ממצאי פרויקט "עין עצלה" בגני הילדים מעלים כי ב10% מהנבדקים נמצאו לקויות ראיה

ממצאי פרויקט "עין עצלה" בגני הילדים מעלים כי ב10% מהנבדקים נמצאו לקויות ראיה

מתוך דו"ח שנמסר לראש העיר יהודה בן חמו מנציגי ארגון הליונס בנושא.
18/06/2015

במהלך שנת הלימודים הנוכחית נבדקו כ- 2200 ילדים מ- 74 גני החובה בעיר במסגרת פרויקט "עין עצלה", כך עולה מנתונים שמסרו נציגי ארגון הליונס, שמובילים את הפרויקט לראש העיר יהודה בן חמו. עוד עולה מסיכום הנתונים כי מתוך כללי לדי הגנים שנבדקו נמצאו 257 ילדים עם לקויות ראייה שונות. בפגישה המשותפת שהתקיימה במעמד ראש העיר יהודה בן חמו לקחו חלק מנכ"לית העירייה אושרת גני- גונן, מנהל אגף החינוך דב רקוביץ, מנהלת מחלקת גני ילדים תמר גייגר, עו"ד עזרא קרני מארגון ה"ליונס" ויו"ר המיזם מטעם הארגון, חומי (נחום) יעקובי – יו"ר ועדת בריאות הציבור בליונס כפ"ס, גידי מאיר מהליונס ואלי בלאו יו"ר בריאות הציבור.  פרויקט 'עין עצלה' הוא פרויקט חדש וייחודי של ארגון הליונס הבינלאומי והארצי בתחום הבריאות. הפרויקט החל לפעול בכפר סבא באמצעות מתנדבים מהליונס בשנת הלימודים הנוכחית בשיתוף מחלקת גני הילדים בעיריית כפר סבא.  במסגרת הפרויקט נרכש מכשיר דיגיטלי חדשני בעלות של למעלה מ50,000 ₪ במימון משותף של עיריית כפר סבא והליונס. המכשיר מסוגל לאתר ע"י בדיקה קצרה מאוד ולא כואבת אם יש ליקוי בחדות הראייה, דבר שעלול להגביל את שדה הראייה של הילד. נמצא שכ-2% מהאוכלוסייה סובלת מהליקוי, וישנה חשיבות מכרעת לאיתור מוקדם של הליקוי למטרת טיפול יעיל בו. ילדים שאותרו כסובלים מהליקוי מופנים לטיפול אצל רופא ילדים מומחה דרך קופות החולים. 32 מתנדבים חברי הליונס הוכשרו לביצוע הבדיקה, והם ביצעו בדיקות במהלך שנת הלימודים הנוכחית בכל גני החובה בכפר סבא.
ראש העיר יהודה בן חמו, "היוזמה של חברי ארגון ה"ליונס" בכפר סבא לפעול למען רווחתם ובריאותם של הילדים בכפר סבא היא מבורכת. ארגון "ליונס" כפר-סבא הינו מהבולטים והמכובדים שבין ארגוני המתנדבים הפועלים בעירנו, ושיתוף הפעולה בין העירייה והארגון הינו פורה מאד. אין ספק כי הפרויקט הזה הינו מציל חיים ואני שמח כי עיריית כפר סבא יכלה לתרום את חלקה למען הצלחת המיזם ולמען בריאותם של ילדי העיר. ברצוני להודות באופן אישי לעו"ד עזרא קרני מארגון ה"ליונס" ויו"ר המיזם מטעם הארגון  ולחומי (נחום) יעקובי – יו"ר ועדת בריאות הציבור בליונס כפ"ס על תרומתם הרבה ולכל חברי הארגון המתנדבים".

עו"ד עזרא קרני מארגון ה"ליונס" ויו"ר המיזם מטעם הארגון אמר כי ,"כחלק מהפעילויות הרבות של ארגון ה"ליונס" כפר סבא אנו מחויבים גם למלחמה בעיוורון וזאת בשיתוף גורמי העירייה השותפים לדאגה לבריאות ילדינו. תרומתנו היא לא רק מניעת עיוורון, אלא גם באיתור אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להתנהגות חריגה של ילדים, כמו אלה המפריעים בכיתה ואינם מתפתחים כי פשוט אינם רואים בבירור את הכתוב על הלוח".