חודש הצדעה לתושבים הוותיקים בעיר

חודש הצדעה לתושבים הוותיקים בעיר

7/10/2015
חודש הצדעה לתושבים הוותיקים בעיר (הגדל תמונה)
  • עיריית כפר סבא תצדיע לתושבים הוותיקים בעיר: הזמר והשחקן טוביה צפיר יופיע באירוע המרכזי לגמלאי העיר במסגרת אירוע ההוקרה לאוכלוסייה הבוגרת שיערכו במהלך חודש אוקטובר 2015.
  • עיריית כפר סבא מצדיעה לאוכלוסייה המבוגרת ותערוך סדרת אירועים למען האוכלוסייה הוותיקה.

כמדי שנה, אגף הרווחה בעיריית כפר סבא בשיתוף עמותת סביון – העמותה למען האזרח הוותיק כפ"ס מפיקים את אירועי ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת בעיר. האירועים יפתחו בטיול המסורתי "והדרת  פני זקן" שמופק על ידי מחלקת האירועים של העירייה. הטיול יערך 'בארץ אלף' המערות שבשפלה ובו לוקחים חלק מאות מגמלאי מהעיר.
    האירוע המרכזי יתקיים במעמד כבוד ראש העיר יהודה בן חמו שיישא דברי ברכה. מיד בתום הברכות יעלה לבמה השחקן והזמר טוביה צפיר למופע בידור מהנה. המופע יתקיים באודיטוריום בית ספיר בתאריך 18.10.15, בשעה 11:00 בבוקר.

מידי שנה, מקיימת העיר כפר סבא מגוון אירועי הוקרה עבור האוכלוסייה הבוגרת בעיר לשם חיזוק מעמד הגמלאים בעיר, חשיפת הפעילויות המגוונות והשירותים השונים הקיימים בעיר עבור אוכלוסייה זו, העלאת התודעה הציבורית, הצדעה והערכה לעשייה ולפועלם של ותיקי העיר, העשרה, הנאה וכיף והעמקת הקשר ויצירת שיתופי פעולה בין הגורמים הייעודיים המטפלים באוכלוסייה זו.

אירועי ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת מתקיימים בחסות הדיורים המוגנים, בית בכפר, מגדלי הים התיכון, בית גיל פז ובשיתוף עמותת סביון העמותה לאזרח הוותיק כפר סבא.
    ביום שני ה – 19.10.15 מתקיים הפנינג בריאות ב"בית בכפר הדרים" אשר יכלול מגוון רחב של דוכנים ייחודיים בנושאי בריאות נגישות ותפקוד בריא, פעילויות טאי צ'י ויוגה והרצאתה המרתקת של ד"ר דינה אייזן בנושא "בריאות אופטימיות ושמחת חיים".
    ב 22.10.15 יתקיים יום תקשורת של הטלוויזיה הקהילתית שיכלול את הרצאתו של יהלי גת ויחשוף כתבות מעניינות שמתנדבי הפרוייקט הכינו בעצמם על אנשים ואירועים מיוחדים במרקם החיים בעיר כפר סבא. בנוסף תתקיים פעילות ייחודית לדוברי הספרדית בעיר.
    עיריית כפר סבא מכבדת את בני הגיל השלישי ומציעה להם מגוון רחב של שירותים, פעילויות ואירועים איכותיים במשך כל ימות השנה. עשייה זו נעשית באמצעות המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת שבאגף הרווחה המפעילה 6 מועדוני גימלאים המפוזרים בשכונות השונות בעיר ובהן מתקיימות פעילויות תרבותיות וחברתיות מגוונות לשם מניעת הדרדרות במצב רפואי תפקודי ורגשי, בילוי שעות פנאי, הפגת הבדידות, מציאת משמעות לחיים, העשרה והעמקת הקשר הבין דורי. במועדונים מתקיימות פעילויות רבות ומגוונות כגון מופעי תרבות, הרצאות, ימי עיון, פעילויות  קבוצתיות סדנאות ועוד. כאמור תשומת לב ייחודית לבני הגיל השלישי ניתנת במהלך "ארועי ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת", במסגרתו מתקיימות פעילויות רבות ומגוונות.
    שוש דרימר מנהלת המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת: "המחלקה מעניקה שירותים וטיפול לכ – 5000 גמלאים החיים בעיר כפר סבא, נשים מגיל 62 וגברים מגיל 67. מדיניות המחלקה היא שהגמלאי יישאר בסביבתו הטבעית והמוכרת תוך פיתוח מענה לצרכיו ומתן שירותים שיאפשרו לו לשמר ולשפר את יכולתו התפקודית וחיזוקו במישור האישי, המשפחתי והקהילתי. המחלקה עובדת בשיתוף פעולה עם כל הגורמים והגופים המסייעים לאוכלוסייה המבוגרת בעיר כגון עמותת סביון – העמותה למען האזרח הוותיק כפ"ס, קופות חולים, המוסד לביטוח לאומי, בית חולים מאיר ועוד. ב – 3 שנים האחרונות המחלקה עוסקת רבות בנושא מיצוי זכויות של ניצולי שואה באמצעות עמותת אביב לניצולי שואה".
    יהודה בן חמו ראש העיר: "חודש הגמלאים הוא חודש בו אנו מצדיעים לבני הגיל השלישי, בו אנו נותנים חזרה לאלה שתרמו, ועוד יתרמו, לפריחתה ושגשוגה של העיר כפר סבא כאחת הערים המרכזיות והחזקות במדינת ישראל. אנו דואגים לטיפוח תרבות הפנאי ויצירת פעילות מגוונת ואטרקטיבית לגמלאי העיר כל השנה, אך בחודש הזה אנו משקיעים יותר! אני מזמין את בני הגיל השלישי ליהנות ממגוון האירועים והמופעים שהכנו עבורם".