עיריית כפר סבא חונכת ספרייה חדשה

עיריית כפר סבא חונכת ספרייה חדשה

21/09/2015
עיריית כפר סבא חונכת ספרייה חדשה (הגדל תמונה)
  • הספרייה משתרעת על שטח של כ- 80 מ"ר ובהקמתה הושקעו כ 40 אלף שקלים.
  • בספרייה למעלה מ- 1000 ספרים חדשים.

עיריית כפר סבא עתידה לפתוח בימים אלו  את הספרייה השמינית במספר שתפעל בעיר.
הספרייה החדשה אשר תיפתח בבית הספר שי עגנון  בשכונה הירוקה, תהיה מיועדת בשלב הראשון לשימושם הילדים ובני הנוער בעיר.
את הספרייה הוחלט להקים על מנת לתת מענה תרבותי ופדגוגי לתלמידי השכונה  ולכלל תושבי העיר כפר סבא.  הספרייה משתרעת על שטח של כ- 80 מ"ר ובהקמתה הושקעו כ 40 אלף שקלים.
הספרייה מעוצבת בסגנון חדשני, עם שטיחים בצבעים נעימים מקיר לקיר, פינת סיפור, פינות ישיבה לבילוי זמן איכות ופנאי לילדים ולהוריהם, פינות מחשב ועוד. בספרייה למעלה מ - 1000 ספרים חדשים.
הספרייה הינה פרי שיתוף פעולה בין מיכל גאולה מנהלת הספרייה העירונית יחד עם  מנהלת ביה"ס שי עגנון הגב' ומיקי בר משה ומר אלמוג איזנמן מנהל המרכזים הקהילתיים בשכונות הירוקות.
הספרים בספרייה נתרמו באדיבות הקרן ע"ש הרייט ויינשטיין שבעברה הייתה ספרנית ותרמה רבות לספריות  בשכונות העיר.
הספרייה תפעל בשלב ראשון 3 ימים בשבוע, בין השעות 16:00-19:00 לרווחת תושבי העיר.

יש לציין שהספרייה החדשה מצטרפת לספרייה העירונית הוותיקה במרכז ספיר ששופצה לאחרונה  בעלות כוללת של כ-6 מיליון ₪ וזאת במסגרת השיפוץ המקיף, שעבר בשנתיים האחרונות היכל התרבות העירוני.  הספרייה העירונית בכפר סבא היא חלק בלתי נפרד ממתחם ספיר שכולל כיום את היכל התרבות המשופץ, האודיטוריום, קונסבטוריון, ספריית הילדים ומוזיאון כפר סבא.
במסגרת השיפוץ המקיף הוגדל שטח הספרייה בכ- 400 מ"ר הוקמה קומת גלריה רחבת ידיים כמו בספריות מובילות בעולם וקיר ספרים דקורטיבי בגובה 8 מטר אליו ניתן להגיע הן באמצעות מדרגות מיוחדות, מעלית והן באמצעות סולם. לנוחיות הקהל הוספו 10 עמדות מחשב ומכולם ישנה אפשרות להתחבר לחשמל ואינטרנט. בנוסף הוחלפו כל מדפי הספרים הישנים תוך הקפדה על מרחב, נוחיות ונגישות, שודרג ושופץ אולם ההרצאות והספרייה עומדת כעת בכל הסטנדרטים המודרניים המתקדמים. בספריה יתקיימו במהלך השנה הקרובה אירועי תרבות רבים וביניהם הרצאות, ערבי תרבות ואמנות, מוסיקה, תאטרון וסדנאות שונות לרווחת הקהל שוחר התרבות בעיר.  עיריית כפר סבא קיבלה החלטה להשקיע משאבים רבים בשיפוצה של הספרייה העירונית לאחר שבמהלך 40 השנים שחלפו לא שופצה הספרייה באופן מקיף.
יהודה בן חמו ראש העיר, "אני שמח וגאה על פתיחתה של הספרייה החדשה בעיר. דבר המעיד ללא ספק על גידול  במודעות לחשיבות הקריאה והרחבת האופקים. אני קורא לכל התושבים להגיע וליהנות מהעושר התרבותי הרחב שמציע המקום" .
מיכל גאולה, מנהלת הספרייה: "אני מזמינה את הקהל הרחב לבוא ליהנות מהספרייה החדשה  לתפוס רגע קט של שלווה וליהנות מהשירותים המגוונים והאיכותיים שאנו מציעים לקהל המבקרים".