תערוכת "בית" של אמנים מכפר סבא חנכה את בית האמנים החדש בעיר

תערוכת "בית" של אמנים מכפר סבא חנכה את בית האמנים החדש בעיר

2/03/2016
תערוכת "בית" של אמנים מכפר סבא חנכה את בית האמנים החדש בעיר (הגדל תמונה)

תערוכת "בית" של אמני כפר סבא פתחה את בית האמנים החדש אשר ממקומם במתחם אונים בעיר. בתערוכה משתפים אמנים מארבעת קבוצות אמני כפר סבא, 'אמן בעירו', 'פוזיטיב', 'יוצרים כפר סבא' ו'נקודת מבט'. בתערוכה זו משתתפים 50 אמנים מארבעת הקבוצות  המציגים אומנות מתחומי הפיסול, הציור, השירה והפרוזה. נושא התערוכה הנבחר "אין כמו בבית" מהווה את רצון האמנים ליצור בית שבו יוכלו להתכנס וליצור במשותף עבודות אומנות כמו כן מבקשים האמנים להעביר מסר דרך יצירותיהם בהם הם ממחישים את כמיהתם לבית ולתחושות שהוא מעניק לכל אדם ואדם. כמו כן, האמנים מקווים שבית האמנים יהפוך למשכנם הקבוע. אוצר התערוכה אילן בק. בבית האומנים ניתנה חשיבה מרובה ותשומת לב לפרטים הקטנים ביותר על מנת שזה ישמש קורת גג מכילה לכלל סוגי האומנות בעיר המהווה מקום תרבותי ואיכותי בעיר. בפתיחת התערוכה כיבדו בנוכחותם, ראש העיר כפר סבא יהודה בן-חמו, מנהל אגף התרבות יאיר משיח, חבר מועצת העיר מחזיק את תיק התרבות ד"ר אמיר גבע, אוצר אילן בק התערוכה, מנהל בית האומנים דני גלי, סמנכ"לים, מנכלים, בני משפחה וחברים.

עיריית כפר סבא, בשיתוף החברה הכלכלית שקדה בשנה האחרונה על הקמת בית אמנים אשר ישמש בית ליצירה אמנותית בית האומנים מורכב ממספר חללים  אשר מאפשרים לאמנים להציג תערוכות וליצור עבודות משותפות בין האמנים.  בנוסף משמשים חללי הבית להרצאות ולמפגשים בנושאי אומנות ויצירה. במסגרת הפעילויות שיתקיימו בבית האמנים, תתקיים  גם פעילות קהילתית של ילדים ובני נוער הפועלים במסגרת "מצוינות באומנות" וכן שיתופי פועלה במסגרת אירועי בית היוצר וכן עם מוסדות אקדמיים בתחום האומנות. בכפר סבא פועלים ויוצרים אמנים רבים הפועלים כיחידים, כקבוצות ועמותות כגון אמן בעירו, נקודת מבט, פוזיטיב, חוג יוצרים כפר סבא ועוד.

בית האמנים בעיר כפר סבא מתווסף לעושר התרבותי והאמנותי המגוון המתקיים ויהיה חלק מאגף תרבות וממחלקת בתי התרבות הכוללים מגוון רב של מוקדי תרבות ביניהם המוזיאון, הספריות העירוניות, היכל התרבות, הגלריה העירונית, המרכזים הקהילתיים ועוד. בכל אחד ממרכזים אלו מתקיימת עשייה אמנותית ענפה המיועדת לכלל האוכלוסייה על גווניה השונים ולמגוון הגילאים ובכך נוצר בכפר סבא מרקם אמנותי עשיר ומגוון. עיריית כפר סבא חרתה על דגלה את נושא התרבות כחלק בלתי נפרד מאורח חיי תושביה.

יהודה בן חמו ראש העיר: "פתיחת בית האמנים מהווה יום חג עבור אמני כפר סבא  שפועלים ותורמים כבר שנים לנוף האמנותי של העיר ולקהילה. בבית זה ייהנו תושבי כפר סבא ואמניה מפעילות אמנותית ותרבותית אשר תעשיר את חיי הרוח, החברה והתרבות בה, ופתיחתו מהווה חלק ממערך עשיר של חיי תרבות ואמנות בעיר שהולכת ותופסת את מקומה הראוי על מפת התרבות בישראל".

מחזיק תיק התרבות ד"ר אמיר גבע, הגשמנו את חלומם של עשרות אמני כפר סבא וחנכנו בית חדש שבו נוכל לקיים פעילויות אמנות ענפות. אנו מחויבים להמשיך , לטפח ולקדם את חיי התרבות בכפר סבא באמצעות יצירת והוספת תכנים ופעילויות אמנותיות בבית , ונחתור להשגת מטרותיו למענם של כל אמני העיר.

בשבתות יערכו מפגשים עם היוצרים שונים בו יתנהל שיח ויצירה יחד עם המאנים לכל המשפחה עם האמנים המצגים הציבור מוזמן ללא תשלום.

בתמונה מימין לשמאל ד"ר אמיר גבע, ראש העיר כפר סבא יהודה בן-חמו, גילה מאיירס אמנית ואילן בק אוצר.