כפר סבא מתחדשת: מתחם סינמה סיטי חדש בעיר

כפר סבא מתחדשת: מתחם סינמה סיטי חדש בעיר

24/06/2015
כפר סבא מתחדשת: מתחם סינמה סיטי חדש בעיר (הגדל תמונה)
  • המתחם נפתח בהשקעה של כ-50 מיליון ₪
  • האירוע נערך במעמד ראש העיר כפר סבא, יהודה בן חמו

מתחם הסינמה סיטי שישתרע על פני שטח של כ-5,000 מ"ר כולל 11 אולמות קולנוע חדישים, אולם מופעים ותיאטרון חדיש, 1500 מקומות ישיבה, מושבי קולנוע ממוחשבים ודינאמיים ומתחם חוויתי בקונספט של "פארק מוסיקה"

האחים לאון ומשה אדרי מבעלי רשת מתחמי הסינמה סיטי בארץ ובעולם וראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו השיקו הבוקר את הסינמה סיטי במתחם G כפר סבא בהשקעה של כ-50 מיליון ₪.
סינמה סיטי כפר סבא, הממוקם במתחם G, משתרע על פני שטח של כ-5,000 מ"ר ויפעל בכל ימות השבוע. מתחם הסינמה סיטי בכפר סבא כולל אולם מופעים תיאטרון המכיל 350 מושבים,  ו-11 אולמות קולנוע חדישים מתוכם 2 אולמות VIP. סך כל המתחם מציע 1500 מקומות ישיבה, שיחולקו לפי קטגוריות וז'אנרים. כל קטגוריה נושאית תעוצב בהתאם ותספק חוויה שונה (אולם ילדים, אולם סרטי אימה, אולם סרטי אהבה וכו'..). להשלמת חווית הצפייה, הוקם אולם קולנוע מתקדם בו מושבי הקולנוע יהיו ממוחשבים ודינמיים (כסאות האולם יזוזו בהתאם לסרט המוקרן, מערכת DBOX) כולל מערכת קול היקפית שתותקן במושבים עצמם.
בנוסף למתחם הקולנוע החדשני, מחוצה לו יוקם מתחם חוויתי בקונספט של "פארק מוסיקה", עם פסלים של כלי נגינה העשויים משיש, שנבנה בשיתוף עיריית כפר סבא.

ראש העיר כפר סבא, יהודה בן חמו שבירך על פתיחת מתחם הסינמה סיטי, הוסיף:  "הקמתו של מתחם הסינמה סיטי מהווה נדבך חשוב בהרחבת פעילות הפנאי והבילוי בעיר כפר סבא ובאזור השרון כולו תוך הצבת סטנדרטים בינלאומיים של צפייה, בידור וחוויה קולנועית.  העיר כפר סבא הינה עיר שידועה בתושביה שהינם צרכני תרבות מהמעלה הראשונה ולאחרונה הפכה גם למוקד משיכה להפקות קולנוע בינלאומיות וישראליות שרואות בה בית חם ומצלמות בה הפקות רבות תוך הכנסת כספים לקופת העירייה לרווחת התושבים. אין ספק כי המיקום האסטרטגי של כפר סבא יחד עם האג'נדה העירונית, המעודדת עסקים חדשים להגיע לעיר, מאיצה את התפתחותה הכלכלית והתרבותית של העיר והופכת אותה ליהלום שבכתר בכל הקשור לשילוב בין תחומי התרבות והעסקים".
לאון אדרי נשיא קבוצת אדרי ומבעלי סינמה סיטי בארץ ובעולם אמר הבוקר: "אנו גאים להשיק הבוקר מתחם סינמה סיטי נוסף, המצטרף למתחמים המצליחים בגלילות, ראשון לציון וירושלים ויאפשר כעת לתושבי כפר סבא וסביבתה ליהנות ממתחם בידור ובילוי  אולטימטיבי וחדיש, קרוב לביתם, המכיל הטכנולוגיה והחידושים המתקדמים ביותר בתחום הקולנוע. סינמה סיטי מאז הקמתה לראשונה בשנת 2002 בגלילות, חוללה מהפכה בענף הקולנוע בארץ והיינו הראשונים להטמיע קונספט בידור חדשני בארץ. אין לי ספק כי המתחם החדש בכפר סבא, יחד עם הפעילויות והחנויות שמציע מתחם G יזכה להצלחה כבירה כמו אחיו הגדול בגלילות ויספק לתושבי כפר סבא והאזור חווית בילוי חדשה ואולטימטיבית. בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לראש עירית כפר סבא שתמך וקידם את הקמת הסינמה סיטי ולגזית גלוב ישראל על הדרך המשותפת.
משה אדרי, מבעלי הסינמה סיטי  והאיש המזוהה עם התעשייה המתחדשת של הקולנוע בישראל, הוסיף: "אני נרגש לחנוך את מתחם הבידור והבילוי החדש של כפר סבא, וגאה כי בזכות הקמת מתחמי סינמה סיטי הפכנו את חווית הקולנוע בישראל לחוויה תרבותית רב-גונית והחזרנו מאות אלפי צופים אל בתי הקולנוע. כמשקיעים הגדולים בתעשיית הקולנוע הישראלית, המפיקים למעלה מ-50% מהסרטים הישראלים וכמפיצים העיקריים, אני גאה על כך ששמנו חותם והפכנו למודל לחיקוי בארץ ובעולם ושחונכים הבוקר מתחם נוסף להצגת סרטי קולנוע ישראליים".

עיצוב הסינמה סיטי בכפר סבא
סינמה סיטי כפ"ס מעוצב בסטנדרט בינלאומי ובטכנולוגיות המתקדמות ביותר- הכוללות מסכים ותאורות לד בכל פינה, נברשות ייחודיות שהובאו מחו"ל, כדורי תאורה, תקרות ועמודים מוארים וכל זאת בשילוב תמונות, בובות ודמויות מובילות מעולם הקולנוע בארץ ובעולם.

טכנולוגיה
כל המערכות במתחם, מערכת הקולנוע, ומיזוג האוויר מנוהלות מחדר בקרה מרכזי IP.  במתחם מערכות הקרנה וסאונד המתקדמות בעולם: מערכות הקרנה 4K. המתחם מבוסס על הטכנולוגיות המתקדמות מסוגן הן ברמת התשתית והן ברמת הציוד האור-קולי והעיצוב. על מנת לעמוד בדרישות הטכנולוגיות של העידן הנוכחי הותקנו במקום תשתיות תקשורת ומחשבים מתקדמות מסוגן, ומערכות הקרנה דיגיטליות המאפשרות להקרין סרטי קולנוע, סרטי תלת מימד (3D), ולראשונה- גם הופעות בשידורים חיים מחו"ל ברזולוציית HD. במתחם מפוזרים עשרות מסכי לד בכל קומת בתי הקולנוע המחליפים את הפוסטרים המסורתיים, ונותנים אינפורמציה שוטפת על לוחות הזמנים, תפוסה באולמות ועוד. במתחם כ- 800 מטר מרובע של מסכיLED  גדולים. כלל המערכות נשלטות על ידי מערכות תוכנה מתקדמת,  פרי פיתוחה של הסינמה סיטי. מערכות אלה הן המתקדמות בעולם. להשלמת חווית הצפייה, הוקם אולם קולנוע מתקדם בו מושבי הקולנוע יהיו ממוחשבים ודינמיים (כסאות האולם יזוזו בהתאם לסרט המוקרן, מערכת DBOX) כולל מערכת קול היקפית שתותקן במושבים עצמם.

אולמות VIP
המתחם מציע 2 אולמות VIP המציעות כורסאות בודדות ומפנקות במיוחד עם משענת חשמלית מתכווננת. בנוסף, לאונג' VIP מעוצב המשרת את כל באי אולמות ה-VIP וביזנס. בלאונג' דלפקים המגישים מזון ושתיה באופן חופשי.

אולמות קולנוע לפי ז'אנר קולנועי
מלבד אולמות ה-VIP, ישנם 10 אולמות המחולקים לפי קטגוריות וז'אנרים. כל קטגוריה נושאית מעוצבת בהתאם ומספקת חוויה שונה, כגון:
• אולמות Kids- אולמות Kids בעיצובים שונים המבוססים על דמויות מצוירות על הקירות, תקרה וכיסאות המספקים חוויה ייחודית לילדים.
• אולמות Love- אולמות המעוצבים ברוח האהבה, עם אפשרו ליצור  מושבים זוגיים ע"י הרמה של תוחם הכיסא.

אולם תיאטרון מופעים וקונגרסים
במתחם הסינמה סיטי בכפ"ס, הוקם אולם מופעים, תיאטרון וקונגרסים המכיל 350 מושבים. באולמות יש את כל התשתית והציוד הנדרשים לקיים הצגות תיאטרון, מופעים, הרצאות ולקונגרסים מהארץ ומהעולם. התשתית כוללת במה מקצועית, הכנה להגברה להפקות מתוחכמות ומקום למנהל במה וחדרי הלבשה לשחקנים.

אודות פעילות ניאו לינאו סינמה בארץ ובחו"ל בעלי סינמה סיטי
החברה הוקמה בשנת 2000. בבעלות החברה נמצאים מתחם הסינמה סיטי בגלילות, סינמה סיטי בראשון וסינמה סיטי ירושלים הכולל גם את עיר התנ"ך ומוזיאון הקולנוע.  בנוסף, בשנים הקרובות עתידים להיפתח מתחמים נוספים בנתניה, אשדוד ובאר שבע.  במקביל לפעילות החברה בארץ, פעילה חברת ניאו לינאו סינמה באירופה, בראשות החברה חמישה מתחמים בפורטוגל ומתחם סינמה סיטי נוסף בברצלונה, שהושקו בשנים 2007-2008. החברה השקיעה עד כה כ- 25 מיליון אירו בפיתוח פעילותה באירופה וצפויה להשקיע עד לשנת 2012 כ-100 מיליון אירו נוספים.