.  האירוע התקיים במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, יו"ר הכנסת, מר יולי אדלשטיין, מ"מ וסגן ראש העיר צביקה צרפתי, חבר מועצת העיר אורן כהן, מנכ"לית העירייה,אושרת גני גונן, סמנכ"ל העירייה, רון קוגמן, מנהלת מחוז מרכז במשרד הקליטה, סגנית מנהלת מרחב נתניה והשרון במשרד הקליטה, מרינה שוורץ, יו"ר מועדון הווטרנים בכפר סבא, מיכאל זולטריוב וכן ווטרנים רבים ומשפחותיהם. באירוע החגיגי הופיעה מקהלת וטרנים עירונית סבלסדר, הטנור פליקס ליפשיץ והכנר סניה קרויוטור וכן שלי בן נון בקטע מחול.
ראש העיר יהודה בן חמו ברך את הנוכחים באירוע כי "מזה עשרות שנים לא צוין חלקם של הווטרנים הגיבורים בלחימה ובניצחון על גרמניה הנאצית. אך אנו בכפר סבא לא שוכחים זאת, מודעים לתרומתכם הרבה ופועלים להנצחתה. זוהי העת והחובה שלנו להכיר ולהוקיר את קהילתכם, שרוב חבריה זכו להגיע זה מכבר לגיל גבורות ואף למעלה מכך, ואנו מקיימים פעילויות רבות למענכם ולרווחתכם. אתם הגיבורים האמתיים של העם היהודי, אשר למעשה הצלתם אותו והבטחתם את העתיד היהודי. התגייסתם כנערים, וכנערות, למאבק בנאצים. מדהים במיוחד הוא סיפורו של, יו"ר מועדון הווטרנים, מיכאל זלטוריוב, אשר בגיל 13 התייתם מהוריו שנהרגו בידי הנאצים והתגייס לשירות הצוללות. הוא היה הנער הצעיר ביותר ששירת בצבא האדום. לכל מי שיושב כאן היום יש סיפור מלחמה מרתק. עולמות שלמים של סיפורים. כל מדליה וכל עיטור קרב שמוצמדים לדש הבגד מספרים סיפור של קרבות גבורה, לעיתים קרבות שהיו עקובים מדם, וההקרבה העצומה שהקרבתם, אתם וחבריכם לנשק, וגם אלה שנפלו. אני מבקש להודות לכם בשם כל תושבי כפר- סבא, על הפגנת גבורה ורוח לחימה יוצאת דופן. אין ספק כי כל מי שיושב כאן היום שינה בעצם את מהלך ההיסטוריה העולמית וכתב אותה בדם ליבו. בנוסף ברצוני להודות באופן אישי ליו"ר הכנסת, מר יולי אדלשטיין ולכל מי שהגיע לכאן היום לכבד את המעמד".
מיליון וחצי יהודים נלחמו במלחמת העולם השנייה נגד הנאצים, חצי מיליון מהם בשורות הצבא האדום בברית המועצות. המלחמה גבתה מחיר יקר וכמחציתם נהרגו בקרבות. אלפים מהם קיבלו אותות גבורה ול-157 לוחמים הוענק האות הגבוה ביותר אות "גיבור ברית המועצות". חברי "פורום הווטרנים" הכפר סבאי הם קהילה המורכבת מכ-120 ווטרנים ומשפחותיהם, בתוכם 30 לוחמים שהשתתפו בקרבות וחיים בעיר.
בעיר פועלים שלושה מועדוני גמלאים לקהילת עולי בריה"מ הכוללים בתוכם פעילות של פורום הווטרנים: מועדון בבית התרבות ע"ש רייזל, מועדון במרכז אלי כהן ומועדון "שלום עליכם", אשר מקיימים פעילויות מגוונות כגון הרצאות וטיולים. כמו כן פועלות ארבע מקהלות ווטרנים. לפני ארבע שנים, הוקם אתר הנצחה לווטרנים ברחבת כץ-מילר במטרה לספר את סיפורם של החיילים היהודים שלחמו ערב מלחמת העולם השנייה בברית המועצות. בחודש הבא, יתקיים טקס חניכה של האנדרטה החדשה והמכובדת שהוקמה באתר ההנצחה.