עיריית כפר סבא מחדשת את הספרייה בבית לזרוס

עיריית כפר סבא מחדשת את הספרייה בבית לזרוס

7/10/2015
עיריית כפר סבא מחדשת את הספרייה בבית לזרוס (הגדל תמונה)
  • עיריית כפר סבא מחדשת את הספרייה בבית לזרוס בסיוע כספי של מחלקת הספריות משרד התרבות.
  • הספרייה המחודשת הינה שלוחה של הספרייה המרכזית בעיר.

פרויקט חידוש הספרייה הינו חלק מתנופת הפיתוח העירוני של מרכזי התרבות והפנאי כגון שיפוץ היכל התרבות, שיפוץ הספרייה העירונית ועוד, בעלות של מיליוני שקלים. הספרייה המחודשת מעניקה שרות לתושבי השכונה, לשכונה הירוקה ולילדי החוגים ממרכז העיר. הספרים בספרייה הינם ספרי קריאה, ספרי עיון וספרים המהווים נכסי צאן ברזל בהיסטוריה היהודית והישראלית בפרט.
    בהחלטת חידוש הספרייה החליטו מספר גורמים בניהם עיריית כפר סבא ומנהלת מחלקת ספריות הגב' מיכל גאולה, בשיתוף מנהלת בית לזרוס אסנת שוויקי וזאת לאור גידול הפעילות ותנועת הקוראים בהשוואה לשנים האחרונות . כל זאת על מנת לתת מענה תרבותי ופדגוגי לתלמידי השכונה ולכלל תושבי העיר כפר סבא. הספרייה משתרעת על שטח של כ- 100 מ"ר ובחידושה הושקעו כ 90 אלף שקלים.
    הספרייה עוצבה בסגנון חדשני ויעיל. הותקנו מדפים מתוחכמים לטובת איתור ספרים מהיר, הוחלפו שולחנות וכיסאות, פינות מחשב חדישות, פינות סיפור, פינות יצירה לילדים צבעונית ומזמינות, פינות ישיבה לבילוי זמן איכות ופנאי לילדים ולהוריהם ועוד.
    כמו כן, מציעה הספרייה המחודשת חוגים, אירועים קהילתיים, שעות סיפור, תערוכות, סדנאות קומיקס, מרכז למידה, משחקייה, הצגות ועוד שלל פעילויות לגיל הרך, לנוער ולמבוגרים. תפקיד הספרייה להתייעל כל הזמן ולהתאים את הפעילות לכלל האוכלוסייה  על מנת לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את מקומו.  כמו כן,  במרכז פועל מועדון נוער הנותן מענה לכיתות ז'-יב', ופועל 3 ערבים בשבוע מהשעה 18:00-21:00 ומהווה מקום מפגש לבני נוער מכיתות. הספרייה היא הרבה יותר מאשר מקום לשמירה על ספרים, זהו הזדמנות עבור תושבי השכונה לקחת חלק בתערוכות, במופעי תרבות הרצאות אורח, מקום מפגש תרבותי ונעים, מקום שקט להתוודע בו לתחומי דעת מוכרים ואהובים ו/או חדשים ומרתקים. בין יתר הפעילויות תקיים הספרייה גם סדנאות להורים, הרצאות, מרכז למידה-עזרה בשיעורי בית לכיתות ב-י"ב ועוד.
    מרכז הנוער והקהילה לזרוס מהווה מרכז תרבות, חוגים ופנאי עבור תושבי השכונה והסביבה. המרכז פועל מתוך תפיסת עולם חברתית קהילתית המקדמת מעורבות פעילה של תושבים  וקידום קהילה בה אנשים פעילים, יוזמים ומשפיעים על איכות חייהם.
    בית לזרוס הוא הוא מרכז קהילתי ותיק וחשוב בשכונת שיכון עלייה הגובל עם שכונת 80 בעיר ונותן מענה לילדים, בני נוער ומבוגרים – כל אחד בהתאם לצרכים ולתחומי העניין שלו, כולל חוגים, הרצאות, אירועים, חוגים ועוד.

השנה הורחבה הפעילות: פרויקט לכיתות ו' בהכנה למעבר לחטיבה, פעילויות קיץ ופעילות שנתית להורים וילדים יחד, הגדלת מרכז הלמידה, מפגשי מעורבות תושבים שלוקחים חלק מרכזי בבניית תכנית הפעילויות של בית לזרוס ועוד.

ראש העיר יהודה בן חמו: "אני גאה ושמח להיות במעמד זה של חנוכת הספרייה המחודשת בבית לזרוס. העירייה עשתה שיפוץ יסודי בספרייה עבורכם בשיתוף הספרייה העירונית. עידוד הקריאה בקרב הקהילה בכלל ובקרב הדור הצעיר בפרט מהווה את אחת המטרות המרכזיות בגישה החינוכית-תרבותי של העיר כפר סבא. בהזדמנות זו אני מבקשת להודות לשירה כץ, מירב הלפמן ואסנת שוויקי ממחלקת הנוער ומאחל לכולכם הנאה מהספרייה המחודשת והיפה"

הספרייה תהיה פתוחה בימים א' ג' ה' בין השעות 16:00-19:00.