עירית כפר סבא מגבירה את ההיערכות כנגד היתוש האסיאתי

עירית כפר סבא מגבירה את ההיערכות כנגד היתוש האסיאתי

מדי שנה בתקופת חילופי העונות, נוקטת עיריית כפר סבא בצעדים גדולים למזעור נזקי מפגעי היתושים העוקצים.
21/09/2015

פגעי יתושים מהווים בעיה סביבתית הפוגעת באדם, באיכות חייו ובבריאותו. תפוצתו הרחבה של היתוש וקצב התרבותו המהיר הינם גורמים המקשים על דרכי ההתמודדות עם הבעיה.  האגף לאיכות הסביבה בעיריית כפר סבא עושה מאמצים רבים כדי לצמצם מפגעי מזיקים ולמנוע העברת מחלות על ידם.
לאחרונה התקבלו פניות התושבים בדבר הימצאותם של היתושים בבתי מגורים, גינות משחק וגינת נוי. יתוש הנמר האסיאתי, המאופיין בצבע שחור ופסים לבנים, גורם למטרדי עקיצות קשים לבני אדם בעיקר בשעות היום.  היתוש הנ"ל דוגר במקווי מים קטנים פתוחים וסגורים, דבר שמקשה לאיתורו. מחזור חייהם של היתושים, מתחיל בסביבה מימית, כאשר הנקבה מטילה ביצים מופרות במקווה מים. לאחר מס' ימים בוקעים זחלי היתוש וחיים במים. כל תלונות התושבים  שמתקבלות, מטופלות מידית ע"י מנטר ומדביר מוסמך.
בדיקות יזומות ושוטפות מתבצעות ע"י גורמים מקצועיים במהלך כל ימות השנה. בין השאר מתבצעות פעולות נוספות וביניהן הסדרת זרימת המים בתעלות הניקוז, טיפול בצמחיה באמצעות כלים מכנים ובאמצעות חומרי הדברה ידידותיים  לסביבה, סילוק גרוטאות ופסולת מתוך הנחלים, ביצוע עבודות עפר להסדרת הזרימה, ביצוע פעולות הדברה מסיביות במערכת הניקוז העירונית, הצבת מלכודות נחושת לאיתור יתוש נמר אסייתי, ניטור מוקדי מים עומדים ועוד. במקביל מקיים אגף איכות הסביבה פעילות הסברתית ענפה בנושא באמצעות מודעות בלוחות מודעות, עיתונים, אינטרנט, חלוקת פליירים, חלוקת מלכודות, עמדות הסברה בקניונים, "שעת סיפור" וחלוקת דפי צביעה לילדי גן וכו'.
לדברי ראש העיר יהודה בן חמו: האגף לאיכות הסביבה עושה ימים כלילות על מנת למגר את  נגע היתושים, שהוא לכל הדעות נגע הפוגע באיכות חייהם של התושבים. אין מדובר כאן בפתרונות קסם אלא בפעילות סזיפית ועקבית שדורשת השקעת משאבים רבים.  אני פונה לתושבים ומבקש מהם להירתם למאבק ולסייע לגורמים העירוניים בייבוש מוקדי מים בחצרות הפרטיות, במרפסות וגגות הבתים. רק פעולה משותפת תסייע להתמודד עם נגע היתושים.
רעיה סבירסקי, סגנית מנהל אגף איכות הסביבה ומנהלת מחלקת רישוי עסקים ותברואה מונעת: "מכת היתושים הינה בעיה כלל אזורית, ומחלקת התברואה המונעת עושה לילות כימים על מנת לנטר את מוקדי הדגירה ולהדבירם. יש לזכור כי חלק מהיתושים יכולים להגיע לכפר סבא ממרחק של 30 ק"מ. בימים אלו עיריית כפר סבא תגברה את צוותי הניטור וההדברה אשר עורכים פעולות ניטור והדברה במידת האפשר להקטנת כמות היתושים הבוגרים. אנו פונים אל הציבור בבקשה להימנע מהשקיית יתר המביאה להצטברות מקווי מים קטנים, ולייבש כל מקום שיש בו מים עומדים שלא לצורך".

אנו בעירייה עומדים לרשותכם בכל עת, טלפון מוקד 106, 24 שעות ביממה או דרך המייל.