ממנהיג למנהיג

ממנהיג למנהיג

יהודה בן חמו ראש העיר זכה לקבל את העותק הראשון מספרה של בתיה בנדל, תושבת העיר
האישה שאחראית על הכשרת דורות שלמים של מנהיגים מובילים בארץ.
17/08/2015
ממנהיג למנהיג (הגדל תמונה)

בין תלמידיה: אשל ארמוני, מנכל משרד השיכון לשעבר מנכל העירייה, אלי גליקמן לשעבר מנכל חברת חשמל ועוד.

יהודה בן חמו ראש העיר זכה לקבל את העותק הראשון מספרה של בתיה בנדל, תושבת העיר, בעלת בית הספר STAGE  הבמה להצלחה. הספר עוסק בפיתוח מנהיגות בתפיסה ובדרך הכשרה חדשנית.
בתיה בנדל, אחת מחלוצות תחום פיתוח מנהיגות בישראל, עוסקת בנושא מאז היותה קצינת פיתוח הדרכה בשייטת 13 ובבית הספר לחובלים בחיל-הים, תפקיד אותו מילאה יותר מעשר שנים (1977 - 1990), ודרכו חוללה מהפיכה בתחום ההדרכה בחייל. לאחר שחרורה מצה"ל עברה בתיה לעולם הייעוץ הארגוני ועסקה בהכשרה ואימון למנהיגות של מנהלים ומשפיעים בתחומי העסקים, מערכת החינוך, באקדמיה ובארגונים גדולים. לבתיה השכלה בחינוך מבוגרים עם התמחות בפיתוח תהליכי למידה והוראה , תארים אקדמאיים בספרות צרפתית, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בנדל פרסמה בעבר את הספר "במה להצלחה " (הוצאת קווים 2008) וכן פרסמה עשרות מאמרים בתחום.
הספר החדש, מנהיגות רותמת נוכחות כובשת, מציג את שיטת המנהיגות הרותמת, גישה חדשנית לשינוי ומהפכים אישיים. כולנו מכירים, והיינו רוצים להיות אלה שיש להם כריזמה, מנהיגות, כישורי הופעה וכישורי תקשורת עם אנשים, קבוצות וקהל. אנשים אלו הם בעלי היכולת להשפיע בכוח האישיות והנוכחות שלהם, להשפיע מתוך עוצמה הפנימית, ללא צורך בכוח או בתגמולים. אלו הם כישורי מנהיגות והשפעה.
פיתוח כישורים רגשיים ושרירי התנהגות, שחרור מחסמים ובעיקר מפחד קהל, נלמדים בצורה הטובה ביותר דרך למידה חווייתית, בתהליכים הנוגעים ישירות לעולם הרגש והדמיון ומתבטאים בנוכחות, באנרגיה ובכוונה שאנו משדרים, כמו גם בשפת הגוף ובפעולות. בספר מתוארים תהליכי למידה ייחודיים וחדשנים שפותחו במהלך 10 שנות פעילות בית הספר STAGE-הבמה להצלחה, ויעילותם הוכחה במחקר אקדמי שנערך בקרב בוגרי בית הספר.
הספר, מצליח להעביר בצורה יוצאת דופן ומאתגרת לפעולה תהליכים חווייתיים, תוך שילוב  סיפורים אמיתיים בתיאוריה. כך מתאפשר לקורא, לחוות ולהבין את הפעילות ודרכי הלמידה הייחודיות של STAGE-הבמה להצלחה, ובכך לחולל שינוי משמעותי ביכולת ההופעה וההשפעה בתקשורת בינאישית עם אנשים ומול קהל על הבמה.
ראש העיר יהודה בן חמו : "אני מברך על היוזמה, שמחתי לקבל את ספרה המרתק של בתיה, אני גאה כי בין תושבי העיר מצויים מומחים שאחראים על דורות שלמים של מנהיגים מובילים בארץ, בתיה מייצגת את הפסיפס האנושי האיכותי שבערינו. מאחל לה בהצלחה רבה ומקווה לשיתופי פעולה."
לדברי בתיה בנדל: " אני גאה להיות תושבת העיר כפר סבא בה גידלתי את ילדי. אני מבקשת להביא לתושבי העיר את הפעילות הברוכה והמצליחה המתאימה לצעירים, מבוגרים ונוער הרוצים להכשיר את עצמם כפרפורמרים להופיע ולהשפיע בכלים של מנהיגות, בדרך הנוכחות והעוצמה הפנימית."