מספר שיא של מתנדבים בכפר סבא לפרויקט 'אחים זה לזה'

מה חדש?

מספר שיא של מתנדבים בכפר סבא לפרויקט 'אחים זה לזה'

22/10/2015
מספר שיא של מתנדבים בכפר סבא לפרויקט 'אחים זה לזה' (הגדל תמונה)

עמותת "אח בוגר אחות בוגרת ישראל" הוקמה בשנת 2003 ומאז מסייעת ותומכת במאות ילדים ובני נוער מדי שנה. בשנה האחרונה החלה לפעול בשיתוף המחלקה לנוער, צעירים וקהילה.

העמותה מעניקה שרות חונכות אישי, מתוך מחויבות לילדים ולהוריהם ומחברת לילדים הזקוקים לכך, מתנדבים המהווים אחים ואחיות בוגרים, לליווי ארוך טווח וקשר איכותי ומשמעותי.  להשגת מטרה זו מושקעת תשומת לב רבה בשלב הראשוני של התאמת המתנדב המתאים לכל ילד ובהמשך תהליך הקליטה וההתנדבות, מעניקה העמותה ליווי, פיקוח, הדרכה, תמיכה וייעוץ פרטני ואישי למתנדב לאורך כל תקופת ההתנדבות. פעולות אלו, מעצימות את התרומה הניתנת לילד ואת ההשפעה החיובית של ההתנדבות על חיי הילד בהווה והשלכותיה על עתידו. קשר מיוחד זה בין הילד לאחיו הבוגר המתנדב מעשיר את חיי הילדים ותורם באופן משמעותי למימוש הפוטנציאל הגלום  בהם.

מזה שנה פועלת בעיר עמותת 'אח בוגר אחות בוגרת ישראל' ומספר המתנדבים הצליח להפתיע גורמים בעירייה ואת הנהלת העמותה. סניף כפר סבא מציין שנה להקמתו והוא מונה 20 אחים בוגרים (מתנדבים) ו-20 אחים צעירים (ילדים) בהתאמה.

ילדות וילדים רבים זקוקים לקשר תומך של מתנדבים שיאמצו אותם למפגשים בני שעתיים בשבוע. בנוסף, אחת לחודש וחצי נערכת פעילות "יציאה מהשגרה" בה משתתפים כל האחים הבוגרים והצעירים: טורניר כדורגל, סדנת היפ הופ, החלקרח ויום בישול בטבע.

עמותת "אח בוגר אחות בוגרת ישראל" פועלת בישראל משנת 2003 ומאז מסייעת ותומכת במאות ילדים ובני נוער מדי שנה. במהלך 2014 שירתה העמותה כ - 430 ילדים ע"י מספר זהה של מתנדבים, שהוכשרו על ידה. העמותה הינה חלק מארגון הגג העולמי –International Big Brothers Big Sisters הפועל ב 12 מדינות ברחבי העולם, ונשענת על מתודה ארגונית הקיימת בארה"ב 113 שנים.

העמותה מעניקה שרות חונכות אישי ומחברת מתנדבים לילדים הזקוקים לכך (רובם גדלים בבית עם הורה יחיד) - אחים ואחיות בוגרים, לליווי ארוך טווח ויצירת קשר איכותי ומשמעותי. האחים הבוגרים נפגשים עם הילדים – האחים הצעירים (גילאי 6-18) אחת לשבוע למשך שעתיים, ומהווים עבורם דמות חברית תומכת ומחזקת ומודל חיובי. הקשר שנוצר בין האחים הבוגרים לצעירים משפיע באופן ברור על הביטחון, הדימוי העצמי והתנהגותם של האחים הצעירים, תורם לשיפור איכות חייהם בהווה ומשליך על התפתחותם בעתיד.

יהודה בן חמו ראש העיר: "אני מברך את פעילות העמותה ואת המחלקה לנוער, צעירים וקהילה בעירייה אשר עושים ימים ולילות כדי לתמוך בילדים הזקוקים לכתף תומכת, שיחה, בילוי, משחק וחברה. אני מחזק ידכם המשיכו בעבודתכם המבורכת".

מיכל, מתנדבת בסניף: "בכל מקום שאני הולכת אליו, אם זה עבודה או מפגש עם אנשים אני מיד מספרת על העמותה והתגובות הן כל כך אוהדות ותומכות ואין לי ספק שכמות המתנדבים רק תעלה יותר ויותר. ממש ריגש אותי גם לראות איזה תהליך אני וליאם (האחות הצעירה) עוברות, איך מפגישה לפגישה היא יותר חשופה בפניי ומשתפת בדברים אישיים. זה באמת מרגיש כמו משפחה".

להצטרפות לעמותה ניתן ליצור קשר במייל info@bigbrothers.org.il או באתר אח בוגר אחות בוגרת ישראל.