שנת הלימודים תשע"ו נפתחה כסדרה

שנת הלימודים תשע"ו נפתחה כסדרה

עם מספר שיא של 20,567 ילדים ובני נוער במוסדות החינוך בעיר.
3/09/2015
  • על פי נתוני אגף החינוך בעיריית כפר סבא כ-1550 ילדים החלו ללמוד השנה בכיתה א' בבתי הספר ברחבי העיר.

שנת הלימודים בכפר סבא נפתחה  כסדרה עם מספר שיא של 20,567  ילדים ובני נוער, מתוכם 4,830 ילדי גן, 8,611 ילדי ביה"ס יסודיים, 3,223 ילדים שהחלו את לימודיהם בחט"ב ו- 3,903 בתיכון. 1550 ילדים עשו את צעדיהם בפעם הראשונה לכיתה א' בבתי הספר היסודיים הפרוסים ברחבי העיר.
השנה נפתחו ברחבי העיר  13 גני ילדים חדשים  וכעת פועלים בה בסה"כ  169 גנים, נתון המעיד על המשך מגמת הצערת העיר והגירה חיובית לכפר סבא. חשוב לציין כי עיריית כפר סבא הפעילה בשנה החולפת 97 גני יול"א (גני יום לימודים ארוך)  וזאת לעומת השנה הקודמת (תשע"ד) בה פעלו 81 גני יול"א .  על פי נתוני אגף החינוך בעירייה בשנת הלימודים הבאה, עתידים להיפתח בעיר עוד 11 גני יול"א נוספים , ומספרם יעמוד על 108 גני יום לימודים ארוך. נתון מעניין נוסף הוא שיותר מ- 7100 תלמידים  לוקחים חלק ברפורמה העירונית להשאלת ספרי לימוד. פרויקט שהינו בשיתוף עם הנהגת  ההורים המרכזית ומתוך רצון ליצור שוויון הזדמנויות וחוסן קהילתי .
לקראת פתיחת שנת הלימודים הקימה עיריית כפר סבא חדר מצב מיוחד, שמאויש על ידי מוקדנים ייעודיים של אגף החינוך בעירייה, גורמי הנדסה כמו בינוי, חשמל, לוגיסטיקה, גורמי בטחון, בטיחות בדרכים והסעות. בחדר מצב זה ניתן מענה להורים ואנשי חינוך במגוון רחב של נושאים הקשורים לפתיחת שנת הלימודים. חדר המצב מרכז פניות הורים ותלמידים ונותן מענה מידי לשאלות העולות בכל הקשור לפתיחת שנת הלימודים.

ראש העיר יהודה בן חמו, "אני שמח ונרגש לפתוח את שנת הלימודים החדשה בעיר כפר סבא. שנה המזמנת לנו אתגרים ומשימות לרוב. מערכת החינוך שלנו בכפר סבא היא מערכת חינוך מהמובילות בארץ, מערכת המטפחת בוגרים בעלי הישגים לימודיים וערכיים גם יחד. בהזדמנות זאת ברצוני להודות לדב רקוביץ מנהל אגף החינוך בעיריית כפר סבא ולכל צוותו על עשייה מאומצת במהלך חודשי הקיץ על מנת שהגנים ובתי הספר יהיו מוכנים לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה. אני מאחל לתלמידי העיר, לגננות, לגננים, למורים, למנהלים ולכולנו שנת לימודים פורייה ומוצלחת".