מתניעים את הפרויקט להתייעלות אנרגטית

מתניעים את הפרויקט להתייעלות אנרגטית

25/06/2015
מתניעים את הפרויקט להתייעלות אנרגטית (הגדל תמונה)

ראש העיר יהודה בן חמו אירח בלשכתו את נציג האיחוד האירופאי ואת ראשי הרשויות מהמשולש בסיום הישיבה התקבלה הצעת ראש העיר להקים פורום ראשי ערים שילווה את הפרויקט במשך 3 שנים. בנוסף, הוחלט על הקמת וועדת היגוי מקצועית.

ראש העיר יהודה בן חמו ארח בלשכתו את לאוגיאנדראה פרתולונגו, ראש אגף הסחר והכלכלה בנציגות האיחוד האירופאי בישראל ואת ראשיי הרשויות מהמשולש הדרומי למפגש ההתנעה של פרויקט "ניהול אנרגיה חכם" - פרויקט משותף לכפר סבא ולרשויות המשולש הדרומי, אותה מובילה כפר סבא. הפגישה המשותפת החלה בדברי פתיחה של ראש עיריית כפר סבא, אשר בירך על ההזדמנות לייצר פעילות משותפת עם רשויות המשולש הדרומי בנושא התייעלות אנרגטית. ראש עיריית כפר סבא הודה לאיחוד האירופאי על שבחר לתמוך בפרויקט של כפר סבא ורשויות המשולש הדרומי. "העיר כפר סבא היא עיר ירוקה ומקיימת ואני שמח שגם האיחוד האירופאי התוודע לפעילות הענפה המתקיימת בעיר בתחומים אלה ומוקיר את העשייה שלנו גם ברמה הבינלאומית. אני שמח על שיתוף הפעולה עם שכנינו מערי המשולש הדרומי ומקווה כי יחד נדע לקדם ערכים ירוקים ומקימים, שהינם ערכי יסוד לכל מי שחושב על הדורות הבאים ולכל מי ששמירה על איכות הסביבה בראש מעייניו.  אני חש גאווה רבה לחלוק את הידע של העיר כפר סבא בנושא קיימות עם הרשויות באזור שלנו ומקווה כי משיתוף הפעולה הזה יצמחו שיתופי פעולה נוספים ברמה הכלכלית והתרבותית לטובת כל הצדדים".
בהמשך הציגו ראשי הרשויות השכונות את עריהם-  ראש עיריית כפר קאסם, עדאל בדיר, הציג את כפר קאסם; וראש עיריית טירה, מאמון עבד אל חי, הציג את טירה. מג'ד עיסא, הציג את איגוד ערים לאיכות סביבה משולש דרומי, השותף הרשמי של כפר סבא בפרויקט. יהודה אולנדר, הציג את היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון, הגוף שסייע לכפר סבא לגבש את ההצעה לאיחוד האירופאי. בהמשך הציג הרן בר-און, מנהל הפרויקט בכפר סבא, את הפרויקט, כולל מטרות הפרויקט, אבני הדרך והפעילות המרכזית שתתקיים בפרויקט - הטמעת מערכות ניהול אנרגיה ב-20 בתי ספר וב-20 מוסדות ציבור בכפר סבא, טירה, כפר קאסם וברשויות נוספות במשולש הדרומי.
בסיומה של הישיבה הציע יהודה בן חמו ראש העיר להקים פורום ראשי ערים שיתכנס אחת לחצי שנה וילווה את הפרויקט במשך 3 שנים. כמו כן, הוחלט על הקמה של וועדת היגוי מקצועית שתתכנס אחת לרבעון ובה ישתתפו חברי הדרג המקצועי ברשויות ובגופים נוספים המעורבים בפרויקט.
יש לציין כי מדובר בתכנית רחבה ומקיימת של התייעלות אנרגטית וחינוך סביבתי, המקדמת שיתוף פעולה בין כפר-סבא לרשויות המשולש הדרומי – טירה, קלוונסואה, טייבה, גלגוליה  וכפר ברא. התוכנית עתידה להוביל להתייעלות וחסכון בחשמל ותייצר פרויקטי דגל ברי שכפול בתחום הירוק והמקיים . הפרויקט הינו במימון האיחוד האירופאי, שעתיד להעניק 300,000 יורו לטובת מימון ציוד וטכנולוגיה, חומרה ותמיכה טכנית, מדריכים ומרכז לפרויקט, אדמיניסטרציה, פרסום והסברה. כאשר מטרת העל של התוכנית היא לחזק את היכולת של כפר סבא ורשויות המשולש הדרומי להטמיע פתרונות טכנולוגיים והתנהגותיים להתייעלות אנרגטית, תוך התמודדות משותפת של רשויות יהודיות וערביות עם אתגרי האנרגיה של העתיד.
כזכור לאחרונה ייצג ראש העיר כפר סבא את ישראל כנציג האיחוד האירופאי בכנס הקיימות הבינלאומי במרוקו, במהלכו הציג בפני משלחות מכל העולם את התכנית להתייעלות אנרגטית עם רשויות המשולש וזאת בעקבות הישגי העיר כפר סבא בתחום הירוק והמקיים ברמה הלאומית והבין לאומית. כנס הקיימות במרוקו הינו כנס בין לאומי אליו הגיעו נציגים מכל העולם על מנת להתעדכן בנוגע לפרויקטים חדשים, תכניות ומיזמים בתחום הקיימות ושמירה על איכות הסביבה.
לאוגיאנדראה פרתולונגו, ראש אגף הסחר והכלכלה בנציגות האיחוד האירופאי בישראל, בירך את כפר סבא ורשויות המשולש הדרומי על הזכייה בקול הקורא למרות התחרות הקשה ומספר הרב של ההצעות שהוגשו. "זוהי הזדמנות נדירה לייצר שיתוף פעולה בין רשויות ערביות ויהודיות בישראל. יש לציין את חשיבות הפרויקט על רקע המאמץ הגלובאלי שמוביל האיחוד האירופאי לעצירת ההתחממות הגלובאלית, ואת החשיבות של רשויות מקומיות בהובלת פרויקטים בעלי חשיבות לאומית ובין לאומית להפחתת גזי חממה".