20/03/2016

בכנס ירצו מיטב המומחים בישראל בתחום גנים ונוף

עיריית כפר סבא מזמינה את הציבור הרחב לכנס מרתק בנושא שימור גנים היסטוריים בשיתוף מוזיאון כפר סבא, המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ואיקומוס ישראל וארגון הגננות בישראל.
עיריית כפר סבא ומוזיאון כפר סבא מזמינים את הציבור הרחב לקחת חלק בכנס ייחודי מסוגו "כנס גנים היסטוריים בארץ-ישראל" שיתקיים במעמד ראש העיר יהודה בן חמו ביום שלישי, 29.3.2016 באודיטוריום ספיר בכפר סבא. בכנס, ישתתפו טובי אדריכלי הנוף בארץ ואנשי המקצוע המומחים בכל הקשור לשימור גנים ופיתוח נוף.
בכנס יתקיימו שני מושבים, מושב ראשון בנושא גנים עירוניים, אותו יעבירו המרצים טל בן נון גלז, מנהלת מחוז מרכז, מועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, ד"ר עדה ו. סגרה, מומחית לשימור גנים היסטוריים, מרצה בטכניון, במכללת ויצ"ו בחיפה ובחוג לשימור במכללת הגליל המערבי פרופ' יעל מוריה, מוריה-סקלי אדריכלות נוף, ראש המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה ב"שנקר", אדר' ליטל סמוק פביאן, משרד ת.מ.א תכנון, מרחב אורבני, אגר' ישראל גלון, מנהל אגף פרחים והנדסת הצומח במשרד החקלאות ופיתוח הכפר.

מושב שני יתקיים בנושא, הגן הקיבוצי, יו"ר ירדנה ויזנברג, מנהלת מוזיאון  כפר סבא, אדר' יובל יסקי, ראש המחלקה לאדריכלות ב"בצלאל", יהונתן טל, נאמן שימור אתרים ופעיל סביבתי, אורי בן ציוני, מנהל מחוז צפון, מועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, דרור ניסן, אגרונום, רכז הנוי בקיבוץ נחשון.

הכנס מתקיים בכפר סבא זו השנה השנייה לאור העובדה שכפר סבא מקדמת תכנון אורבני אשר שוזר בתוכו מבחר גנים ציבוריים המהווים תוואי עורק ראשי בעיר. מעל 30 גנים תוכננו בעזרתם של מקבלי פרס ישראל דן צור וליפה יהלום אשר ביקשו כבר מראשית שנות הארבעים, לשזור בטבורה של העיר ריאות ירוקות המאפשרות הליכה לצד נוף ירוק במרחבי העיר השונים ובתחומי המגורים אשר סמוכים לגנים ציבורים לרווחת הפרט.

יהודה בן חמו ראש העיר: "לנכסי העבר הן הפיסיים והן הכתובים חשיבות רבה לעתידו של עם ומקום. אנו בכפר סבא שמים דגש רב על שילובם של גנים ושבילים ירוקים כחלק מהמרקם העירוני הצומח ומחובתנו להמשיך מורשת ירוקה זו למען הדורות הבאים. אני מזמין את כולם לקחת חלק בכנס מעניין זה וליישם את התובנות הלכה למעשה כל אחד בחלקת האלוהים הקטנה שלו".
 ירדנה ויזנברג מנהלת המוזיאון העירוני כפר סבא: "הכנס מבקש להציג בעזרתם של מיטב העוסקים בתחום יתרונם של הגנים במרחב האורבני והכפרי למען האדם. מעשה ההליכה וההנאה בשבילי הגנים בעיר הנה הזדמנות נפלאה לתושבי העיר והמתארחים בה. זה שנים שכפר סבא שוקדת על פיתוחם ושימורם של גנים אלו וזו העת לראות בשימוש בהם הזדמנות ליצירת תרבות הליכה ומיעוט בשימוש בתחבורה ממונעת".