בתי ספר יסודיים בעיר יעברו בשנה הבאה באופן הדרגתי למודל של ניהול עצמי

בתי ספר יסודיים בעיר יעברו בשנה הבאה באופן הדרגתי למודל של ניהול עצמי

21/07/2015

מנהלי בתי הספר היסודיים בעיר הגיעו לכנס מנהלים מיוחד אותו יזם אגף החינוך בעיריית כפר סבא בנושא המעבר למודל של "ניהול עצמי" בכל בתי בספר בשנה הבאה בהתאם להחלטת משרד החינוך. הכנס התקיים במעמד יהודה בן חמו ראש העיר, אושרת גני גונן, מנכ"לית העירייה,  דב רקוביץ, מנהל אגף החינוך, עטרה בריל, מנהלת מחלקת בתי ספר יסודיים, ד"ר איילה ניקולא, מפקחת ממשרד החינוך וכל מנהלי בתי הספר היסודיים. מדובר במודל עבודה שכבר החל לפעול בבתי ספר ברחבי הארץ בהדרגה בשנים האחרונות, שבבסיסו יצירת חשבון נפרד לכל בית ספר, עם יכולת לבצע התקשרויות עצמאיות עם ספקים, העסקת כוח עזר באופן עצמאי ועוד. הרעיון שעומד בבסיס מודל זה הוא יצירת תרבות ניהולית שמעבירה את מוקד קבלת החלטות לבתי הספר ומגדילה את שיקול הדעת בניהול הפדגוגי והתקציבי של בתי הספר למנהלי בית הספר. למעשה זהו מהלך שיהפוך את בתיה"ס ליחידות אוטונומיות בעלות סמכות רבה, זאת מתוך הנחה שהמנהל מכיר הכי טוב את הצרכים של תלמידיו. תהליך כזה יצמצם הליכים בירוקרטים ויאפשר גמישות ויצירתיות לכל מנהל. עם זאת, הוא דורש אחריות רבה ומחויבות לתוצאות ולתפוקות.
על פי התכנון במסגרת ההיערכות העירונית יבוצעו הכשרות קבוצתיות ואישיות וליווי צמוד, וכן תוקם וועדה עירונית שתופקד על קידום התהליך, תקבל דיווח מכל בית ספר על ההתקדמות ותסייע בבעיות אם וכאשר ייווצרו.
ראש העיר יהודה בן חמו ברך את המנהלים ואמר כי, "עיריית כפר סבא היא עירייה שלוקחת אחריות, ולא בִּכְדִי זכינו בחודש שעבר בפרס היוקרתי לאחריות חברתית ברשויות של שר הפנים, בו נמדדנו על: שירות לתושב, נגישות, אוכלוסיות מיוחדות, התנדבות, שיתוף ציבור, תרבות, היערכות לחירום, תכנון סביבתי, משאבי אנוש. זהו אך טבעי שגם מערכת החינוך בכפר סבא, שאני גאה לומר שהיא אחת הטובות בארץ, המהווה את אחד ממוקדי המשיכה לעיר, תפעל לפי תפיסה זו של אחריות. בסופו של דבר ניהול עצמי, וניהול בכלל, קם ונופל על תפיסת אחריות. המילה אחריות היא מילה שמקפלת בתוכה הרבה משמעויות. אני מאחל לכולנו בהצלחה בתהליך השינוי ומודה לאושרת גני גונן מנכ"לית העירייה ולדב רקוביץ' מנהל אגף החינוך וצוותו על הובלת המהלך".