יזמים צעירים בכפר סבא
דלג על מה חדש?

מה חדש?

יזמים צעירים בכפר סבא

קבוצת היזמים הצעירים מהכפר הירוק זכתה במקום הראשון בתחרות גמר האזורית של יזמים צעירים שהתקיימה בכפר סבא.
10/06/2015
יזמים צעירים בכפר סבא (הגדל תמונה)
  • נבחרת בית הספר תורה ומדע על שם זבולון המר זכתה במקום השני והמכובד.
  • בתחרות לקחו חלק גם ארבע נבחרות מכפר סבא מחט"ב שז"ר, שרת, תורה ומדע ומדרשית נועם.

כ- 100 יזמים צעירים מחטיבות ביניים מאזור השרון לקחו חלק בשלב הגמר האזורי של פרויקט יזמים צעירים. התחרות התקיימה באודיטוריום ספיר במעמד דב רקוביץ', מנהל אגף החינוך, עדי דרי דרור, מ"מ מנהלת מחלקת חטיבות ביניים,  מתי פז, חבר מועצת העיר ומתנדב ממועדון שרון בפרויקט, אורי ילוז, מנכ"ל ארגון יזמים צעירים בישראל ועדן סוריאנו, רכזת אזור שרון בארגון יזמים צעירים בישראל. בתחרות לקחו חלק משלחות מרעננה, נתניה, הרצליה, הכפר הירוק, אלפי מנשה ואריאל, וכמובן ארבע נבחרות מכפר סבא: מחטיבות שז"ר, שרת, תורה ומדע ומדרשית נועם.  במהלך השנה עברו התלמידים תהליך שלם של הקמת חברה: החל משלב איתור צרכים, חשיבה על רעיון ופיתוח שלו, ועד ייצורו ומכירתו תוך בניית חברה עסקית לכל דבר, עם תקנון ונהלים סדורים, בעלי תפקידים ותכנית עסקית. התלמידים התנסו בגיוס כספים, עיצוב מוצר, שיווק ועוד.  התכנית "יזמים צעירים" מתקיימת מזה כעשור בכפר סבא, ובשנים עברו לקחו הנבחרות חלק בתחרויות לאומיות ובינלאומיות כאחד.
בתחילתה של התחרות הקימו היזמים הצעירים דוכנים בכניסה לאודיטוריום ספיר והציגו בפני חבר השופטים את המיזמים עליהם עבדו במהלך השנה החולפת. לאחר מכן נכנסה כל קבוצה להציג את עבודתה בפני חבר השופטים. בין השופטים ששפטו בתחרות-  רענן הרצוג, מנכ"ל ובעלים של חברת "יוניברס", אורן סלמן, רו"ח איתי ויינשטין, ויטוריו ארביב, מנכ"ל חברת "עתיד ורוד", עו"ד בוורלי זאבו,   ד"ר אירית יניב, יו"ר מספר חברות רפואיות ומרצה במייקרוסופט, רון אלטמרק, בעלי "פז"מ – אתר אינטרנט לפרסום הטבות לחיילים", טל הרכבי, מנהל פיתוח עסקי סטארט אפ, לימור גרטן, מנחת קבוצות ותיקה, ירדן סעדיה, מנחה קבוצות ותיקה.
בסיומה של התחרות זכתה קבוצת היזמים הצעירים מהכפר הירוק במקום הראשון ונבחרת בית הספר תורה ומדע על שם זבולון המר - קבוצת "המר" -  זכתה במקום השני והמכובד.
נבחרת חטיבת שרת - חברת אטלס -ממשיכה ליריד הארצי - תחרות ארצית הבוחנת את דוכן המכירות והיקפי המכירות. אם ינצחו יוכלו להשתלב בתחרות בינלאומית
ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "אני רואה חשיבות רבה בהכנתכם, דור העתיד של החברה בישראל, להתמודדויות המחר. ועל כן אנו משקיעים תקציבים רבים בתכניות לימוד חדשניות כגון זו, תכנית אשר נותנות לכם הזדמנות ללמוד מקרוב על עולם העסקים והיזמות. תפקידה של מערכת החינוך בעיניי היא ללמד את הבסיס, אשר יהווה תשתית לכל כיוון מקצועי בו תבחרו להעמיק בלימודיכם בעתיד, אך במקביל אף פעם אין זה מוקדם מידי להרחיב את תחומי הידע ולהתנסות ב"דבר האמתי". אני מבקש להודות באופן אישי לשותפים לפרויקט: לארגון יזמים צעירים בישראל, למרכז הבינתחומי שהסטודנטים שלו מלווים את התכנית, לאגף החינוך, מנהלות בית הספר והצוותים החינוכיים, ולמועדון שרון שלנו בכפר סבא, שתומך ומלווה את הפרויקט כבר מספר שנים ".
עדי דרי דרור מ"מ מנהלת מחלקת חטיבות ביניים בעירייה, "מפליא ומרגש לראות את בני הנוער מתגבשים לצוות עם הנהגה, הפועל למימוש מטרה שהציבו לעצמם. אין לי ספק כי במסגרת תהליך העבודה השנתי רכשו התלמידים כישורי חיים והתנסויות שישמשו אותם כבוגרים יוזמים, יוצרים ומצליחים בחברה. זו ההזדמנות להודות לכל המתנדבים והמלווים של התכנית המלווים את התכנית מזה עשור: מועדון השרון וצוותי החינוך".