88% מהעסקים בעיר פועלים כחוק והם בעלי רישיון עסק

88% מהעסקים בעיר פועלים כחוק והם בעלי רישיון עסק

מדובר במספר שנחשב למספר שיא ברמה הארצית, בה ממוצע העסקים שפועלים ללא רישיון הינו כ- 75%.
17/08/2015
88% מהעסקים בעיר פועלים כחוק והם בעלי רישיון עסק (הגדל תמונה)

ממסמך שהגיע לשולחנו של ראש העיר יהודה בן חמו עולה כי 88% מהעסקים בעיר הינם בעלי רישיון עסק כחוק. מדובר במספר שיא ברמה הארצית שבה ממוצע העסקים שפועלים ללא רישיון הינו כ- 75%.  על פי החוק נדרש רישיון עסק לשורה של תחומי עסקים כגון : מספרות, מסעדות, אולמות אירועים וכד' בעוד ישנם עסקים להם לא נדרש רישיון עסק כלל.
יש לציין כי נכון לשנת 2014 השנה החולפת היו בכפר סבא 1931 עסקים טעוני רישוי, מתוכם 1700 בעלי רישיון עסק. מספר הבקשות לרישיון עסק שהוגשו היו 432  ומספר הביקורות שבוצעו במהלך בשנה החולפת היו 6160. רישיון עסק הינו הליך הכרחי וחשוב על פי חוק לקראת פתיחתו של עסק חדש. עיריית כפר סבא מייחסת חשיבות רבה לתהליך חשוב זה, על מנת להבטיח הפעלה של העסק על פי חוק ושמירה על בריאות הציבור. חוק רישוי עסקים מטיל חובת רישוי ופיקוח על מאות סוגי עסקים במוגדרים בצו רישוי עסקים , וזאת כדי להבטיח איכות נאותה של הסביבה, לרבות תנאי תברואה נאותים,  מניעת מפגעים ומטרדים, קיום דיני התכנון והבניה,  קיום דינים הנוגעים לשירותי הכבאות, מניעת סכנות לשלום הציבור והבטחה מפני שוד והתפרצות, בטיחותם של הנמצאים במקום העסק או בסביבתו, מניעת סכנות של מחלות בעלי חיים, מניעת זיהום מקורות מים בחומרי הדברה, בדשנים או בתרופות ועוד.
יהודה בן חמו ראש העיר, "עיריית כפר סבא רואה חשיבות רבה בהסדרת רישיונות העסק של כל העסקים בעיר כפר סבא ומשקיעה בכך משאבים רבים. פתיחת עסק ללא רישיון מהווה עבירה על החוק ואנו עמלים לילות כימים על מנת להסדיר את הרישיונות במטרה לשמור על בריאות הציבור. אני מודה לסגן ראש העיר ומ"מ צביקה צרפתי שעומד בראש הרשות לרישוי עסקים ולרעיה סבירסקי סגנית מנהל האגף לאיכות הסביבה ומנהלת המחלקה לרישוי עסקים על עבודה מאומצת להסדרת כל רישיונות העסק כחוק. נמשיך לפעול במטרה לשפר באופן מתמיד את השרות לציבור".

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר,  "מחלקת רישוי העסקים עשתה פעולות רבות על מנת להנגיש את המידע לבעלי העסקים שטעונים רישוי וליצור מסלול ידידותי ומהיר לכל מי שמגיש בקשה לפתיחת עסק טעון רישוי ואכן הנתונים מצביעים על שיפור התהליכים ופיקוח ועל כך אני מודה לכל עובדי מחלקת רישוי עסקים שימשיכו לקדם ולשפר את התהליכים והשרות לציבור בעלי העסקים בעיר".