8 שב"חים נעצרו בשכונות הירוקות

8 שב"חים נעצרו בשכונות הירוקות

במהלך פעילות של מתנדבי כיתת הכוננות גן חיים יחד עם שיטור העירוני כפר סבא אותרו 8 תושבי השטחים ללא אישורים בשכונות תושבי השטחים אותרו בעת עבודה לא חוקית בבניינים הנבנים באזור.
18/06/2015
8 שב"חים נעצרו בשכונות הירוקות (הגדל תמונה)

במסגרת מבצע "תחושת בטחון בעיר" שבוצע ביום שלישי ע"י מתנדבי כיתת הכוננות גן חיים יחד עם שיטור העירוני כפר סבא הוצבו מחסומים ביציאות מהעיר, סיורים ממוקדים בכלל שכונות העיר בהתאם למיפוי וניתוח עבירות. השבחים עוכבו לתחנה להמשך טיפול חקירות במשטרת כפר סבא. במהלך הפעילות פעלו 14 אנשי שיטור עירוני ו13 מתנדבים של גן חיים.
כזכור, מערך השיטור העירוני החדש, החל לפעול בכוחות מתוגברים ברחבי העיר. כוח השיטור החדש כולל 14 שוטרים ו- 14 פקחים מסייעים עירוניים וזאת במטרה לשפר באופן משמעותי את תחושת הביטחון ואיכות החיים של הציבור במרחב המוניציפאלי.  היחידה החדשה מורכבת משיטור עירוני (היחידה המשטרתית) ומיחידת אכיפה עירונית (פקחים מסייעים), הפועלים בסינרגיה לטובת התושב. לרשות כוח השיטור החדש עומדות 2 ניידות משטרה, 2 ניידות עירייה, 2 קטנועי עירייה ו- 2 קטנועי משטרה.  במסגרת ההכשרות עברו אנשי השיטור העירוני מספר קורסים והשתלמויות ביניהם קורס של פיקוח עירוני, קורס עזרה ראשונה, כיבוי אש ועוד.  הרציונל שמאחורי הקמת כוח השיטור העירוני  קובע כי כפר סבא כמו ערים רבות אחרות בארץ, מצויה במצב תמידי של מציאות ביטחונית משתנה, המושפעת תדיר מאירועים ברחבי הארץ. המשטרה, עקב במחסור בכוח אדם וריבוי משימות, מתקשה לעיתים לתת מענה לצרכים הביטחוניים ועבירות איכות החיים בעיר. בנוסף, לצד הגידול באוכלוסיית העיר ובפיתוח העסקי, מחייבים שינוי בתפיסת הביטחון. הן ברמת כוח האדם והן ברמת האמצעים הנדרשים (רכבי סיור, מצלמות וכדומה). יעוד מערך האכיפה החדש הוא להוות מערך אכיפה עירוני, שיפעל למימוש מדיניות האכיפה בתחומי איכות החיים, האלימות והתנהגויות האנטי חברתיות  ברחבי העיר. על פי התכנון יוביל ראש הרשות את המדיניות, סדר העדיפויות העירוני בתיאום עם המשטרה. בין השאר יפעל כוח השיטור העירוני נגד תופעות כגון -בריונות, אלימות וונדליזם,  ויבצע טיפול מהיר באירועי איכות  חיים, טיפול בעבירות רישוי ובניה וביצוע צווי בימ"ש עירוניים, מאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול, אכיפה בתחום בריונות בתנועה, הקמות רעש, אבטחת אירועים עירוניים, תגובה מהירה לאירועים שבתחום הטיפול של מערך השיטור העירוני ועוד. אופן הפעלת היחידה הוא בהתאמה לשעון הפעילות של העיר, לדוגמא בחופש הגדול רוב הפעילות תהיה בשעות הלילה על מנת למנוע מקרי אלימות, שכרות, וונדאליזם והקמות רעש על ידי בני נוער שבחופשה. לכוח השיטור העירוני הכפוף הן למשטרה והן למחלקת ביטחון בעירייה מגוון רחב של סמכויות- וביניהם מתן דוחות, עיכוב לצורכי חקירה ועוד.