לאור המצב הביטחוני, עיריית כפר סבא מתגברת את השמירה והאבטחה

מה חדש?

לאור המצב הביטחוני, עיריית כפר סבא מתגברת את השמירה והאבטחה

13/10/2015
לאור המצב הביטחוני, עיריית כפר סבא מתגברת את השמירה והאבטחה (הגדל תמונה)
  • עיריית כפר סבא קיימה הערכות מיוחדת בעקבות גל הטרור והכפילה את השמירה במוסדות חינוך ובגני הילדים בעיר.
  • נוכח הסלמה במצב הביטחוני והאירועים האחרונים, ראש העיר יהודה בן חמו, קיים היום בלשכתו ישיבת חירום לנוכח המצב הביטחוני וההתפתחויות האחרונות.

נוכח הסלמה במצב הביטחוני והאירועים האחרונים, ראש העיר יהודה בן חמו, קיים היום בלשכתו ישיבת חירום לנוכח המצב הביטחוני וההתפתחויות האחרונות. הישיבה התקיימה במעמד מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, רון קוגמן סמנכ"ל העירייה, קב"ט העירייה חזי ניר, מנהלי אגפים ומחלקות בעירייה, נציג פיקוד העורף, שוטרים ממשטרת ישראל. בפגישה סקר מפקד העיר ממשטרה ישראל אריאל ישראלוב את המצב הביטחוני בכל הערים בישראל וכן הגיש המלצות יישומיות להערכות למפגעים בזמן אמת. בתום דבריו, ביקש קצין המשטרה מתושבי העיר להגביר ערנותם ולדווח על כל חשש למפגע.
    מיד עם תום הדברים, הורה ראש העיר על סדרת מהלכים על מנת להגביר את תחושת הביטחון של התושבים בעיר. הוכפלה כמות הסיורים של השיטור העירוני והסיור העירוני ברחבי העיר ובעיקר בסביבות מוסדות החינוך בעיר ובריכוזי קהל. הוארכה אבטחת הצהרונים והחוגים בכל בתי הספר עד השעה 17:00. בנוסף, כל הפעילויות של החינוך הבלתי פורמאלי הכוללות: חוגים ותנועות נוער יאובטחו באמצעות הסיירים העירוניים עד השעה 23:00 בלילה. המשמר האזרחי על כל יחידותיו, המתבסס על תושבים מתנדבים מרחבי העיר, יתוגבר וממשיך בפעילויות בשיתוף המשטרה. כמו כן, הפארק העירוני יאובטח באמצעות סייר ביטחון ייעודי שיוצב החל מהשעה 16:00 בימי חול, ובימים שישי ושבת, תתקיים אבטחה בכל כניסות הפארק כולל סייר ביטחון. המטה הארצי של משטרת ישראל, יתגבר בכוחות נוספים בעיר ובאופן משמעותי. כמו כן, ראש העיר הורה לאגף ההנדסה ולמחלקת הביטחון לסייר בסביבת אתרי הבניה ודרש מהקבלנים באופן אישי להגביר את האבטחה באתרי הבניה בעיר.
    בנוסף, שיבח ראש העיר את פעילותם של ההורים בבתי הספר וקרא להם להתגייס בתגבור עמדות משמרות הזהב בתחילת יום הלימודים ובסופם על מנת לסייע במעבר מהיר ובטוח של הילדים בדרכם לבתי הספר. כמו כן מח' השירות הפסיכולוגי העירוני, בשיתוף הייעוץ החינוכי בבתי הספר ובגנים, עומדת לרשות ההורים במקרים בהם חל שינוי בהתנהגותם השגרתית של הילדים. הצוותים נקראו לתגבר את תשומת הלב לשינוי בהתנהגותם של הילדים ולדווח להורים על כך. ניתן  ליצור קשר להתייעצות עם פסיכולוג כונן באמצעות המוקד העירוני.

ראש העיר יהודה בן חמו: "אני יודע שכולנו ציפינו לחזרה לשגרה מבורכת אך לצערי, החל גל טרור. ככל שנצליח לקיים שגרת פעילות, בסיוע הפעולות שננקטות על ידי כל הגורמים, והזהירות הנדרשת מכל אחד ואחת מאתנו – כך ייטב. אני רוצה להבטיחכם, כי אנו בכפר סבא עירנו, עושים את מיטב המאמצים להבטיח את שלום ילדינו ותושבינו. אני מבקש להביע את הערכתי הרבה לאנשי כוחות הביטחון וחיילי צה״ל, הנאבקים יום יום בנחישות בטרור המופנה כלפינו ומונעים אבדות בנפש, תוך סיכון חייהם. אני מודה למאות התושבים שמתנדבים ומציעים עזרה וסיוע במגוון פעילויות בעיר".

תושבים המעוניינים להתנדב ולהירתם מוזמנים ליצור קשר עם המוקד העירוני.