עיריית כפר סבא יזמה יום עיון לסטודנטים מבית ברל

עיריית כפר סבא יזמה יום עיון לסטודנטים מבית ברל

במטרה להעמיק את הקשר עם המורים והגננות של המחר.
7/06/2015

יום העיון התקיים בשיתוף פעולה עם תכנית עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים והמסלול לגיל הרך במכללת בית ברל.

סטודנטים רבים מהמסלול הרך בבית ברל הגיעו השבוע ליום עיון שהתקיים בבית רייזל ביוזמה משותפת של עיריית כפר סבא, תכנית עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים והמסלול לגיל הרך במכללת בית ברל. הכנס המיוחד התקיים במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, אושרת גני גונן, מנכ"לית העירייה, רון קוגמן, סמנכ"ל העירייה, דב רקוביץ', מנהל אגף החינוך, תמר גייגר, מנהלת מחלקת גני הילדים, שרון ג'ורג'י, מנהלת תכנית עיר ללא אלימות, שלמה גור, מנהל השירות הפסיכולוגי החינוכי, ליאת אייל, מפקחת גני הילדים במשרד החינוך, ד"ר אורית מיוחס, ראש מסלול הגיל הרך בבית ברל, ד"ר אילנה מילשטיין, ראש היחידה להכשרת מורים ועובדי חינוך וסטודנטים לחינוך ממכללת בית ברל.  יום העיון התקיים במסגרת יחסי קהילה-אקדמיה בכפר סבא אותם יזם ראש העיר לפני מספר שנים.
ראש העיר יהודה בן חמו ברך את הנוכחים ואמר כי " החזון החינוכי של העיר כפר סבא הוא לתת מענה חינוכי הולם לכל תלמידי העיר החל מגילאי הגן, לקדם ולפתח אותם, ולהפוך אותם לחלק בלתי נפרד מהחברה שסביבם. לשם כך אנו עובדים בשיתופי פעולה הדוקים עם מכלול הגורמים המקיפים את הילדים: צוותי החינוך, ההורים, משרד החינוך והאקדמיה. העירייה משקיעה משאבים רבים לטובת כל מסגרות החינוך, הן בפיתוח המסגרות הקיימות והן בבניית גנים חדשים ובתי ספר בשכונות הירוקות ובכל רחבי העיר. זאת בעקבות ההגירה החיובית לעיר בשנים האחרונות שהביאה לעלייה דמוגרפית ברוכה, אשר חייבה ההיערכות בתשתיות ובבנייה. ברמת התכנים, אנו מייצרים כל העת תכניות חדשניות ופורצות דרך, שמטרתן היא ליצור אקלים חינוכי של כבוד הדדי, סובלנות, הידברות ואחריות אישית וחברתית. זוהי הדרך לבניית תשתית חזקה לביטחון האישי של הילדים ולהתפתחותם בכל התחומים. השנה, בפעם הראשונה, יש שיתוף פעולה עם המסלול לגיל הרך, שחשוב לי במיוחד, כי אתם דור העתיד של המחנכים והמחנכות של ילדי העיר. אני שמח ונרגש להכירכם ולארח אתכם אצלנו עוד בשלב הלימודים."
במהלך יום העיון לקחו הסטודנטים חלק בסדנאות מעשיות שחשפו שתי תכניות דגל חינוכיות בגני הילדים בכפ"ס בהנחיית יועצות חינוכיות ופסיכולוגיות חינוכיות. התוכניות "ללמוד לחיות יחד" ו"מעגל הקסם" עוסקות ביצירת שפה מכבדת ומתן כלים לתקשורת מיטבית בין אנשי הצוות לילדים ולהוריהם. התכניות הן פרי שיתוף פעולה מערכתי של מחלקת גני הילדים, השירות הפסיכולוגי-חינוכי ותכנית עיר ללא אלימות.  לאחר מכן שמעו הסטודנטים את ההרצאה "המבוגר המשמעותי המצמיח"  מפיו של יורם שליאור.