יותר מ- 7100 תלמידים ייקחו חלק ברפורמה העירונית להשאלת ספרי לימוד

יותר מ- 7100 תלמידים ייקחו חלק ברפורמה העירונית להשאלת ספרי לימוד

כחלק מההיערכות לפרויקט התקיימה פעילות בית ספרית מקיימת במסגרתה רכזי ההשאלה, תלמידים והורים מתנדבים הפרידו עטיפות ניילון וספרים ומחזרו את החומרים על פי עקרונות המחזור.
9/08/2015
יותר מ- 7100 תלמידים ייקחו חלק  ברפורמה העירונית להשאלת ספרי לימוד, כך עולה מנתוני אגף החינוך בעיריית כפר סבא. על פי הצפי באמצע אוגוסט עתידה להתחיל חלוקת ספרי הלימוד לתלמידים שלוקחים חלק בפרויקט העירוני של השאלת ספרי לימוד. כזכור בהנחיית ראש העיר יהודה בן חמו, מובילה עיריית כפר סבא את פרויקט השאלת ספרי לימוד במודל העירוני בבתי הספר היסודיים, בחטיבות הביניים ובקרב תלמידי החינוך המיוחד והחינוך הדתי . ניהול הפרויקט מתבצע בשיתוף פעולה הדדי בין אגף החינוך, ועדי ההורים, צוותי עבודה של משרד החינוך, הנהגת ההורים והתלמידים. בבסיס הפרויקט עומדת תפישה קהילתית וערכית המבקשת להקל משמעותית על נטל ההוצאות הכספיות של ההורים, ליצור שוויון ההזדמנויות ולהגביר את החוסן הקהילתי בכפר סבא, וזאת, בתמיכתם ובהתנדבותם של הורים ותלמידים.  במסגרת הרפורמה החדשה ישלמו ההורים מידי שנה סכום של עד 280 ₪ ויקבלו מבית הספר את ספרי הלימוד עבור ילדיהם. בתום השימוש יוחזרו הספרים לבית הספר לשימוש חוזר של תלמידים חדשים.
במקביל, כחלק מהתפישה העירונית של כפר סבא כעיר ירוקה המקדמת את ערכי הקיימות וכחלק מההיערכות לפרויקט התקיימה בבתי הספר ברחבי העיר פעילות חינוכית  מקיימת במסגרתה רכזי ההשאלה, תלמידים והורים מתנדבים קיבלו את הספרים המשומשים והפרידו אותם על פי עקרונות המחזור- עטיפות הפלסטיק של ספרים נזרקו לפחים מיוחדים, מהדורות ישנות שתוקפן פג וספרי לימוד קרועים שלא ראויים לשימוש נזרקו לפחי הנייר וספרים ברי שימוש הוצבו בערימות נפרדות. חשוב לציין כי מטרות התכנית הן- הקלה משמעותית להורים בנטל הכספי, חיסכון של מאות שקלים בשנה וביטול הצורך ברכישת ספרי הלימוד בקיץ, מתן הזדמנות שווה לכל התלמידים להתחיל את שנת הלימודים עם סל ספרים מלא, הקניית ערך חינוכי וחברתי בקרב התלמידים - שוויון בין התלמידים, חינוך התלמידים ליחס של כבוד לספר ופיתוח תחושת האחריות האישית ושמירה על איכות הסביבה.
ראש העיר יהודה בן חמו, "מדובר בפרויקט ירוק ומקיים שיחסוך בהוצאות כספיות ושיפתח ערכי אחריות אישית ושמירה על איכות הסביבה. מבחינת העירייה מדובר קידום שירות משמעותי לתושב, שיפור התנאים במערכת החינוך בעיר ומתן הזדמנות שווה לכל ילד בעיר. אני מברך את כל השותפים בעשייה המשמעותית  ומאחל חופשה נעימה ובטוחה".
אורית בראון מנהלת הפרויקט מטעם אגף חינוך, "בפרויקט המורכב עמלו כ-150 אנשי מנהלה ומעל 260  מתנדבים בגילאים שונים  אשר השקיעו את מרצם לילות כימים בזמן קצר ביותר ויחדיו הובילו להצלחת הפרויקט בעיר".