מאות נגנים בני כל הגילאים לקחו חלק בקונצרט סיום שנה של הקונסבטוריון

מאות נגנים בני כל הגילאים לקחו חלק בקונצרט סיום שנה של הקונסבטוריון

14/07/2015
מאות נגנים בני כל הגילאים לקחו חלק בקונצרט סיום שנה של הקונסבטוריון (הגדל תמונה)
  • הקונסרבטוריון העירוני שנחשב למוביל בתחום החינוך המוסיקלי והמחול הגדיל השנה את נפח פעילותו בכ- 20%.
  • בתחום המחול גדלה הפעילות ב70% עם הכניסה לכל בתי הנוער והקהילה, למרכז תרבות גלר ולאולמות הספורט בשכונות הירוקות.

בהרמוניה של צלילים ומנגינה נפתח קונצרט הסיום של נגני כלי הנשיפה בקונסבטוריון העירוני. מאות ילדים נרגשים, הורים ובני משפחה הגיעו להיכל התרבות לאירוע החגיגי שהתקיים במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, יאיר משיח מנהל מחלקת תרבות ונוער, עופר עין הבר- מנהל הקונסרבטריון, שמעון ויינריד- סגן מנהל הקונסרבטריון ומכובדים נוספים. בקונצרט החגיגי לקחו חלק תזמורת כתות ד', התזמורת כתות ה'-ו' , תזמורת ייצוגית בניצוחו של עופר עין הבר. במהלך הערב נפרדו מספר שיא של 53 תלמידי י"ב שסיימו את לימודיהם בקונסבטוריון. יש לציין כי קונצרט זה הינו חלק מסדרת קונצרטים עירוניים- קונצרט כלי קשת בו השתתפו 250 תלמידי קשת בשנה ראשונה ועוד כ-150 נגני כלי קשת בתזמורות העירוניות והסימפונית. בנוסף התקיימו מופעי מחול בהיכל התרבות בו לקחו חלק כ-400 תלמידות ותלמידי המחול. כל זאת בנוסף לעשרות קונצרטים כיתתיים של מורי הנגינה.
הקונסרבטוריון העירוני בכפר סבא נחשב למוביל בתחום החינוך המוסיקלי והמחול ובו אלפי תלמידים ועשרות תזמורות, מקהלות, ביג בנד והרכבים קאמריים. בוגרי הקונסרבטוריון משתלבים כסולנים ונגנים בתזמורות המובילות בארץ ובעולם. במהלך השנה הופיעו עשרות מהתלמידים באירועים עירוניים כגון פתיחות תערוכות ואירועים עירוניים כמו טנגו , פסטיבל, פורים ועוד אירועים שונים.
בנוסף מתגאים בקונסבטוריון בגדילה של 20% בקרב התלמידים. בתחום המחול בגדילה ב-70% במספר התלמידים בשנתיים האחרונות עם הכניסה לכל בתי הנוער והקהילה, למרכז תרבות גלר ולאולמות הספורט בשכונות הירוקות. השנה התברכנו גם בפתיחתה של מקהלה צעירה חדשה המקיימת פן מוזיקלי נוסף למגוון הגדול הקיים בקונסרבטוריון.  בעוד שבוע תצא התזמורת הייצוגית בניצוחי כשראש המשלחת הוא יאיר משיח, לסיור הופעות בפסטיבל בין לאומי באוסטריה ובתחרות תזמורות בין לאומית. בשנה הבאה ישנו תכנון לפתוח קבוצות לימוד לבעלי צרכים מיוחדים.

ראש העיר יהודה בן חמו ברך את המשתתפים ואמר כי, הערב אנו מוקירים תודה על הפעילות השנתית הענפה בפיתוח ובקידום המוזיקה בקונסרבטוריון העירוני שלנו. העיר כפר סבא שמה לה למטרה להשקיע בחינוך ובתרבות, ולא בִּכְדִי הפכנו למוקד משיכה למשפחות צעירות, וחצינו לאחרונה את קו המאה אלף תושבים. כקהילה, חרתנו על דגלינו לטפח את כישרונות המקומיים מכל קשת הגילאים ובכל התחומים, תוך שאיפה למצוינות: ספורט, מדעים, שפות, תאטרון, מחול, מוזיקה ועוד. ואכן אנו רואים ברכה בעמלינו כאשר ילדיי העיר כובשים את המקומות הראשונים בתחרויות נחשבות בארץ ובעולם כולו. בהזדמנות זו אני רוצה לברך את מנהל הקונס' עופר עין הבר, את כל המנצחים והמורים אשר תורמים לפיתוח הנפש והאהבה של המוזיקה ואתכם ההורים התומכים בפעילויות אלה ומחנכים את ילדיכם לאהבת התרבות ולמצוינות.
עפר עין הבר מנהל הקונסבטוריון העירוני, "בערב מיוחד במינו זכינו לחזות ולשמוע מוסיקאים צעירים ומבטיחים,  המשקיעים את מירב זמנם ומרצם לפתח את הכישרון הטמון בהם, בסיוע מורים ומדריכים ששמו להם מטרה לפתח את דור העתיד במוזיקה ובכלל. ניתן לומר שהפכנו למעצמה של ממש בחינוך המוסיקלי העירוני ואני בטוח שעוד נשמע על חלק מהכישרונות הצעירים שיופיעו פה הערב".