עיריית כפר סבא תקים בית לאמנים ויוצרים תושבי העיר

עיריית כפר סבא תקים בית לאמנים ויוצרים תושבי העיר

19/11/2015

עיריית כפר סבא, בשיתוף החברה הכלכלית ומחזיק תיק התרבות במועצת העיר ד"ר אמיר גבע, מקימים בימים אלה בית אמנים שיופעל על ידי האגף לתרבות. מטרתו של בית האמנים לענות לצרכים הקהילתיים ואומנותיים בעיר כפר סבא

עיריית כפר סבא, בשיתוף החברה הכלכלית ומחזיק תיק התרבות במועצת העיר ד"ר אמיר גבע, מקימים בימים אלה בית אמנים אשר עתיד להיפתח החל מחודש ינואר 2016. מיזם זה הינו ביוזמת ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, אשר חיפש זמן רב מקום שישמש בית ליצירה אמנותית.

בית האומנים יורכב  ממספר חללים  אשר יאפשרו לאמנים להציג תערוכות וליצור עבודות משותפות בין האמנים.  בנוסף ישמשו חללי הבית להרצאות ולמפגשים בנושאי אומנות ויצירה.  במסגרת הפעילויות שיתקיימו בבית האמנים, תתקיים  גם פעילות קהילתית של ילדים ובני נוער הפועלים במסגרת "מצוינות באומנות" וכן יתקיימו  שיתופי פועלה במסגרת אירועי בית היוצר וכן עם מוסדות אקדמיים בתחום האומנות. בכפר סבא פועלים ויוצרים אמנים רבים הפועלים כיחידים, כקבוצות ועמותות כגון אמן בעירו, נקודת מבט, פוזיטיב, חוג יוצרים כפר סבא ועוד.

בית האמנים בעיר כפר סבא מתווסף לעושר התרבותי והאמנותי המגוון המתקיים ויהיה חלק מאגף תרבות וממחלקת בתי התרבות הכוללים מגוון רב של מוקדי תרבות ביניהם המוזיאון, הספריות העירוניות, היכל התרבות, הגלריה העירונית, המרכזים הקהילתיים ועוד. בכל אחד ממרכזים אלו מתקיימת עשייה אמנותית ענפה המיועדת לכלל האוכלוסייה על גווניה השונים ולמגוון הגילאים ובכך נוצר בכפר סבא מרקם אמנותי עשיר ומגוון. עיריית כפר סבא חרתה על דגלה את נושא התרבות כחלק בלתי נפרד מאורח חיי תושביה.

יהודה בן חמו ראש העיר: "זה זמן מה שאנו מחפשים אחר אכסדרה ראויה עבור אמני כפר סבא. אני שמח על פתיחת המרכז האמנותי אשר ישמש בית לאמני העיר בו הם יוכלו להיפגש וליצור ולהציג את עבודותיהם. בית אמנים זה מצטרף למוקדי התרבות הרבים הפועלים בעיר ומתאים למרקם האומנותי. כפר סבא חרתה על דגלה את קידום התרבות והאמנות ובית אמנים זה ממשיך את המגמה אותה התחלנו למינוף התרבות והאמנות  בעיר"

ד"ר אמיר גבע מחזיק תיק התרבות במועצת העיר: "הקמת בית האמנים בכפר סבא הינה בגדר הגשמת חלום משותף של כל אמני העיר ושלנו. בית האמנים ישרת בצורה יפה ויעילה את צריכה התרבותיים של העיר כפר סבא ואני מאוד שמח על כך".