עיריית כפר סבא קוראת למתנדבים צעירים ותקיים ימי חשיפה לבני נוער

עיריית כפר סבא קוראת למתנדבים צעירים ותקיים ימי חשיפה לבני נוער

7/10/2015
עיריית כפר סבא קוראת למתנדבים צעירים ותקיים ימי חשיפה לבני נוער (הגדל תמונה)
בימים אלה מקיימת עיריית כפר סבא סדרת ימי חשיפה למקומות התנדבות בקרב בני הנוער במרחב העירוני. יוזמה זו הינה יוזמה של מדור התנדבות נוער מהמחלקה לנוער, צעירים וקהילה הפועלת לעודד את רוח ההתנדבות בעיר, בשיתוף בתי הספר בעיר.

המחלקה לנוער צעירים וקהילה בעיריית כפר סבא, מעודדת בני נוער לקחת חלק פעיל בנעשה בעיר בכדי להפוך אותם למעורבים ואכפתיים לנעשה סביבם. מדור התנדבות נוער וצעירים יוצר חיבורים בין צרכים של פרטים וקבוצות בעיר לבין מתנדבים, מרחבי התנדבות, ובעלי עסקים ובכך נוצרת רשת חברתית עירונית פעילה, תוססת וסינרגטית. המחלקה לנוער, צעירים וקהילה מקדמת יחד עם בני הנוער מעורבות, אחריות, אכפתיות ותרומה לקהילה כדרך חיים ובכך מבנה קהילה סולידארית יותר.
כיום, כ-52% מכלל בני הנוער מתנדבים במרחב העירוני. בתקופה האחרונה התקיים יום חשיפה שכלל הפנינג לכלל תלמידי כיתות י' שמטרתו לחשוף בפני בני הנוער את מקומות ההתנדבות השונים, בהם יוכלו להתנדב במהלך השנה כחלק מתוכנית "התפתחות אישית ומעורבות חברתית" של משרד החינוך. במסגרת הפנינג הוצעו תחומי התנדבות שונים ומגוונים: התנדבות בין דורית, במרכזי הלמידה במרכזי הנוער והקהילה, התנדבות עם בעלי מוגבלויות, תכניות חונכות אישית ועוד. במהלך החודש הבא יתקיים יריד נוסף עבור תלמידי חטיבות הביניים בעיר.

בעיר כפר סבא - מספר שיא של 20,400 מתנדבים, בעיר פועלים כ 80 ארגוני מתנדבים וכ 50% מבני הנוער מתנדבים במסגרות השונות. 86% מבני הנוער מתגייסים לצה"ל – בין המקומות הראשונים בארץ. יש לציין כי תחום ההתנדבות אינו נחלתו של המגזר הוולונטרי בלבד החיבור של ארגוני המתנדבים ובראשו יו"ר ארגוני המתנדבים עם הרשות, תושבי השכונות ומרכז העיר, העסקים הקטנים כמו גם הגדולים הוא סוד כוחה וקסמה של העיר שנהנית בשנים האחרונות מהגירה אליה.
יהודה בן חמו ראש העיר: "העיר כפר סבא והקהילה הכפר- סבאית רואות בערך ההתנדבות למען הזולת ערך עליון ומיישמות זאת הלכה למעשה מידי יום ביומו. אין כל ספק כי ההתנדבות היא חלק מה- DNA של העיר. היא מתחילה כבר בשלבי החינוך הראשונים ועד לגילאים מתבגרים ומהווה פסיפס אנושי מגוון ומייצג של כל תושבי העיר בכל הגילאים ומכל השכונות פעילות התנדבותית, בכל תחום, מאפשרת לבני הנוער לבחון את יכולותיהם, את נטיותיהם ואת כישוריהם תוך כדי פיתוח אורח חיים של מעורבות ואחריות חברתית".
אופירה מור- מזרחי, מנהלת מדור התנדבות נוער וצעירים: "בני הנוער בעיר מייצגים בעייני את הטוב באדם. האחריות החברתית, הערכים ורוח ההתנדבות גורמת לי לגאווה בהובלת התחום בעיר. אני מודה למנהלי בתי הספר, לרכזי ההתנדבות הבית ספריים ולמנהלי מקומות ההתנדבות בעיר, אשר השת"פ בין כולם תורם להצלחה".

חלק מהיעדים בתחום ההתנדבות הינם הרחבת פעילות ההתנדבות בקרב בני הנוער, יצירת משפחות מתנדבות והתנדבות בין דורית בעיר.
כל המעוניינים להתנדב במרחב העירוני באירועי התנדבות חד פעמיים ואירועים חוצי שנה, מוזמנים לפנות למייל: liati@ksaba.co.il