צאלה וקסמן גונן, צאלה וקסמן-גונן

100 מנהלים ועובדים מעיריית כפר סבא לקחו חלק בכנס נגישות חוויתי

9/07/2015
100 מנהלים ועובדים מעיריית כפר סבא לקחו חלק בכנס נגישות חוויתי (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא קיימה כנס נגישות חווייתי כחלק במטרה להמשיך לפתח, להגביר ולהטמיע את תודעת השירות בקרב עובדי  הרשות . בכנס, אותו יזמה פליאה קטנר חברת מועצה ומחזיקת תיק הנגישות בסיוע אגף משאבי אנוש ורכזת הנגישות העירונית,  לקחו חלק כ- 100 משתתפים ביניהם- בסדנא השתתפו מנכ"לית העירייה, סמנכ"לים, מנהלי האגפים, עובדים נותני שירות מהאגפים שונים. עוד לקחו חלק באירוע חברי ועדת הנגישות העירונית בראשותה של פליאה קטנר אשר נתנו יד ליום זה, והצטרפו. הסדנא הועברה ע"י עמותת נגישות ישראל וכללה הרצאה בנושא הנגישות בכלל ונגישות השירות בפרט, תוך שימת דגש לקשיי האנשים בעלי המוגבלויות בבואם לקבל שירות ואיך אנו כעובדים יכולים לעשות בפעולות פשוטות, אדיבות וסובלנות את השינוי עבורם. האג'נדה החברתית מאחורי הכינוס היתה לתת לעובדים לחוות כיצד מרגיש בעל מוגבלות כך שיוכלו להעניק מענה מקסימלי לציבור בעלי המוגבלות הצורכים שירותים בעיר באופן עצמאי ומכובד, במקום ובמועד שבו הוא ניתן לכלל הציבור בשוויוניות וללא אפליה.
רכזת הנגישות העירונית עדי אבירם פתחה את היום ושמה דגש לחשיבות חינוך דור העתיד לקבלת השונה והטמעתו מגיל צעיר בחברה. בהמשך התקיימה הרצאת מבוא בנושא נגישות ע"י יפעת ליכטרמן ולאחר מכן עברו כולם בין 4 תחנות התנסות ללקוי שמיעה וחירשים, לקוי שמיעה ועיוורים, לקויות למידה ולקויות פיזיות בגפיים. תגובות המשתתפים היו חיוביות, מרגשות ומכילות, ההתנסות בהפיכתם ל"מוגבל" ולזמן קצר בלבד טלטלה, עוררה וללא ספק תשאיר חותם ותועבר באמצעותם לעובדים האחרים ולבני משפחתם
חשוב לציין כי בישראל חיים כיום מעל 1,600,000 אנשים עם מוגבלויות שונות, כשהמושג מוגבלות רחב מאוד וכולל: אנשים המשתמשים בכיסאות גלגלים, מוגבלויות הליכה, לקויי ראייה, לקויי שמיעה, לקויות קוגנטיביות ונפשיות, וכמו כן קשישים, הורים עם עגלות ואנשים עם קשיי תקשורת. בנוסף יש לציין כי עיריית כפר סבא מנגישה בימים אלה מבני ציבור ומוסדות חינוך רבים ברחבי העיר. כמו כן בוצעו התאמות נגישות במועדוניות הרווחה: ויתקין, כיסופים ויוספטל, וכן התאמות במשרדי הנהלת העיר כולל התקנת מכשירי עזר לכבדי ראייה ולעיוורים, הנותנים מענה קולי למיקומם והתקנת מכשירי עזר לכבדי שמיעה במימון מלא של העירייה. מעבר למשאבים הכספיים משקיעה העירייה בחינוך ובתרבות, בשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים במערכת החינוך, פרויקט "בונים קהילה", פסטיבל "שווים" ופסטיבל הנושפים בסימן "שילובים", "אופניים לכולם", "גן יחדיו" נגיש בפארק. בנוסף מתקיימת בעירנו פעילות מבורכת לשילוב ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, בהובלת עמותות כמו כנפיים של קרמבו והבית של רונית.

ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "סובלנות, מחויבות חברתית וכבוד לאחר הם ערכי הדגל המובילים את הקהילה בה אנו חיים בכפר סבא. אנו מחויבים להנגיש את השירותים העירוניים לא רק ברמה הפיזית אלא גם, ובעיקר, ברמת היחס ההוגן, המכבד והשוויוני. אני מודה למנכ"לית אושרת גני גונן, לחברת המועצה ומחזיקת תיק הנגישות פליאה קטנר, למ"מ מנהלת אגף משאבי אנוש אורית עומר ולמנהלת תחום הנגישות עדי אבירם על ארגון ההכשרה החשובה הזו ולעמותת נגישות ישראל על שיתוף הפעולה".

פליאה קטנר, חברת מועצת העיר ויו"ר ועדת הנגישות, "סדנת הנגישות היא חלק מפרויקט נגישות השירות שיזמתי כשנכנסתי לתפקיד, ובמסגרתו משפרים את נושא השירות ולא רק יוצרים רמפות, שיפועים או מעליות. חשוב מאוד שעובדי עירייה הבאים במגע עם אנשים עם מוגבלויות ידעו כיצד לדבר איתם ולנהוג מולם וזה חלק מהותי מנגישות שירות. במהלך הסדנא העובדים למדו האם מותר ללטף כלב נחייה, איך אומרים מילים בסיסיות בשפת הסימנים, איך להגיב לאדם שמתקשה בקריאה של טקסטים ועוד התנהגויות שיישמו בפגישתם הבאה עם תושבים, לרווחת כולנו".