קולעים לערכים ולפיתוח מיומנויות אישיות

קולעים לערכים ולפיתוח מיומנויות אישיות

28/07/2015
קולעים לערכים ולפיתוח מיומנויות אישיות (הגדל תמונה)

בשבוע שעבר התקיים טקס מסורתי לזכרו של הדר קוליקנט שבו השתתפו קלעים מכל הארץ שהתחרו בתחרות, חלוקת פרסים לסיום עונה, והענקת מדליות לזוכות ולזוכים באירוע קליעה מסורתי, שהתקיים ב- 3.7.2015.

לקראת הטכס זכינו להערכתו של ראש העיר מר יהודה בן חמו לפעילות מועדון הקליעה, בפנייתו למנהל המועדון, מר שלמה ברסלר: "ראשית, אני מודה לך ולהנהלת המועדון על ההישגים הרבים, על הקניית הערכים בעיסוק בספורט זה אשר מפתח יכולות קוגניטיביות, מיומנויות אישיות, הערכה עצמית ובטחון עצמי. מנקודת מבט של אדם חובב ספורט אני בהחלט יכול להצביע על התמורה הערכית הרבה שספורט זה מקנה לעוסקים בו. השם של המועדון, עשייתך והפעילות הברוכה הגיעו למרחוק, יישר כוח".
ילדות וילדים גילאי 10 ומעלה זוכים במועדון ליחס אישי והומאני כיאה לספורט הקליעה, שבאה לידי ביטוי הן בגישה מקצועית מולטי דיסציפלינארית לצרכי החניכים והן במישור המקצועי וכמובן לתמיכה ועידוד עד להצלחתם בהתאם לשאיפותיהם, וכמובן כמות ההשקעה שלהם הן באימונים והן בפיתוח ושימור כושר גופני כללי וספציפי לספורט הקליעה, גם אם חיצונית נראה שהכל נעשה בקלות, אבל למביני עניין ברור שככל שהתשתית הקוגניטיבית ופיזית מפותחות יותר, כן גם ההצלחה.

הדר בתחרות קליעה בגרמניה

התמורה הערכית שראש העיר מציין, מתוך היכרות רבת שנים את העוסקים בספורט הקליעה במועדון, השנה בסימן גיוס לצה"ל של 3 חניכים מצטיינים:

רועי פרנקל בן  20, בוגר בית ספר ע"ש הרצוג בכפר סבא, התגייס לצה"ל לפני כ-שנה לחיל הים, וללא אימונים, זכה ב- 11.7.2015, בגמר אליפות ישראל ירי לטווח 50 מטר רובה קליבר זעיר, מצב שכיבה – מקום שני בקטגוריית נוער. רועי הצטרף למועדון הקליעה הפועל כפר סבא, והחל את פעילותו במועדון לפני כ- 8 שנים. זכייתו של רועי במקום שני כמעט ללא אימונים (לאור התגייסותו לצה"ל), מוכיחה את היכולת של רועי להשתלב עם קלעי הנוער של נבחרת ישראל (עד גיל 21, ולאחר מכן כבוגר) ולייצג את מדינת ישראל בכבוד. ב- 3.7.2015 התקיימה תחרות אליפות ישראל ברובה קליבר זעיר מצבים, ירי לטווח 50 מטר (תחרות שנחשבת לקשה ביותר בספורט הקליעה), וגם בתחרות זו רועי זכה במקום שני בקטגוריית נוער.
מריה בורדלוב בוגרת תיכון הרצוג, ספורטאית מצטיינת, והשנה זכתה במקום שלישי באליפות ישראל לנערות, ירי ברובה אויר אולימפי, טווח 10 מטר. כספורטאית מצטיינת שהתגייסה השנה לצה"ל, מריה מחלקת את זמנה בשירות בצה"ל ובאימונים במטווח האולימפי בהרצליה, עם  המאמנים גיל סימקוביץ וגיא סטריק. מאחלים למריה הצלחה בתחרויות ארציות ובינ"ל.
רון מרק בן ה- 18  סיים לימודיו בבית הספר הדמוקרטי והחל את אימוניו במועדון לפני כ- שלוש שנים ושמונה חודשים, התגייס לפני כ-חודש לחיל אויר. במהלך השנים רון זכה במקומות הראשונים בתחרויות ארציות וכמובן מקום שני לנוער בתחרות לזכרו של הדר קוליקנט – ירי לטווח 50 מטר רובה קליבר זעיר, מצב שכיבה. כולנו מאחלים לרון שירות קל ככל האפשר ושיחזור לפעילות המועדון בשלום.
ספורט הקליעה מתאפיין בבוגרים מתאמנים ומתחרים גם במקצועות האקדח. בין הקלעים המצטיינים במועדון במקצוע אקדח אויר אולימפי, ירי לטווח 10 מטר - דוד קידר – זכה במקום הראשון, בתחרות אליפות ישראל לסניורים. התחרות התקיימה ב- 4.7.2015. יהודה צרפתי – קלע 371 נקודות (שיא אישי) בתחרות אליפות המועדון, מקום ראשון. מקצוע ירי מעשי, ירי באקדח הצתה מרכזית בניהול והדרכה של הקלעים צחי הכט ומשה שרמן – קלעי המועדון הציגו לקהל המשתתפים ירי במקצוע ירי מעשי, באירוע שהתקיים ב- 3.7.2015 שבו ממוצע גיל הקלעים כ- 50.
שלמה ברסלר, מנהל המועדון, ומאמן בינ"ל מוסמך, מעלה על נס את הסיוע בהצלחת הפעילות למאמן גיל סימקוביץ, לחברי הנהלת המועדון ולמתנדבים: אבי נאור, צחי הכט, אורי אלמון, משה שרמן, והורים וחברי מועדון המסייעים גם בלוגיסטיקה – שבזכותם מתאפשרת הפעלת המועדון בתנאים ובאילוצים שונים.
בעונת 2015/2016 הבאה עלינו לטובה, יצטרפו קלעים צעירים מבטיחים  - לירון לב, יואב סגל, יובל סייג, והצעיר ביניהם – רון חבושה שסיים את לימודיו בבית ספר אופירה נבון וממשיך בחטיבת בר-לב שבקרבת המטווח, עם המאמן גיל סימקוביץ שעיקר משימתו, לטפח את קלעי הנוער ולהובילם להצלחות ברמה הלאומית וברמה הבינ"ל.

יו"ר מועדון הקליעה הפועל כפר סבא, שלמה ברסלר בעל תואר שני במדעי המדינה, ומאמן קליעה בינ"ל, מציין את הערכיות שמקנה ספורט הקליעה ומוכן להציג בפני כל פורום את החשיבות החינוכית והערכית שהספורט בכלל וספורט הקליעה בפרט, מקנה לילדים בייחוד בתקופת בגרותם, ולכן שלמה רואה את החשיבות לחשוף בפני הנוער, ההורים, ומערכת החינוך את הקשר ההדוק בהקניית הערכה עצמית, ביטחון עצמי, ובסופו של דבר, גם איכות ביצוע הן בלימודים והן בקליעה. ולכן, מוזמנות נערות ונערים להתנסות והצטרפות לאלופים בספורט איכותי ומאתגר בקליעה למטרה מגיל 10 ומעלה. כמו כן מוזמנים ספונסרים לסיוע לטיפוח ספורטאים צעירים שאפתנים בעלי רצון ויכולת. חברי הנהלת מועדון הקליעה הפועל כפר סבא, מודים בהערכה לראש העיר מר יהודה בן חמו, למר צביקה צרפתי מחזיק תיק הספורט, למר שאול מיטלברג מנהל מחלקת הספורט, ולכל העוסקים במלאכת קודש לקידום הספורט בעיריית כפר סבא, ומודים למיכה הולנדר מנהל המטווח שמסייע רבות להצלחת המועדון וכמובן צוות הניהול במטווח בראשות יואב סלומון.