'עולים מהדלת האחורית'

'עולים מהדלת האחורית'

19/11/2015
לאור הצלחת הפיילוט אשר נבדק על מספר מצומצם של קווים וביניהם  גם קו 29 היוצא מכפר סבא ומסיים בהרצליה, החליט משרד התחבורה  להחילו על קווים נוספים הפועלים ברחבי גוש דן, (החל מה-16/11/15) שר התחבורה, ישראל כץ אמר השבוע: "השירות הזה יקצר את זמני הנסיעה בתחבורה הציבורית"
בעקבות הצלחת הניסוי בקווי 29 בכפר סבא, החליט משרד התחבורה כי מעתה תורחב מתכונת עליית הנוסעים באוטובוסים מהדלת האחורית למספר רב של קווי תחבורה ציבורית ברחבי הארץ בעירית כפר סבא קדמו את היוזמה והעלו את הרעיון זה מכבר בפגישות כין ראש העיר יהודה בן חמו והנהלת מטרופולין.
עיריית כפר סבא הודיעה השבוע כי היא מברכת את משרד התחבורה על היישום  של כניסה וכן כרטוס דרך הדלת האחורית וזאת גם בקווים רבים בגוש דן, והיא מתברכת גם בכך שהיא הייתה מבין הערים הראשונות שבקשה ליזום את נושא עליית הנוסעים בדלת האחורית ונושא הכרטוס מאחור והיא תרמה רבות להצלחת הניסוי.
היום כבר ניתן לעלות לאוטובוס גם מהדלת האחורית, ב-40 אוטובוסים המשרתים שני קווים של חברת מטרופולין באזור השרון – 29,39 - לנוחות תושבי כפר סבא, רעננה והרצליה. מדובר באוטובוסים חדישים, המצוידים בעמדת לתיקוף הרב קו באופן עצמאי, בחלק האחורי. עלייה מדלת אחורית מאפשרת נוחות, חיסכון בזמן, ומפנה את הנהג להתעסקות בדבר האמיתי – נהיגה.
האוטובוסים של מטרופולין מצוידים גם באינטרנט אלחוטי חינם ושקעי USB לטעינת מכשירים ניידים. בחודשים האחרונים התווספה לאוטובוס גם מערכת ה"מטרומט" – מערכת לטעינה עצמית של כרטיס הרב קו באמצעות כרטיס אשראי. מדובר בפתרון טכנולוגי חדשני נוסף, המייעל את הנסיעה בקווי התח"צ, ומשפר את השירות.
בד בבד נערך החודש בסינמטק ת"א כנס ארצי לתחבורה ציבורית בשם: "תחבורה היום ומחר" בו מקדמים אנשי המקצוע ברשויות  את נושא התחבורה בת קיימא בישראל. ארגון תחבורה 'היום ומחר' מארגן את הכנס המרכזי מדי שנה בשיתוף חברות התחבורה הציבורית, בהשתתפות חברי כנסת ובכירי משרדי האוצר, חברות התחבורה הציבורית, המגזר העסקי והחברה האזרחית. כנס יום התחבורה הציבורית ייסד בישראל שיח בין כל גורמי המפתח לקידום תחבורה ציבורית.
בכנס זה עירית כפר סבא זכתה לשבחים כמי שמובילה את תכנית האב לתחבורה ציבורית. בין המשתתפים הרבים שנשאו דברים היה גם ח"כ איתן כבל – יו"ר ועדת הכלכלה אשר ציין את העשייה הרבה שנעשית בכ"ס כעיר ירוקה שמשדרגת את תכנית האב התחבורתית בכדי לעמוד מוכנה לקראת העתיד עם תשתית מתאימה ומדיניות המעודדת שימוש רחב בתחבורה הציבורית ושעליה שוקדת עירית כפר סבא מזה כשנה. "וזה בעיני המימוש האמתי של עיר ירוקה" ציין כבל.
מיטל זהבי – סגנית ראש עירית ת"א ציינה אף היא לשבח את התהליכים שמקודמים בכפר סבא לטובת התחבורה הציבורית והיא כינתה את כפר סבא כ"עיר יוזמת ולא מגיבה".
יהודה בן חמו ראש העיר: "מטרתנו לצעוד קדימה עם הטכנולוגיה בענף, הפתרון יצמצם משמעותית את זמני העמידה בתור לאוטובוס. תודה לעמירם מילר מחזיק תיק התחבורה על פועלו לפיתוח התחבורה בעיר ולקירוב האוטובוס לתושב, יש לציין כי גם רכבת ישראל הוסיפה לבקשתנו רכבות בשעות העומס, קרונות נוספים, והגבירה את פעילות הקווים המזינים אשר מסונכרנים עם לו"ז הרכבת".
עמירם מילר, מחזיק תיק התחבורה: "נמשיך במאמצינו לפיתוח התחבורה הציבורית וקוויה הפנימיים והבין עירוניים על מנת לקצר זמני נסיעה ולהוביל מגמה של צמצום השימוש ברכב הפרטי וממילא צמצום הפקקים".