ירידה של כ-30% ברמות הקרינה

ירידה של כ-30% ברמות הקרינה

כך עולה מדו"ח מעקב של עיריית כפר סבא שעוקב אחר נתוני הקרינה במתקן הניטור בביה"ס 80.
16/07/2015

מדוחות מעקב של עיריית כפר סבא בנוגע לנתוני קרינה ממתקן ניטור שעל גג בית הספר 80 בשכונה הירוקה עולה כי לאורך  שבועות רבים נרשמה ירידה משמעותית ברמות הקרינה. על פי הנתונים נצפתה ירידה של כ- 20-30%.
הירידה ברמות הקרינה הינה בעקבות פעולות שונות שנקטה עיריית כפר סבא וביניהן- הסטת אלומות השידור של סלקום ופירוק 5 מתקנים מגג מפעל בראון.. העירייה פועלת בשקיפות מלאה בהתאם להנחיות המשרד להגנת הסביבה ובשיתוף מלא עם ההורים לבחינת אפשרויות  חדשות לפתרון הנושא.
בנוסף, חשוב לציין כי האחריות והסמכות להקמת אנטנות סלולריות וקביעת תקני רמות קרינה הינה בסמכות משרדי הממשלה ולא בידי עיריית כפר סבא. עם זאת, עיריית כפר סבא בשיתוף החברה הכלכלית פועלת באופן עקבי ומתמשך במטרה להפחית את רמות הקרינה הסלולרית בקרבת מוסדות החינוך בשכונה. כל הפעולות מתבצעות בשקיפות מלאה ובשיתוף עם וועד השכונה. כמו כן, חשוב להדגיש כי השיחות עם חברות הסלולר והתקשורת אינן דבר טריוויאלי כל שכן ההישגים אליהם הגיעה העירייה מולם.
ראש העיר יהודה בן חמו, "אני מקבל בברכה את הנתונים הטובים. עיריית כפר סבא מובילה מהלכים באופן נחוש ונמרץ מול חברות הסלולר והרשות השנייה מתוך מטרה להפחית את רמת הקרינה במוסדות החינוך בעיר, זאת תוך כדי נקיטת מקדמי זהירות רבים. אני מבטיח כי נמשיך לפעול בנחישות כשבראש מעניינו ביטחונם ובריאותם של תושבינו. אני מודה לסגן ראש העיר ומ"מ צביקה צרפתי שמוביל את הדיונים מול חברות הסלולר ומגיע להצלחות רבות בתחום".
צביקה צרפתי מ"מ ראש העיר, "הנתונים החיובים הם פרי של מאמצים מרובים ודיונים ממושכים מול חבורת הסלולר והתקשורת. עיריית כפר סבא מנטרת באופן שוטף את מתקני הסלולר בעיר עושה ותמשיך לעשות למען בריאת התושבים. יש לציין כי השיחות עם חברות הסלולר אינם דבר של מה בכך וההישגים אליהם הגיעה העיריה בהסטת אלומות השידור ופירוק מתקנים הינם הישגים משמעותיים וחשובים".