עיריית כפר סבא והעיר התאומה ג'ינאן חתמו על אמנה לקידום חינוך משותף

מה חדש?

עיריית כפר סבא והעיר התאומה ג'ינאן חתמו על אמנה לקידום חינוך משותף

21/09/2015
עיריית כפר סבא והעיר התאומה ג'ינאן חתמו על אמנה לקידום חינוך משותף (הגדל תמונה)

חברי משלחת מהעיר התאומה של כפר סבא ג'ינאן שבסין, הגיעו לביקור על מנת לבחון שיתוף פעולה חינוכי בין שני הערים וחתמו על אמנה.
בימים אלו מארחת העיר כפר סבא את חברי משלחת העיר התאומה ג'ינאן שבסין וזכו לקבלת פנים רשמית ומכובדת כמיטב המסורת הסינית.
יהודה בן חמו ראש העיר אירח השבוע, אנשי חינוך בכירים מעיר ג'נאן שבסין הגיעו לביקור בעיר כפר סבא על מנת לבחון ולאמץ את דרכי הלימוד הפדגוגי המתקיימים בעיר. בין הבכירים שהגיעו לעיר, סגן ראש העיר ג'ינאן, מנהל מרכז חינוך, מנהל מחוז ג'ינאן ומנהלי בתי ספר ועוד אנשים מתחום החינוך. קיבלו את פניהם במפגש המרגש ראש העיר יהודה בן חמו, דב רקוביץ', מנהל אגף החינוך מנהל אגף חינוך צביקה צרפתי, אלה דנון פרנקל, אחראית ערי תאום, ועוד.
בפני האורחים מסין הוצגו פרויקטים חינוכיים רבים וכן אף סיירו בנקודות חינוכיות בעיר בניהם  בית הספר הירוק, מגדל המים, קריית החינוך העירונית וסקירה בתיכונים, סיור בשכונות הירוקות ועוד. כמו כן, בחטיבת הביניים אלון מתקיימים זו השנה השנייה לימודי ׳תרבות ושפה סינית׳. במסגרת הלימודים, נלמדת השפה הסינית, התרבות המקומית, האומנות הסינית, מנהגים ואף אכילה במקלות אכילה סינים. מטרת הלימוד לחשוף את התלמידים ולעורר את סקרנותם לתרבות הסינית העשירה תוך שילוב יסודות השפה הסינית והאסטרטגיה בעזרת לימוד חוויתי מרתק.
כידוע, כפר סבא נמצאת בעשירייה הפותחת בהשקעה של הרשות המקומית בנושא החינוך, ההשקעה הרבה של עיריית כפר סבא בתחום החינוך . שיתוף פעולה זה מהווה נדבח נוסף בהשקעת העיר ותפיחתה להוויה הבינלאומית.
המפגש התקיים לאחר כנס שנערך באוגוסט האחרון, בגינאן אליו הגיעו כל הערים התאומות של העיר ובמסגרתו נחתמה האמנה הרשמית הקוראת לשיתוף פעולה בין כל המדינות והערים החתומות עליה בניהם כפר סבא על בסיס של אחווה ושיתוף פעולה הדדי. בין ההחלטות כפי שהתקבלו פה אחד: לחזק ולשמר מסורות תרבותיות ויצירות אומנות, חלוקת כבוד לכל סוגי המסורות התרבותיות עולמיות ,החלפת  רעיונות, חוויות וניסיונות בנוגע לשימור מסורות תרבותיות מובחרות ופעילות אקטיבית לתמיכה בקבוצות אומנות מכל הערים, המחוזות והמדינות המבצעות. עידוד סיורי תרבויות בקרב אזרחים, הגברת שיתוף מידע  לתיירות קידום שיתוף פעולה במוסדות ובארגוני תיירות,  מתן תנאים מועדפים לשם עידוד תיירות חליפין בקרב אזרחים במטרה לחשוף יותר אזרחים לנוף הטבעי לתרבות  ולהיסטוריה, פיתוח כלכלי וחברתי של הערים והמחוזות התאומות. הרחבת החליפין והעמקתו באמצעות הדור הצעיר בתחום החינוך, קידום אקטיבי של קבוצות נוער, בתי ספר ומוסדות חינוך אחרים כדי לבסס מנגנון חליפין ולהרחיב את היקף החליפין במטרה להגביר את ההבנה והמודעות התרבותית ולפתח כישרונות בינלאומיים. לקדם במשותף פיתוח ירוק ובר-קיימא חיזוק החליפין ושיתוף הפעולה בתחום הפיתוח העירוני, הגנת הסביבה, ניהול חירום ציבורי וכיו"ב במטרה לשפר , לשדרג את הסביבה התרבותית העירונית ולהגשים פיתוח חברתי וכלכלי בר-קיימא.
בביקור פרש ראש העיר מר יהודה בן חמו את תכנית הלימוד בעיר, האג'נדה הכלכלית, העסקית והחברתית  ואת החשיבות על שמירת איכות הסביבה. חברי המשלחת הביעו התפעלות רבה העושר הלימודי ומהחזון העסקי של העיר והביעו התעניינות בכל הקשור לשיתופי פעולה חינוכיים ועסקיים עם חברות מהעיר.
ג'ינאן, היא עיר הבירה של מחוז שאנדונג, בה מתגוררים כ -7 מיליון תושבים והיא העיר התאומה של כפר-סבא משנת 2009 ומאז מניב פירות עסקיים כלכליים ותרבותיים גם יחד. מטרת הביקור לקדם שיתופי פעולה כלכליים, מסחריים וחברתיים בין תושבי הערים התאומות כחלק מהמגמה לפתוח את העיר לאפיקים בינלאומיים במגוון תחומים.

קשרי החוץ של כפר סבא נושאים לאחרונה פירות. לא מזמן התבשרה העירייה על זכייתה בקול קורא יוקרתי של האיחוד האירופי בסך של 300,000 יורו, שיוקצו לפרויקט אזורי יהודי-ערבי לצמצום צריכת האנרגיה במבני ציבור בהובלת תלמידי בתי הספר בכפר סבא. פרויקטים נוספים נמצאים בימים אלה בתכנון.
ראש העיר יהודה בן חמו:  "במסגרת השותפות אנו מחויבים לפתח ולחזק את הקשר ולסייע בגיבוש כיוונים אסטרטגיים ותוכניות, מתוך אחריות משותפת.  אנו חיים בעולם גלובאלי המחייב אותנו להשקעה בחינוך ובדור הצעיר שבסופו של דבר יהווה גשר לשיתופי פעולה כלל עולמי. ניתן כבר לראות זאת בתחומי החינוך, האמנות והקיימות. בנוסף נרקמים קשרי עסקים בין הערים, נפתחות הזדמניות עסקיות מסקרנות שיניבו לשני הצדדים וירחיבו את התחום העסקי למטרת פיתוחה הכלכלי של העיר".
ישראל אשכנזי, תושב העיר שמתנדב ומקדם יוזמות מול סין: "היום כל אחד יודע שסין היא העתיד לא קשה לנחש. רואים מהבחינה הכלכלית תיירות. המדינה הזו תוביל את הכלכלה העולמית היום בישראל פרויקטים גדולים נעשים ע"י חברות סיניות. גינאן מתפתחת בצורה יוצאת דופן בהשוואה לערים האחרות והיא הבחירה הנכונה ביותר לעיר כמו כפר סבא. היוזמות המשתפות במסגרת החינוך ופיתוח עסקי."
פליאה קטנר, חברת מועצת העיר, מחזיקת תיק ערי תיאום: "אני רואה בשיתוף הפעולה בין הערים הזדמנות מצויינת לפריחה של צעירי העיר בשלל תחומים. זו דלת שנפתחת עבורם לשיתופי פעולה בינלאומיים כבר מעכשיו והצלחה והכרה בינלאומית בהמשך הדרך. אני קוראת להם לנצל אותה, בין אם בכניסה למגמת הסינית בחטיבה או יצירה בשלל המגמות שבסופו של דבר תוצג בחו"ל".