בשורה להורים: עיריית כפר סבא בצעד חסר תקדים קיבלה החלטה להוריד את מחירי הגנים

בשורה להורים: עיריית כפר סבא בצעד חסר תקדים קיבלה החלטה להוריד את מחירי הגנים

מדובר בחיסכון שנתי של 880 ש"ח עבור ההורים שילדיהם לומדים בגנים עד השעה 17:00 ו-550 ₪ עבור ילדי הגנים עד השעה 16:00.
26/08/2015
ראש העיר יהודה בן חמו קיבל החלטה חסרת תקדים להפחית את מחירי גני היול"א (יום לימודים ארוך)  בעיר. מדובר בחסכון שנתי של 880 ש"ח עבור ההורים שילדיהם לומדים בגנים עד השעה 17:00 ו- 550 ₪ עבור ילדי הגנים עד השעה 16:00. הצעד נעשה בשיתוף פעולה עם יו"ר הנהגת ההורים העירונית אמיר דנאי ויו"ר ועד הורי גני הילדים אמיר סילבר.  הצעד התאפשר  לאחר ביצוע צעדי התייעלות ואיגום משאבים עירוניים. בהתאם לתוכנית, ההורים שילדיהם לומדים בגן ארוך עד השעה 17:00 ישלמו  1070 ש"ח במקום 1150 (80 ש"ח פחות עבור התשלום החודשי ) וההורים שילדיהם לומדים בגנים עד השעה 16:00 ישלמו 1000 ש"ח במקום 1050 ₪  (50 ש"ח פחות עבור התשלום החודשי ). חשוב להדגיש כי למרות ההפחתה בתשלום עבור גני היול"א תמשיך עיריית כפר סבא להעניק שירותים מיטביים לרווחתם של ילדי הגנים. עיריית כפר סבא תפתח את שנת הלימודים הקרובה עם מספר שיא של גני יול"א בעיר וזאת בעקבות גידול ניכר בפניותיהם של הורים עובדים שביקשו לקבל מענה חינוכי עבור ילדם בשעות הצהרים ואחר הצהריים.   עיריית כפר סבא הפעילה בשנה החולפת 97 גני יול"א (גני יום לימודים ארוך)  וזאת לעומת השנה הקודמת (תשע"ד) בה פעלו 81 גני יול"א .  על פי נתוני אגף החינוך בעירייה בשנת הלימודים הבאה, עתידים להיפתח בעיר עוד 11 גני יול"א נוספים , ומספרם יעמוד על 108 גני יום לימודים ארוך.  גן יול"א הינו גן שפועל מהבוקר ועד שעות אחר הצהרים, מתוך ראיית הרצף החינוכי לומדים הילדים מהבוקר ועד סיום הפעילות בגן תוך שמירה על המסגרת החינוכית החברתית בכל גן ותוך שיתוף פעולה בין הצוותים.
ראש העיר יהודה בן חמו, "אני שמח לבשר להורים על ההפתחה המשמעותית במחירי גני היול"א וזאת מכיוון שעיריית כפר סבא רואה לנגד עיניה את טובתם של ההורים הנאלצים להתמודד עם הוצאות כספות מרובות. אני שמח מאד גם על העלייה המשמעותית במספרם של גני היול"א שעתידים להיפתח בשנה הלימודים הקרובה ומאחל לילדים ולהורים שנת לימודים מוצלחת".