מצדיעים לבני הנוער המתנדבים בערב הוקרה מיוחד

מצדיעים לבני הנוער המתנדבים בערב הוקרה מיוחד

במהלך הערב שהתקיים בפנימיית שטיינברג חולקו תעודות הוקרה מיוחדות לבני הנוער מצטיינים בהתנדבות.
10/06/2015
מצדיעים לבני הנוער המתנדבים  בערב הוקרה מיוחד (הגדל תמונה)

העובדה ש- 50% מבני הנוער בעיר מתנדבים במסגרות ההתנדבות השונות   ו-86% מבני הנוער מתגייסים לצה"ל הינן עובדות שבהחלט שווה להתגאות בהן. עיריית כפר סבא קיימה השבוע ערב הוקרה מיוחד לבני הנוער המתנדבים במטרה להוקיר להם תודה על פועלם ובמטרה לסכם את שנת הפעילות בתכנית "התפתחות אישית ומעורבות חברתית".
הערב החגיגי התקיים בחצר פנימיית שטיינברג במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, דב רקוביץ, מנהל אגף החינוך, שירה כץ, מנהלת המחלקה לנוער, צעירים וקהילה, ירון גולדמן, יושב ראש ארגוני המתנדבים , רפי דהן, מנהל מחוז במנהל חברה ונוער, קרן איילי, מפקחת רשותית במנהל חברה ונוער, אופק נגב, יו"ר מועצת הנוער העירונית וחברי מועצת הנוער, מנהלי בתי הספר ורכזי ההתנדבות ובני הנוער המתנדבים. הערב היווה למעשה סיכום של שנת הפעילות ההתנדבותית בבתי הספר במסגרת תכנית "התפתחות אישית ומעורבות חברתית". מדובר בתכנית חדשה של משרד החינוך,  במסגרתה כל תלמידי כיתות י' התנדבו במשך 60 שעות באחד מארגוני ההתנדבות בעיר ועברו 15 שעות הכשרה ו-9 שעות התנדבות קבוצתית. במהלך הערב קיבלו מספר בני נוער תעודות הצטיינות מיוחדות. בין השאר קיבלו תעודות הוקרה-
נועה רוזין, שלומית גת, יונתן חסידים, שלי חטב, ליאור ויינשטוק, אפרים מרדכוכיים,  נטע גרצנשטיין, עדן חכים, דולב בקשי, דן רודברג, נועה בירמן, שירה כהן, אבירם עדן, ליעם פפרמן, יוליאן נירמן, עורמ זיו, אור טואטי, מיכל קוזמן, עדן רסקין. בנוסף ניתנה תעודת הוקרה לנילי צור, רכזת מתנדבים בתיכון הרצוג ותעודת הוקרה לאופק נגב, יו"ר מועצת הנוער העירונית.
בחלק האומנותי של הערב הופיע ערב הרכב נוער מהגלריה 29 , הוקרן סרטון על העשייה ההתנדבותית במהלך השנה והתקיים מופע סטנדאפ  של צמד שיניים ושגיב פרידמן.
ראש העיר יהודה בן חמו ברך את בני הנוער על תרומתם לקהילה ואמר כי, "העיר כפר סבא והקהילה הכפר סבאית רואות בערך ההתנדבות למען הזולת ערך עליון ומיישמת זאת הלכה למעשה מידי יום ביומו. בני הנוער בעיר הם חלק בלתי נפרד מ"תרבות הנתינה. בשנה זו נחשפתם לסוד הגדול של המתנדבים: ככל שאתה נותן, כך אתה מקבל בחזרה. תחושת הסיפוק והשליחות שבעשייה למען האחר היא תחושה נדירה שאי אפשר לחוות בשום מצב אחר. אני מבקש להודות למנהלים ולרכזי המעורבות החברתית בבתי הספר על הובלת התכנית בשיתוף עם מדור התנדבות נוער במחלקה לנוער צעירים וקהילה, למשרד החינוך ולמנהלי ארגוני המתנדבים על קליטת בני הנוער המתנדבים וחניכתם. ולכם נערים ונערות יקרים, אני מאחל שתמשיכו בעשייה החברתית למען האחר ותראו ברכה בעמלכם".