ביוזמת עיריית כפר סבא הוקם "האב" חברתי ראשון מסוגו בארץ

ביוזמת עיריית כפר סבא הוקם "האב" חברתי ראשון מסוגו בארץ

7/06/2015
ביוזמת עיריית כפר סבא הוקם "האב" חברתי ראשון מסוגו בארץ (הגדל תמונה)
  • מדובר במיזם חברתי חדשני, הכולל בית לעסקים- האב HUB ובו מרחב עבודה מתקדם יחד עם בית קפה של רשת ג'ו, אשר יופעל ע"י מתמודדים עם פגיעה נפשית מעמותת אנוש לבריאות הנפש.
  • המיזם הינו שיתוף פעולה בין עיריית כפר סבא, קפה ג'ו ועמותת אנוש.

ראש העיר יהודה בן חמו יזם, באמצעות החברה הכלכלית ומחזיקת תיק העסקים במועצת העיר רביטל שלום, פתיחת האב חברתי ראשון מסוגו בארץ:  בית קפה חדש של רשת ג'ו שהוא גם סביבת עבודה (Hub), המופעל כולו על ידי חברי עמותת 'אנוש' המתמודדים עם פגיעות נפשיות.
ההאב-hub החדש שהוקם בפארק העירוני בכפר סבא, קרב לאזור התעשייה התע"ש שעובר בימים אלה תהליכי התחדשות עירונית מקיפים, יהווה חלל עבודה שיתופי ויספק לעסקים קטנים וגדולים, לחברות הייטק וטכנולוגיה מכל הסביבה, מרחב עבודה איכותי בסביבה נעימה ושקטה במהלך היום.
המרכז יכלול תשתית אינטרנט, שירותי משרד ועוד. בהאב-hub ניתן יהיה לקיים פגישות עבודה אינטימיות ומנגד גם כנסים ואירועים בהיקפים משתנים. בחלל ה"האב" יפעל בית קפה ג'ו על פי מודל חברתי יוצא דופן, שבמסגרתו יועסקו מתמודדים עם פגיעה נפשית מעמותת אנוש לצד עובדים שאינם מתמודדים, וזאת כחלק מתהליך השיקום המעצים שהם עוברים ותוך יצירת מקום עבודה מכבד ומקור פרנסה והעצמה. יש לציין, כי מדובר בבית קפה חדיש ואיכותי, שהוקם גם לרווחת התושבים ולכלל באי הפארק, כחלק מהפיתוח המואץ שעוברת העיר בשנים האחרונות, במטרה לשפר ולהרחיב את השירותים ואת מקומות הבילוי והפנאי.
יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא, "העיר כפר סבא היא עיר שמדברת עסקים. מדובר במיזם חברתי-עסקי ברוח החזון של כפר סבא, אשר חרתה על דגלה את הפיתוח העסקי והכלכלי של העיר, בד בבד עם קידום ערכי שוויון ותרומה לקהילה. המיזם נועד לתת מענה הוליסטי להייטקיסטים, ליזמים ולבעלי עסקים גדולים וקטנים, ויהווה מקום שבו הם יוכלו לקיים פגישות, לפתח את הרעיונות שלהם, להיפגש עם יזמים אחרים וליצור נטוורקינג של קשרים עסקיים וכלכליים.  זהו מיזם חדשני הנשען על 'משולש זהב' של מתן מענים לצרכי הקהילה ועסקים: בית קפה בליווי מקצועי ובמיתוג של רשת קפה ג'ו, 'בית' לעסקים קטנים ומקום עבודה לבעלי צרכים מיוחדים מעמותת אנוש, וזאת כחלק מהערכים החברתיים של העיר, שבה אחוז המתנדבים גבוה מאד.
"אני מברך את רביטל שלום מחזיקת תיק העסקים במועצת העיר,  אלעד קנדל מנכ"ל החברה הכלכלית, אורי פרג מנהל התפעול בחברה הכלכלית, על הובלת הפרויקט, ואת השותפים - ד"ר הלה הדס, מנכ"לית עמותת אנוש, ושי לידור, מנכ"ל רשת קפה ג'ו ומקווה כי עוד רבים אחרים ילכו בעקבותינו".
הלה הדס, מנכ"לית עמותת אנוש: "אנחנו שמחים על היוזמה של החברה הכלכלית לפנות אלינו לשיתוף פעולה בהעסקת המתמודדים בבית הקפה, ועל ההזדמנות להעניק להם מקור פרנסה מכובד. הדבר מעיד על חשיבה בריאה של הכלה חברתית, דבר שאנשי כפר-סבא מוכיחים בכל פעם מחדש, ומהווים מודל לחיקוי, שכן שיתופי הפעולה של אנוש עם העירייה רק הולכים ומעצימים משנה לשנה".
שי לידור, מנכ"ל רשת ג'ו: "ערכי השיוויון והתרומה לקהילה הם נר לרגליה של רשת ג'ו ושיתוף הפעולה במיזם החדש הוא הזדמנות עבורנו להוציא זאת מן הכוח אל הפועל. אנו שמחים לשמש 'בית' לבעלי צרכים מיוחדים ולתת מענה תעסוקתי הולם בעבורם יחד עם עיריית כפר סבא ועמותת אנוש".

למעבר לתמונות לחצו כאן