עיריית כפר סבא תשקיע כמיליון ₪ בפיתוח המוזיאון העירוני

עיריית כפר סבא תשקיע כמיליון ₪ בפיתוח המוזיאון העירוני

10/09/2015
עיריית כפר סבא תשקיע כמיליון ₪ בפיתוח המוזיאון העירוני (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא בשיתוף משרד התרבות והספורט מרחיבים את שטח המוזיאון וישקיעו כמיליון שקלים בשיפוץ המתחם הישן של המוזיאון שעבר לפעול לפני מספר שנים בבית "ספיר".
לאחרונה קיבלה עיריית כפר סבא החלטה לשפץ ולהרחיב את המתחם הישן של מוזיאון כפר סבא בבניין היכל התרבות בעיר. המבנה הינו מבנה לשימור ושופץ כחלק מתכנית השימור העירונית. במבנה חלל גדול כמה מאוד מטרים שמיועד עבור המוזיאון המחודש.  בעבר פעל המוזיאון במתחם קטן בהיכל התרבות בעיר והוצגו בו שרידים של כפר סבא הישנה מלפני 2000 שנה. כשהוחלט לשפץ את בניין היכל התרבות, עבר המוזיאון לפעול בבית ספיר וכעת הכוונה היא להחזיר אותו למקומו המקורי. ההשקעה במתחם החדש תעמוד על כמיליון שקל ובמימון משרד התרבות.
שרידיה של פר סבא הישנה, כפי שנחקקו בכתביו של יוספוס פלביוס נמצאו תוך כדי עבודות בנייה בשכונת קפלן בעיר. מאז, החליט הארכיאלוג ד"ר איתן איילון, יחד עם ראש העירייה דאז זאב גלר ז"ל להקים מוזיאון מוכר המקבל תמיכות מידי שנה להרחבת תצוגותיו ופעילותו החינוכית והתרבותית.
כיום, מוזיאון כפר סבא מספר את סיפורה של כפר סבא מאז היווסדה ככפר חקלאי בתקופה הרומית דרך הקמתה מחדש כמושבה לפני כמאה שנה ועד ימינו.  המוזיאון מתפרש על פני מספר אתרים ארכיאולוגים והיסטוריים ברחבי העיר ומציע מגוון רחב של פעילויות למבוגרים, למשפחות ולילדים.
לאחרונה הגישה העירייה יחד עם הנהלת המוזיאון בקשת תמיכה למשרד התרבות לשיפוץ אולם התצוגות והשבוע התבשרו בעירייה כי המשרד ישתתף במימון הפרויקט.  התצוגה הראשונה שתוקם במקום היא של גם הברון מנשה, יחד עם כנס גנים היסטוריים, בשיתוף המועצה לשימור אתרים. מוזיאון כפר סבא פועל בשלושה תחומים; תצוגות מוזיאליות, שימור מבנים ופעילות חינוכית.
 במוזאון מתקיימת פעילויות נרחבות ומקיפות בניהם ביקורי תלמידים מגיל העממי והתיכוניים. הסיורים בנושאי הדעת השונים מחברים בין עבר המושבה לעת הזו, הן קיבלו תוקף כמומלצי מפמר וחלקם אף מותאמים לתכנית הליבה של מקצועות הלימוד השונים והופכים אותו לחווייתי ומעשיר.
תחומי הדעת הם, היסטוריה, ספרות, סוציולוגיה, ביולוגיה ועוד. הרעיון הוא לשזור התפתחותו של מקום וליצור חיבור התלמיד למקום מגוריו, אז והיום.
בין מפעליו של המוזאון הוא הקמתו של שביל הראשונים ע"ש שרייבמן, אודות לתרומתם של 3 משפחות ותיקות בעיר. השביל שוזר את סיפורה ההיסטורי של המושבה, תוך שימור המבנים, סיורים הכוללים מכשירי סמארטפון, עיבוי ערכים עם חב' ויקיפדיה.
גילויים כאלה ואחרים יביאו להרחבת פעילות המוזאון ואת מודל ביקורי התלמידים מכפר סבא ומחוצה לה. בימים אלו יחלו עבודות שיפוץ באולם התצוגות של המוזאון בתמיכת עיריית כפר-סבא ומשרד התרבות. תרומה נוספת של אדם פרטי לתצוגה תשולב עם כנס הגנים ההיסטוריים שיתקיימו בחודש מרס 2016 בעירנו.

יהודה בן חמו ראש העיר: "מרגש אותי להמשיך את מורשתו של ראש העיר לשעבר זאב גלר ז"ל בשימור המורשת הכפר סבאית ובפיתוח התשתיות של המוזיאון. דבר אחד ברור וניכר כי לאורך כל שנותיה של כפר-סבא וההיסטוריה הייחודית על מפת הערים בישראל הוא בזכות שזירת עברה המפואר תוך פיתוח מואץ המותאם לדור העתיד".

ירדנה ויזנברג מנהלת המוזיאון: "אנוכי וצוות המוזאון שמחים וגאים לעקוב אחר גילוי ההתעניינות והסקרנות של הציבור הרחב אחר עבר המקום והרצון העז לקחת חלק בשימור ערכים כה חשובים אלו לעיר למען עתידה. אמר יגאל ידין- עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל- ועתידו לוט בערפל".