למעלה מ 350 בני נוער השתתפו בכנס מועצות תלמידים

למעלה מ 350 בני נוער השתתפו בכנס מועצות תלמידים

10/12/2015
למעלה מ 350 בני נוער השתתפו בכנס מועצות תלמידים (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא, אגף חברה ונוער בהובלת המועצה העירונית קיימו כנס חיבור מועצות תלמידים בו השתתפו למעלה 350 בני נוער. מדובר באירוע חשיפה שנתי המתקיים בפני מועצות התלמידים הבית ספריות בחטיבות ובתיכונים במטרה להציג בפניהם את פועלה ודרכיה של המועצה, לעודד עשייה בית ספרית, מנהיגות חברתית, לאפשר מפגש של בני נוער מעורבים, להעשיר את הידע בנושא השנתי ולבחור נציגות למועצת הנוער העירונית.

בכנס נכחו כל חברי מועצת הנוער העירונית, וברשותה יושבת הראש לקדנציה 25 נטע גרצנשטיין, כלל מועצות התלמידים בעיר, חטיבות ותיכונים, כבוד ראש העיר יהודה בן חמו, מנהל אגף חינוך דוב רקוביץ, מכובדים ממשרד החינוך, מנהלי החטיבות והתיכונים, ועובדי מחלקת הנוער. מטרת הכינוס חשיפת פעילות מועצת הנוער העירונית בפני כל המועצות התלמידים מרחבי כפר סבא, הרחבת שורות המועצה במטרה להגיע לייצוג כולל של בני הנוער המשפיעים בעיר, כמו כן, מתן כלים לשיפור ההשפעה והעשייה למען התלמידים במרחב הבית ספרי.

מועצת הנוער העירונית בכפר סבא הינה גוף המייצג של בני הנוער בעיר ומשתייכת לגלגל המועצות הארצי ופועלת בשיתוף עם מועצת התלמידים והנוער של מחזור מרכז ועם מועצות התלמידים הבית ספריות של בתי הספר העל יסודיים בכפר סבא. המועצה שהמה לה למטרה לדאוג לצורכי הנוער בעיר ולהעלותם לסדר היום הציבורי וכמו כן להפיק אירועים עירונים ולפתח תכניות מעורבות חברתית ברמה הכלל עירונית תוך שימת דגש על פעילויות התנדבותיות הנוגעות לאוכלוסיות שונות בעיר. מדובר בגוף דמוקרטי אפוליטי הפעילים בגילאי 13-18 שנים.  כיום מונה המועצה כ 70 בני נוער אשר לקוחים חלק פעיל בפעילות ענפה.

השנה הכנס התקיים בציון יום ההוקרה לנפגעי פעולות האיבה, ובנוסף בכ״ט בנובמבר, ולכן התקיימו סדנאות ודיונים בנושא. בנוסף, התקיימה הרצאה של נועם גרשוני- לוחם במלחמת לבנון השנייה שנפצע  בהתרסקות מסוק ,וכנגד כל הסיכויים הצליח להשתקם, ולהגיע לבלתי יאומן- זכיית במדליית זהב באולימפיאדה הפארלימפית בענף הטניס. נועם גרשוני העשיר את הנוער והכניס אותם לעולמו בצורה מרתקת ומדהימה. לאחר ההרצאה התקיימו סדנאות בנושא מהו גיבור ואיך תהליך שיקום כמו זה של נועם יוכל לעזור בעשיה היומית של המועצות במרחב הבית ספרי והעירוני.

יהודה בן חמו ראש העיר: "אני גאה מאוד בעשייה הקהילתית של בני הנוער ובטוחני שכל אחד ואחת מהם ישתלב בהמשך חייו בעשייה חברתית וישפיע על איכות החיים בחברה הישראלית ובכפר סבא בפרט".