מצעד הזיכרון

מצעד הזיכרון

9/05/2016
עשרות אלפי תושבים מהעיר כפר סבא צפויים להשתתף במצעד הזיכרון העירוני לזכר חללי מערכות ישראל
עשרות אלפי תושבים ותלמידי בתי ספר צפויים השנה להשתתף במצעד יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. המצעד יצא מרחבת יד לבנים בעיר ויסתיים בגן הזכירון שם תערך עצרת זיכרון עם תום צפירת הדומייה. כמידי שנה, מקיימת עיריית כפר סבא את טקסי יום הזיכרון השנתי לזכרם של בני הקהילה הכפר סבאית שנפלו במערכות ישראל במספר מוקדים בעיר.
להלן אירועי יום הזיכרון:
יום שלישי, 10.5.2016 בשעה 20:00, לאחר צפירת הדומייה יפתחו אירועי יום הזיכרון בעצרת המרכזית בכיכר העיר. בעצרת יישאו דברים: ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, שר הבינוי מר יואב גלנט והגב' פנינה בורנשטיין – יו"ר יד לבנים.
בתום הברכות תתקיים מסכת מאת תלמידי בית חינוך תיכון ע"ש ברל כצנלסון בניהולו המוסיקאלי של דורון בן עמי.
בשעה 21:30 יתקיים אירוע 'שרים בכיכר' תחת ניהלו האמנותי של אורי קריב בליבוי שירה ותזמורת.
ביום רביעי, 11.5.16 בשעה 09:00 בבוקר, יצא מצעד הזכירון מרחבת "יד לבנים" דרך היכל התרבות העירוני ועד לגן הזיכרון שם תתקיים עצרת עירונית באנדרטת גן הזיכרון.
במצעד ובטקס שיערך בסוף המצעד ישתתפו, ראש העיר כר סבא יהודה בן חמו, משפחות שכולות, נציגי ציבור, תושבים תלמידי בתי ספר והיחידה הצבאית המאומצת.
בטקס שיערך בגן הזיכרון, תשמע צפירה בשעה 11:00 בדיוק.
ביום רביעי, 11.5 בשעה 11:00 יתקיים טקס התייחדות ממלכתי בבית העלמין הצבאי בהשתפות משפחות שכולות, נציגי ציבור, תושבים  ותלמדי בית ספר. בשעה 11:00 תשמע צפירת דומייה.
בשעה 13:00 תפתח העצרת לזכר נרצחי פעולות הטרור בסמוך לאנדרטה בבית העלמין ברחוב נורדאו בכפר סבא. בתכנית: יזכור, קדיש, פרק תהילים קטעי מקרא ושירה. באירוע יישא ראש העיר דברים יחד עם אסף נפתלי מנהל חטיבת בר לב.
הסעה להר הרצל – בשעה 07:45 בבוקר תצא הסעה להר הרצל בליווי חבר המועצה ומחזיק תיק התחבורה עמירם מילר. פרטים באתר העירוני.