שופרו קווי התחבורה הציבורית לבתי העלמין בעיר

שופרו קווי התחבורה הציבורית לבתי העלמין בעיר

9/07/2015

ראש העיר יהודה בן חמו פנה לאחרונה במכתב לאילן קרני, מנכ"ל חברת מטרופולין ולמשרד התחבורה בבקשה לשפר את תדירותם של קווי התחבורה הציבורית הנכנסים ויוצאים מבית העלמין "פרדס חיים" ומנוחה נכונה.
במכתב כתב ראש העיר כי "לאחרונה הגיעו אליו פניות רבות של תושבים המלינים על כך שהתחבורה הציבורית לבית הקברות "פרדס חיים", המצוי מחוץ לכפר סבא, אינה מגיעה בתדירות גבוהה ואינה נגישה לבית הקברות. עובדה זו מקשה עליהם לפקוד את קברי יקיריהם ומגבילה אותם לשעות ספציפיות מאד במהלך היום".
עוד הוסיף ראש העיר כי, יש לזכור, כי האוכלוסייה המגיעה לבית העלמין הינה אוכלוסייה מגוונת, שחלקם אינם יכולים להרשות לעצמם להגיע ברכב מסיבה זו או אחרת ותחבורה ציבורית הינה האפשרות היחידה עבורם להגיע לבית העלמין על מנת להתייחד עם זכר קרוביהם. אני פונה אליך בבקשה לשקול בצורה חיובית את הגברת תדירות הקווים המגיעים לאזור למען רווחתם של באי המקום".
בעקבות הפנייה נענה משרד התחבורה לבקשה ובמקום 2 הכניסות של האוטובוסים לבית העלמין שהיו קיימות, הוסיף  3 כניסות נוספות , כלומר ישנן 5 כניסות ליום. בנוסף, יש לציין כי קו 18 הובר דרך בית העלמין נותן שרות גם לתושבי מערב העיר ועובר דרך צומת רעננה, רחוב  טשרניחובסקי, רחוב וייצמן לכל אורכו.
עיריית כפר סבא בהובלתו של חבר המועצה עמירם מילר מחזיק תיק תחבורה אף התקינה במקום תחנת המתנה לנוחיות המבקרים בבית העלמין הממתינים לאוטובוס, ופנתה למשרד התחבורה בבקשה לאישור תחנה להורדה ואיסוף בצומת בית העלמין- כביש 5504 על מנת שכל הקווים החולפים בדרכם צפונה מכפ"ס יאספו נוסעים מאזור בתי העלמין
ראש העיר יהודה בן חמו, "אני שמח מאד על כך שמשרד התחבורה וחברת מטרופולין נענו לבקשתי והגדילו את תדירות קו האוטובוס העובר דרך בית העלמין לרווחת תושבי העיר המבקשים לפקוד את קברי יקיריהם. אני חושב כי כעיר ירוקה המעודדת שימוש בתחבורה ציבורית זהו צעד חשוב והכרחי.
אני מודה לעמירם מילר מחזיק תיק התחבורה על עשייה מרובה למען שיפור התחבורה הציבורית בעיר".
עמירם מילר מחזיק תיק התחבורה, "אני שמח על כך ששופרו קווי התחבורה הציבורית חבית העלמין ובחזרה ממנו ומבטיח להמשיך לפעול למען שיפור התחבורה הציבורית בעיר".

הכניסה לבית העלמין בהלוך ובחזור תהייה כדלקמן:
1. קו 18 -  8:30 מתדהר בימים א – ה (חדש)
2. קו 21 - 8:30 מת.מ.כפ"ס בימים א –ה (חדש)
               12:00 מת.מ.כפ"ס בימים א –ה (חדש
               14:30 מת.מ."כפ"ס בימים א –ה (חדש)
               15:50 מת.מ. כפ"ס בימים א –ה (קיים)
               9:30 מת.מ.כפ"ס  בימי שישי (קיים)
השינויים נכנסו לתוקף מיום ראשון 28/6/15