תושבים רבים לקחו חלק בכנס התחדשות עירונית בשכונת תקומה

תושבים רבים לקחו חלק בכנס התחדשות עירונית בשכונת תקומה

28/05/2015

ראש העיר יהודה בן חמו נפגש עם תושבי שכונת תקומה ובישר להם על כוונת העירייה לחדש את שכונת תקומה במסגרת תכנית ההתחדשות העירונית.  כנס תושבים בנושא ההתחדשות העירונית התקיים באולם הספורט בבי"ס יצחק שדה במעמד ראש העיר יהודה בן חמו,  ענת צ'רבינסקי, אדריכלית העיר ומ"מ מהנדס העיר ומכובדים נוספים.
תכנית פיתוח שכונת תקומה הינה חלק מהתחדשותה של העיר בשנים האחרונות כתוצאה מצמיחה דמוגרפית נרחבת ובשל הצפי להתרחבות עתידית. שכונת 'תקומה' הוקמה לצורך קליטתם של ניצולי שואה בעיר בתחילת שנות ה- 60. מרבית הבניינים שנבנו בה הם בנייני רכבת בני 3-4 קומות בבנייה צפופה עם אזור מסחרי קטן.
כחלק מתהליך התחדשות עירונית החליטה העירייה להחיל בשכונה תכנית נרחבת של  "בינוי- פינוי- בינוי" בתמיכת משרדי הממשלה, במסגרתה יתווספו לשכונה כ-800 יחידות דיור בנוסף ל- 294 הקיימות. העירייה תאפשר בנייה במגרש הציבורי הפנוי לאורך רחוב רופין ואת הרחבתם של הרחובות בסביבה, כל זאת על מנת לעודד את ההתחדשות העירונית במרכז העיר ולאפשר לקדם את הפרויקט.  התכנון הוא לייצר בשכונה קומפלקס שנותן מענה לכמה צרכים:  מגורים, מבני ציבור ומסחר. זהו המתחם הראשון בהיקף כזה שמקודם לאחר שהעירייה קידמה בהצלחה מתחם לפינוי-בינוי ברחוב ששת הימים פינת רחוב גורדון.
יהודה בן חמו ראש העיר ברך את התושבים שלקחו חלק בכנס והסביר כי, "כראש עיר אני רואה אתגר מיוחד לקדם פרויקטים של פינוי בינוי של שכונות שלמות, במיוחד כשנוצר תמהיל ראוי לשטחי ציבור בשילוב עם שטחים ירוקים ותקני חנייה. התחדשות שכונת תקומה היא אחד הפרויקטים המשמעותיים של התחדשות עירונית בעירנו, כחלק בלתי נפרד מתכנית המתאר העירונית, הנמצאת בימים אלה בשלבים מתקדמים של תכנון. זוהי תכנית מקיפה מאוד ואין לי ספק שהיא תחולל שינוי מהותי בפיתוח העירוני בכלל ובשכונה בפרט. הפרויקט עתיד לשדרג את השכונה, להביא לכניסת משפחות צעירות ולהביא לעליית ערך הנכסים של התושבים. כל תכניות הפיתוח הללו נובעות במישרין מהחזון שלנו, שרואה בכפר סבא עיר צומחת, איכותית, מובילה בשרון במחויבות לקיימות, בחיזוק ערכי הקהילה, חברה, תרבות, חינוך ואיכות סביבה, תוך הקניית חוסן כלכלי".
ענת צ'רבינסקי אדריכלית העיר, "מדובר בפרויקט שהינו ללא ספק בשורה של ממש בכל הקשור לאוכלוסייה הוותיקה ובמקביל גם לזוגות הצעירים. העובדה שבמרכז העיר תצמח שכונה מתחדשת עם פוטנציאל אדיר היא בהחלט צעד נוסף בדרך למימוש החזון העירוני "