מחיר גני היול"א בכפר סבא הם הזולים באזור השרון

מחיר גני היול"א בכפר סבא הם הזולים באזור השרון

3/09/2015
  • ביוזמת ראש העיר יהודה בן חמו  הופחתו בצעד חסר תקדים מחירי גני היול"א (יום לימודים ארוך)  בעיר.
  • מדובר בחסכון שנתי של 880 ₪ עבור הורים ששולחים את ילדיהם לגן עד השעה 17:00.

מחירי גני היול"א בכפר סבא הינם הזולים ביותר בהשוואה לשאר ערי השרון, כך עלה מבדיקה מקיפה שנעשתה בנושא.
על פי הנתונים מחירו של גן יול"א עד השעה 16:00 בכפר סבא יעמוד על 1000 ₪  לחודש ומחירו של גן עד השעה 17:00 יהיה 1070 ₪  לחודש.
לעומת זאת, בהרצליה ובהוד השרון ישלמו ההורים על גן יול"א עד השעה 17:00- 1150 ₪, וברעננה ישלמו עבור גן עד השעה 16:30 - 1180 ₪.
חשוב לציין כי בשבוע שעבר קיבל ראש העיר יהודה בן חמו קיבל החלטה חסרת תקדים להפחית את מחירי גני היול"א (יום לימודים ארוך)  בעיר. מדובר בחסכון שנתי של 880 ש"ח עבור ההורים שילדיהם לומדים בגנים עד השעה 17:00 ו-550 ₪ עבור ילדי הגנים עד השעה 16:00. הצעד נעשה בשיתוף פעולה עם יו"ר הנהגת ההורים העירונית אמיר דנאי ויו"ר ועד הורי גני הילדים אמיר סילבר. הצעד התאפשר לאחר ביצוע צעדי התייעלות ואיגום משאבים עירוניים. עיריית כפר סבא תפתח את שנת הלימודים הקרובה עם מספר שיא של גני יול"א  בעיר וזאת בעקבות גידול ניכר בפניותיהם של הורים עובדים שביקשו לקבל מענה חינוכי עבור ילדם בשעות הצהרים ואחר הצהריים. עיריית כפר סבא הפעילה בשנה החולפת 97 גני יול"א (גני יום לימודים ארוך)  ועל פי נתוני אגף החינוך בעירייה בשנת הלימודים הבאה, עתידים להיפתח בעיר עוד 11 גני יול"א נוספים ומספרם יעמוד על 108 גני יום לימודים ארוך. גן יול"א הינו גן שפועל מהבוקר ועד שעות אחר הצהרים, מתוך ראיית הרצף החינוכי לומדים הילדים מהבוקר ועד סיום הפעילות בגן תוך שמירה על המסגרת החינוכית החברתית בכל גן ותוך שיתוף פעולה בין הצוותים.
ראש העיר יהודה בן חמו, "אני שמח שעיריית כפר סבא מובילה גם בתחום הזה ופועלת כתמיד כשרווחת תושבי העיר וילדיה לנגד עיניה. אני שמח מאד גם על העלייה המשמעותית במספרם של גני היול"א שעתידים להיפתח בשנה הלימודים הקרובה ומאחל לילדים ולהורים שנת לימודים מוצלחת".