ראש העיר יהודה בן חמו בקריאה לבעלי עסקים בעיר: "גייסו בני נוער לעבודה במהלך הקיץ"
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

10/06/2015

ראש העיר יהודה בן חמו שלח בימים אלה מכתב לבעלי העסקים בעיר וקרא להם להצטרף למאות בתי עסק שלוקחים חלק בפרויקט "בכפר סבא עובדים בקיץ", ומגייסים בני נוער לעבודה בחופש הגדול. מדובר בפרויקט עירוני ייחודי, אותו מובילה עיריית כפר סבא במטרה לסייע לבני נוער למצוא עבודה במהלך חופשת הקיץ. בשנה שעברה העסיקה עיריית כפר סבא כארבעים בני נוער בגילאי 14-16 במחלקות העירייה השונות, כאשר העובדים קלטו את בני הנוער בחום רב וליוו אותם באופן אישי במהלך הקיץ. פרויקט העסקת בני נוער במחלקות העיריה ימשך גם השנה ובני הנוער יועסקו במגוון רחב של תחומי עיסוק בין השאר  במענה טלפוני, בעבודות מזכירות, בגינון, בפארק, בפיקוח העירוני, בהדרכה בקייטנות, בתחזוקה, בארכיון העירוני ועוד. בני הנוער שהגיעו לפרויקט העסקה בעירייה נבחרו מבין מסגרות נוער שונות ברחבי העיר ועברו מספר הכשרות: זכויות נוער בעבודה, בחירת עבודה ע"פ כישורים אישיים ונטיות הלב. כמו כן, מתקיימות פגישות והרצאות בנושאים שונים כמו פגישה עם עו"ד פלילית לנוער, אשר מעבירה סדנא למניעת התנהגויות סיכון דרך חשיפה למקרים בהם היא מטפלת.
לאור הצלחת הפרויקט הוחלט השנה להרחיבו גם לבתי עסק נוספים בעיר, וזאת מתוך תפיסה כי כשהנוער עובד במהלך החופש הוא לומד אחריות ומוסר עבודה מהם, ואין ספק כי זהו שיעור לחיים עבורו.
ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "אני קורא לבעלי עסקים בעיר לפתוח את העסקים שלהם ובעיקר את ליבם לבני הנוער בעיר ולספק להם פעילות אלטרנטיבית שתטיב עם שני הצדדים וזאת לטובת הקהילה הכפר סבאית כולה. עיריית כפר סבא תמשיך אף היא בפרויקט המבורך לרווחת כל התושבים".