עיריית כפר סבא יוצאת שוב בקמפיין מאסיבי לגיוס סייעות

עיריית כפר סבא יוצאת שוב בקמפיין מאסיבי לגיוס סייעות

7/02/2016

עם החלטת ראש העיר יהודה בן חמו להמשיך את מימון הרחבת מערך הסייעות בגני הילדים לגילאי 3-4 בהם לומדים 28 או 29 תלמידים והמחסור הארצי בסייעות:

• הכשרה פדגוגית ואקדמאית לסייעות בגני ילדים, מסלול קידום במערכת החינוך העירונית ופניה לא שגרתית לאמהות

לאחר שתוכנית להכנסת סייעת שנייה לגני הילדים בגילי 4-3 קיבלה תוקף ועם ההחלטה להמשיך את מימון הרחבת מערך הסייעות בגני הילדים לגילאי 3-4 בהם לומדים 28 או 29 תלמידים  החליטה עיריית כפר סבא לצאת בקמפיין חדשני, אגרסיבי מפולח לקהלים שונים במטרה לגיוס סייעות לגני הילדים בעיר ראשונים מכל הרשויות לקראת שנת הלימודים הקרבה. במסגרת הקמפיין רתמה העירייה את האימהות במטרה שיגייסו סייעות ובכך גם ישפיעו על חינוך ילדיהם. הפניה באמצעות סרטון "את מחליטה עלי". בנוסף, עובדי העירייה ישתתפו אף הם במבצע הגיוס  באמצעות "חבר מביא חבר". עובד שיביא חבר אשר נקלט במערכת, כלומר עבר את כל הסינונים, יזכה בארוחה. כאשר הארוחות נתרמו מ"חצר השוק" שהתגייסו גם למהלך. עוד מציעה העירייה לסייעות בגני הילדים אופק ניהולי, התקדמות ועבודה מאתגרת ומשמעותית עם ילדים בגיל הרך.
בנוסף, העירייה הקימה מסלול מיוחד להכשרה פדגוגית ואקדמאית  לסייעות בגני ילדים. הקורס הייחודי-'סייעות פדגוגיות', אשר אותו יעבירו אנשי חינוך מהאקדמיה ונותן לסייעת נקודות זכות אקדמאיות ללימודים עתידיים במוסד אקדמי בדרך לרכישת תואר אקדמי. בנוסף מעניק הקורס דירוג מקצועי גבוה יותר המתגלם בסופו של דבר בשכר. מדובר בקורס ייחודי שאורכו  כשנתיים, אשר יתקיים פעם בשבוע בשעות אחר הצהרים תוך כדי עבודה והכשרה מעשית בגן הילדים. במסגרת הקורס, יקבלו הסייעות ידע עיוני ומעשי בתחומי הגיל הרך מתוך מטרה לפתח מחנכים היודעים ומבינים את עולמו של הילד ורואים את הילד וצרכיו במרכז עשייתם החינוכית. עוד מוצעות לסייעות בגני הילדים אופק ניהולי, התקדמות ועבודה מאתגרת ומשמעותית עם ילדים בגיל הרך.  בנוסף מציעה עיריית כפר סבא לסייעות חדשות הדרכה מקצועית אונליין לאורך השנה, במטרה לסייע להן לבסס את יכולת והידע המקצועי שלהן תוך הבנת הצרכים והתפתחותו התקינה של הילד בגיל הרך.
ראש העיר יהודה בן חמו "בהמשך להחלטת שר החינוך להוסיף סייעת שנייה בשכר בגני הילדים שבהם 30 ילדים לפחות. החלטת הממשלה יוצרת מחויבות לגיוס מספר רב של סייעות בזמן קצר של חודשיים. על מנת להתגבר על האתגר, החלטנו לגייס בדרכים יצירתיות סייעות. בשלב זה הפנייה הינה לנשים וגברים לגילאים 25-55. אנשים בעלי מוטיבציה לעבוד עם ילדים בגיל הרך, עם ניסיון בעבודה עם ילדים, תעודות בגרות 12 שנות לימוד. עבודה עם ילדים וסיוע בעיצוב דמותם היא בעיני אחת העבודות המשמעותיות ביותר הקיימות בעולמנו. עבודתה של סייעת בגני הילדים הינה עבודה מורכבת, מאתגרת אך עם תמורה רבה בצידה. בעיריית כפר סבא אנו מבקשים להעסיק סייעות איכותיות שיתנו לילדינו את המרב ולכן גם מוכנים להשקיע בהכשרה איכותית על חשבון העירייה".
כזכור, ראש העיר החליט להמשיך את מימון הרחבת מערך הסייעות בגני הילדים לגילאי 3-4 בהם לומדים 28 או 29 תלמידים. מדובר בהחלטה שהיא לפנים משורת הדין וכי העירייה אינה מחויבת על פי נהלי משרד החינוך, להעסיק סייעות אלה. על פי החלטת משרד החינוך בכל הקשור לחוק "סייעת שנייה" מתווספת סייעת נוספת בגנים לגילאי 3-4 בהם לומדים 30 ילדים ומעלה בלבד. על כן, עיריית כפר סבא החליטה ליישם את ההחלטה, ולהוסיף סייעת שנייה גם בגני אשר בהם 28-29 ילדים. בהתאם לכך, ימשיכו הסייעות לעבוד עד חופשת הפסח בגנים אלה. בגנים שעובדים עד השעה 14:00 תעבודנה הסייעות חמישה ימים בשבוע ארבע שעות בכל יום, ובגני היול"א תעבודנה חמישה ימים בשבוע, שלוש שעות בכל יום שכן בהמשך היום מצטרפת אם הבית לצוות הגן כסייעת שניה.מדובר בהחלטה שכרוכה בעלויות כספיות רבות ועקב חשיבות הנושא, החליטה העירייה  לספוג את העלויות. עוד אמר ראש העיר יהודה בן חמו: אני רואה חשיבות רבה בהרחבת השירותים לילדי הגיל הרך ומאמין שנוכחות של אדם בוגר נוסף יכולה בהחלט להקל התנהלות הגן. למרות העלויות הרבות קיבלנו את ההחלטה כשבראש מעייננו רווחת הילדים".

לפרטים יש לפנות למחלקת גני ילדים  ולהגיש קורות חיים למחלקה 09-7649224  או להשאיר פרטים במוקד עירוני.