מספר שיא של 20,567 תלמידים פתחו את שנת הלימודים תשע"ו בכפר-סבא

מספר שיא של 20,567 תלמידים פתחו את שנת הלימודים תשע"ו בכפר-סבא

על פי נתוני אגף החינוך בעיריית כפר סבא מדובר בגידול של 1077 תלמידים.
30/08/2015

בשנת הלימודים שנפתחה ב-1 בספטמבר ילמדו במערכת החינוך בכפר סבא מספר שיא של 20,567 ילדים ובני נוער,  מתוכם כ- 4,830 ילדי גן, כ-8,611 ילדי ביה"ס יסודיים, כ-3,223 ילדים שילמדו בחט"ב וכ-3,903 בתיכון. בנוסף, השנה יפתחו  13 גני ילדים חדשים בעיר ויפעלו בה  169 גנים, נתון המעיד על המשך מגמת הצערת העיר והגירה חיובית לכפר סבא. נתון מעניין נוסף הוא שיותר מ- 7100 תלמידים לוקחים חלק ברפורמה העירונית להשאלת ספרי לימוד. פרויקט שהינו בשיתוף עם הנהגת  ההורים המרכזית ומתוך רצון ליצור שוויון הזדמנויות וחוסן קהילתי .
לקראת שנת הלימודים הבאה תפתח עיריית כפר סבא מגמות חדשות בבתי הספר התיכוניים בעיר במגמה ליצור למידה משמעותית ומאתגרת בקרב תלמידי התיכון.
בתיכון הרצוג תיפתח מגמה של דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית באנגלית. מדובר במקצוע בחירה שמכין את התלמידים להשתלבות בעולם של המאה העשרים ואחת. הלימודים מתמקדים באוריינות תקשורתית ויידע בנושאים כלל עולמיים. התכנית פותחה על מנת להקנות ללומדים מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה כיום, כגון: פרזנטציות, עבודת צוות, מיומנויות חשיבה ביקורתיות וחדשניות.  המקצוע נלמד בשפה האנגלית, מאחר ובעידן הגלובלי בו אנו חיים משתמשים בשפה בתחום עסקים, המדע והדיפלומטיה. השיעורים יאופיינו בבניית חשיבה ביקורתית, טיפוח יצירתיות ופיתוח מיומנויות תקשורת חברתיות.
בתיכון רבין תיפתח מגמת מערכות בריאות ורפואה במסגרתה יזכו הלומדים בה לסייר במחלקות בתי החולים ולהיחשף לתחומים מגוונים, לחקור בעיות רפואיות של מטופלים, לצפות בניתוחים ולקחת חלק פעיל בפעילויות העשרה רבות ושונות. בנוסף, תלמידי המגמה יוכשרו בקורסים מגוונים במסגרת מד"א וישתלבו במערך ההתנדבות של מד"א, כאנשי צוות באמבולנסים, בניידות טיפול נמרץ ובבנק הדם. התכנית נבנתה בשיתוף עם מנהלי מחלקות ומנהלי בתי חולים מהמובילים בארץ, עם מד"א ועם הצבא. הלימודים במגמה מטפחים חשיבה מדרגה גבוהה ולמידה בדרך החקר.
בתיכון גלילי תיפתח מגמה מדעית רב תחומית בעלת תכנית לימודים ייחודית שמה דגש על הרחבת האופקים, חשיפה לתחומי המדע השונים תוך התייחסות להיבטים אתיים ופילוסופיים של המדע בהקשר חברתי ותרבותי רחב.  הלימודים במגמה יחלו בכיתה י' וילוו בתכנית עשירה הכוללת סיורים, סדנאות, וימי עיון כגון: התנסות מעשית במעבדות באוניברסיטאות ומכוני מחקר במגוון נושאים כמו זיהוי פלילי, הפקת DNA, השבחה גנטית, הנדסה חקלאית, שימור מזון, מדעי מוח ועוד, פעילויות חווייתיות בתחומי הרפואה תוך התנסות בצנתור, לידה, השפעת עישון סמים ואלכוהול, הרצאות אקדמיות באוניברסיטאות בתחומים שונים כגון: ביוטכנולוגיה, אסטרופיזיקה, סודות ההצפנה וננוכימיה ועוד.
בתיכון כצנלסון תפתח מגמת הביוטכנולוגיה את שעריה לתלמידים מחוץ לבית הספר. לימודי המגמה מתמקדים בתחום מדעי המאגד בתוכו מחקר, פיתוח ושימוש במערכות ביוטכנולוגיות בשירות הרפואה, התעשייה וההנדסה. הלימודים במגמה חושפים את התלמידים לענף מדעי רב תחומי מרתק, המהווה חוד החנית להתפתחות הרפואה והתעשייה הרפואית.
במקביל תתקיים בכל התיכונים בעיר תכנית תעודת בגרות חברית, הניתנת על מעורבות חברתית, קהילתית ואזרחית, ומשקפת תרומה לחברה והישגים בעשייה קהילתית. מטרת התעודה הינה לקדם מוטיבציה של תלמידים למעורבות ולמצוינות חברתית ולהעניק מעמד של חשיבות ציבורית למעורבות ולהתנדבות בני הנוער. הכוונה היא לעורר את מודעות התלמיד ורגישותו לצורכי החברה הסובבת, לפתח אכפתיות ונכונות לעזרה הדדית ולקדם את התפתחותו לקראת היותו בוגר אחראי ומעורב בחברה הישראלית.
8  בתי יסודיים, חטיבה אחת ותיכון אחד ייקחו חלק בתכנית רחבה ומקיימת של התייעלות אנרגטית וחינוך סביבתי, המקדמת שיתוף פעולה בין כפר-סבא לרשויות המשולש הדרומי – טירה, קלוונסואה, טייבה, גלגוליה  וכפר ברא. התוכנית, אותה מובילה מחלקת קיימות הינה במימון האיחוד האירופאי ועתידה להוביל להתייעלות וחסכון בחשמל וייצור פרוייקטי דגל ברי שכפול בתחום הירוק והמקיים . לראשונה ובעקבות הגידול במספר התלמידים שאותרו כמחוננים תפתחנה 2 כיתות מחוננים בחטיבת שרת בשכבת כיתות ז'

ראש העיר יהודה בן חמו, "השנה החדשה העומדת בפתחנו מזמנת לנו אתגרים ומשימות רבות. מערכת החינוך שלנו בכפר סבא היא מערכת חינוך מהמובילות בארץ, מערכת  המטפחת בוגרים בעלי הישגים לימודיים וערכיים גם יחד. כמידי שנה מתווספים אלינו תלמידים נוספים בכל הגילאים, דבר המעיד על הצערתה של העיר והתווספותן של משפחות צעירות לקהילה הכפר סבאית. בהזדמנות זאת ברצוני להודות לדב רקוביץ מנהל אגף החינוך בעיריית כפר סבא ולכל צוותו על עשייה מאומצת במהלך חודשי הקיץ על מנת שהגנים ובתי הספר יהיו מוכנים לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה. אני מאחל לתלמידי העיר, לגננות, לגננים, למורים, למנהלים ולכולנו שנת לימודים פורייה ומוצלחת".

דב רקוביץ מנהל אגף החינוך בעיריית כפר סבא, "אני מבקש להודות למנהלי מוסדות החינוך, לגננות ולכול צוותי החינוך על העבודה הרבה שהם עושים לטובת פתיחת שנת הלימודים  על מנת לאפשר לתלמידיהם סביבה חינוכית מיטבית. בנוסף, תודתי לכול אנשי הרשות ,לשותפינו המפקחים של משרד החינוך ולהנהגת ההורים –על התמיכה והליווי שלהם. אני מאחל לתלמידים שנה של הגשמה והנאה".