מארחים את יו"ר אגודת ידידי אקים במקסיקו

מארחים את יו"ר אגודת ידידי אקים במקסיקו

28/07/2015
מארחים את יו"ר אגודת ידידי אקים במקסיקו (הגדל תמונה)

דוד סיט יו"ר אגודת ידיד אקים במקסיקו ובני משפחתו הגיעו לארץ על מנת לחגוג בר מצווה לבן דניאל. במסגרת ביקורם בארץ הגיעו לביקור חגיגי בסניף אקים בכפר סבא, לו תרמו כספי רבים. קבלת הפנים החגיגית התקיימה במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, עמי איילון, יו"ר אקים בישראל, סיגלית פרץ יהלום, מנכ"לית אקים ישראל,  יוסי ויידה, יו"ר סניף אקים כפר סבא, מדריכי וחניכי המועדון. בני משפחת סיט, אימצו את אקי"ם ישראל ואת סניף אקים בכפר סבא בפרט, ותרמו לפני שנתיים את הכסף הדרוש לבניית קומה שנייה לסניף אקים בכפר סבא.
בסניף בכפר סבא מקבלים למעלה מ-120 בני נוער ובוגרים פעילויות פנאי, תרבות וחברה מגוונות עם יחס אישי ואוהב לכל אחד ואחת על פי יכולתו וצרכיו. הסניף פועל בשעות אחר הצהריים כשבשעות הבוקר משולבים החניכים במסגרות עבודה תומכות ברחבי העיר. עיריית כפר סבא עושה רבות ומקצה משאבים רבים למען הכללת אנשים עם מוגבלות שכלית בקהילה המקומית, כגון שילוב ילדים עם מוגבלות שכלית במערכת החינוך הרגילה (כיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים ובשילוב יחידני), פעילות הסברה בקהילה ע"י מתנדבים, פסטיבלים משותפים, פארק נגיש, פרויקט "אופניים" לכולם עם מתנדבים בפארק ועוד.  בנוסף, יש לציין כי בשנה שעברה הוכרה העיר כפר סבא כמובילה במידת ההכללה של אנשים עם מוגבלות שכלית בקהילה המקומית בקרב הערים הבינונית בגודלן בישראל, מטעם אקים, במעמד אשת נשיא המדינה, נחמה ריבלין. המדד בחן פרמטרים כגון מדיניות השלטון המקומי בנושא ועמדות הציבור הרחב ביחס לאנשים עם מוגבלות שכלית.

ראש העיר יהודה בן חמו ברך את האורחים ואמר כי, "העיר כפר סבא חרתה על דגלה את שילוב בעלי הצרכים המיוחדים, מתוך תפיסה כי האתגר היומיומי העומד בפניהם הוא עצום, וזוהי חובתנו החברתית והמוסרית לאמץ אותם אלינו ולשבם בקהילה בכל התחומים: בפעילות הפנאי, בחינוך, בתעסוקה, בדיור בקהילה ועוד. כמובן שפעילות ברוכה זו לא הייתה מתבצעת ללא שותפותם של כל אנשי מנהל הרווחה והחינוך בעירייה, וכן שיתופי פעולה הדוקים עם עמותות כגון אקי"ם. אני מודה להנהלת ולצוות אקים וכמובן שוב למשפחת התורמים".