חברת סלקום פירקה 5 מתקני שידור בכפר סבא

חברת סלקום פירקה 5 מתקני שידור בכפר סבא

10/06/2015

ראש העיר יהודה בן חמו, "מדובר בבשורה של ממש שהינה פרי של מאבק ארוך. אנו פועלים בנחישות מול חברות הסלולר כשלנגד עינינו עומדת תמיד בריאותם של התושבים".

עיריית כפר סבא החלה כבר לפני זמן רב במאבק עיקש נגד חברות הסלולר והאנטנות המוצבות בתחומי העיר וכעת ניתן לראות את התוצאות בשטח. בעקבות פעילות נחושה ועקבית של ראש העיר כפר סבא, מר יהודה בן חמו, ומ"מ ראש העיר מר צביקה צרפתי , פירקה חברת הסלולר סלקום חמישה מתקני שידור סלולריים שהיו מוצבים על גג מפעל בראון. הפירוק הנו תוצר של מו"מ מתמשך וארוך של העירייה אל מול חברות הסלולר מתוך מטרה להרחיק את מתקני השידור ככל שניתן ממוסדות החינוך בעיר. ההישג הינו משמעותי במיוחד על רקע העובדה שהסמכות לאישור הצבת מתקנים איננה של העירייה אלא של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הפנים. בנוסף לפירוק המתקנים הסיטה חברת סלקום מתקני שידור נוספים באופן שאלומות השידור יורחקו עוד ממוסדות החינוך.
בתוך כך, הגישה עיריית כפר סבא התנגדות לוועדה לתכנון ובנייה של המועצה האזורית דרום השרון, להוספת מתקן שידור על תורן קיים הבנוי בשטח המועצה האזורית בצמוד לפארק בשכונה 80. התנגדות העירייה נשמעה ובעקבותיה לא אושרה בקשת חברת סלקום עד לבחינה מחודשת של הדברים.
יש לציין כי עיריית כפר סבא מובילה כבר זמן ארוך מהלכים באופן נחוש ונמרץ מול חברות הסלולר והרשות השנייה מתוך מטרה להפחית את רמת הקרינה במוסדות החינוך בעיר, זאת תוך כדי נקיטת מקדמי זהירות רבים. מתוך דאגה לתושבי העיר מנטרת עיריית כפר סבא ובודקת את רמות הקרינה 24 שעות ביממה באופן שוטף בכל העיר ותוצאות הבדיקות  מועברות בשקיפות מלאה לנציגי ועד התושבים. חלק מהבדיקות שנערכו מצביעות על כ שהערכים הינם נמוכים משמעותית מהערכים המומלצים ע"י המשרד להגנת הסביבה בישראל, אשר קובע רמת סף של 40 – 100 מיקרו ואט/סמ"ר וכן מהתקן במרבית מדינות אירופה.
ראש העיר מר יהודה בן חמו, "מכשירי הסלולר הפכו בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מחיינו ותשתית מתקני השידור הנה מחויבת המציאות. עם זאת נעשה כל שניתן ובכל האמצעים למקם מתקנים בצורה בה הקרינה הנפלטת מהן לא תכוון למוסדות החינוך בעיר. מדובר בבשורה של ממש שהינה פרי של מאבק ארוך. אנו פועלים בנחישות מול חברות הסלולר כשלנגד עינינו עומדת תמיד בריאותם של התושבים.  ההישג בפירוק המתקנים הנו משמעותי ביותר אך אינו סוף פסוק. נמשיך לפעול באופן עקבי על מנת להפחית ולצמצם את הקרינה ככל שניתן. אני מודה לצביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר שמוביל את המו"מ עם חברות הסלולר ולאיתי צחר סמנכ"ל העירייה על עבודה מאומצת לרווחת תושבינו".