ראש העיר יהודה בן חמו: נכים ובעלי צרכים מיוחדים לא יעמדו בתור באירועים עירוניים

ראש העיר יהודה בן חמו: נכים ובעלי צרכים מיוחדים לא יעמדו בתור באירועים עירוניים

25/08/2015
ראש העיר יהודה בן חמו יצא ביוזמה חדשה - קיצור תורים לנכים, בעלי מוגבלות ובעלי צרכים מיוחדים באירועים עירוניים רבי משתתפים. על פי הוראה החדשה, שהועברה לכל עובדי העיריה עם דגש על עובדים שלוקחים חלק בארגון וניהול אירועים עירוניים, כל אדם נכה או בעל מוגבלות לא יעמוד בתור ויקבל ליווי אישי למקום ישיבה בקדמת הבמה. ראש העיר החליט לקדם יוזמה חשובה זו של קיצור תורים עקב החשיבה כי כל אדם באשר הוא זכאי לקבל שירות הולם הכולל גם צפייה במופע או אירוע  בצורה מכובדת וראויה.
חשוב לציין כי מהלך זה הינו חלק ממהלך עירוני כולל שמטרתו להנגיש את השירותים העירוניים עבור ציבור הנכים ובעלי המוגבלויות בעיר. עיריית כפר סבא ואגף הנדסה החלו בחודשים האחרונים בהתקנה של עמדות קבלת קהל נגישות לרווחת תושבי העיר כבדי הראייה והשמיעה. מדובר בפרויקט עירוני רחב היקף שמטרתו להנגיש את המבנים הציבוריים בעיר עלות הפרויקט הינה כ-110 אלף ₪. בנוסף, לאחרונה לקחו עובדים רבים חלק בכנס נגישות חווייתי במטרה להגביר ולהטמיע את תודעת השירות בקרב עובדי הרשות. הסדנא הועברה ע"י עמותת נגישות ישראל וכללה הרצאה בנושא הנגישות בכלל ונגישות השירות בפרט, תוך שימת דגש לקשיי האנשים בעלי המוגבלויות בבואם לקבל שירות ואיך אנו כעובדים יכולים לעשות בפעולות פשוטות, אדיבות וסובלנות את השינוי עבורם.
ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "האג'נדה החברתית, אותה מובילה עיריית כפר סבא, הינה מתן שירות מיטבי וראוי לכל התושבים ללא אפליה. סובלנות, מחויבות חברתית וכבוד לאחר הם ערכי הדגל המובילים את הקהילה בה אנו חיים ובהתאם לכך אנו מחויבים להנגיש את השירותים העירוניים לא רק ברמה הפיזית אלא גם, ובעיקר, ברמת היחס ההוגן והמכבד. אני חושב כי כל אדם זכאי לקחת חלק באירועים העירוניים ולקבל את השירות הראוי".