עודד עואמי זוכה בתחרות האמנים "קיר אמן"

עודד עואמי זוכה בתחרות האמנים "קיר אמן"

7/10/2015
עודד עואמי זוכה בתחרות האמנים "קיר אמן" (הגדל תמונה)
עודד עואמי (35) הוא הזוכה בתחרות האמנים "קיר אמן" של מרכז הצעירים מצ"ב בכפר סבא ספטמבר אוקטובר 2015. במסגרת הפעילות הענפה של המרכז לצעירים בכפר סבא מתקיימת בתחום קידום אמנים צעירים, תחרות יצירות אמנות הנושאת את השם "תחרות קיר אמן".
אמנים בגילאי 18-35 מוזמנים להציע מיצירותיהם, שמתוכם ועדת שיפוט תבחר מידי כחודשיים את האמן ואת היצירות הנבחרות. היצירות הזוכות ייחשפו על קיר אמן והאמן עצמו יזכה גם בפרס כספי עבור רכישת חומרים וציוד. יצירותיו המרשימות של עודד עואמי מוצגות בימים אלו על קיר מרכזי במרכז הצעירים ברחוב גלר 4 בכפר סבא.
עואמי, 35, בימים אלה מסיים תואר ראשון באמנות ואוסף חומרים לתערוכה ראשונה שתוצג בבית אבות "המבריא" בכפר סבא. המשיכה שלו לאמנות החלה בגיל מאוד צעיר; כשהיה בן 8 צייר במסגרת חוג לציור במתנ"ס והציג שם את יצירותיו. בהמשך למד עיצוב גרפי ב"אורט שפירא". במסגרת הלימודים הוא השתתף בסדנה לציור ופיסול ומאוד אהב את תהליך היצירה.  לאחר הצבא החל לעבוד כעובד ייצור ב"טבע" ולמרות שהוא השיג עבודה קבועה ומבוססת הרגיש שמשהו חסר. "רציתי משהו עבור עצמי" מסביר עואמי "לא להישאב לרוטינה של בית-עבודה. בעבודה לא הבינו למה אני מחליט ללמוד לימודי אמנות בגיל 30. שואלים אותי מה יצא לך מזה ואין לי תשובה. אני פשוט יודע שאני חייב".
כאמור בימים אלו הוא לוקח לדרך את כל מה שלמד ועם זה רוצה לפרוץ בעולם האמנות. הוא נמשך למופשט, ליצירות שמביעות תחושה.
ראש העיר יהודה בן חמו, "אני מברך את עודד עומאי על הזכייה. יש בעירנו אמנים צעירים וכישרוניים מאד. במרכז הצעירים עושים הכל על מנת לתת לאמנים אלה במה והזדמנות להציג את יצירותיהם. המטרה היא לפתוח עבורם דלת על מנת שיוכלו בעתיד להציג יצירותיהם במוזיאונים נחשבים בארץ והעולם".