25/05/2016
רא"ל במילואים ושר הבטחון היוצא בוגי יעלון הגיע לכפר סבא והרצה בפני מאות בני נוער (הגדל תמונה)

בוגי יעלון נענה להצעתו של ראש העיר יהודה בן חמו והגיע לענות על השאלות הרבות של בני הנוער ערב גיוסם לצה"ל.

אמש, הגיע שר הביטחון היוצא, בוגי יעלון שפרש מהכנסת לפני כשבוע בעקבות הסערה הפוליטית שהתקיימה בכנסת, לאודיטוריום קריית ספיר בכדי להרצות בפני בני נוער מהעיר כפר סבא על חשיבות הגיוס לצה"ל. יעלון נענה לבקשת ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו לאחר שקרא לו באופן אישי להגיע במיוחד לעיר ולעודד בני נוער העומדים להתגייס לצה"ל וניצבים בפני שאלות רבות.
עם תחילת המפגש, הודה ראש העיר ליעלון ואמר בהתרגשות כי "אני מאחל למען הדור שצומח בקרבנו ולמען מדינת ישראל שתמשיך להנהיג ולשרת אותנו". יעלון הודה לראש העיר וציין כי "גדל פה בכפר סבא דור ערכי שעתיד לשרת ולהוביל את מדינת ישראל".
במהלך המפגש סיפר השר היוצא לבני נוער על שירותו הצבאי כשהיה נער ודרך עשרות תפקידים שביצע בעת שירותו הצבאי ועד לתפקידי ניהול בכירים לרבות תפקיד הרמטכ"ל. בהמשך הפגישה התפנה השר יחד עם ראש העיר לדיון פתוח עם בני הנוער ששאלו בני הנוער שאלות כגון, מה תפקידו של צהל בחברה הישראלי, מה דעתו על בני הנוער שמתגייסים היום, דחיית השירות לטובת שירות לאומי, האם צה"ל מכין את החיילים היטב למלחמות ועוד. יעלון התרשם מאוד מנתונים הגיוס לצה"ל שהציג בפניו ראש העיר ואמר כי "טמון בצעירים כח רב ויש צורך בנוער חלוצי לוחם" לאחר דבריו ציין ראש העיר יהודה בן חמו כי: "לבני נוער יש מקום מרכזי בחברה הישראלית לתרום גם לביטחון וגם לחברה הישראלית".
בתום המפגש הודתה נטע גצנשטיין יו"ר מועצת התלמידים בכפר סבא אמרה לשר הביטחון היוצא "למדנו המון מהמפגש איתך, הענקת לנו הרבה מאוד חומר למחשבה".
נזכיר כי בשבוע שעבר ובהמשך להסתה ברשתות החברתיות שיגר ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו מכתב תמיכה ליעלון בו הוא כתב כי "אני מבקש לחזק את ידך, לברכך על עמידתך האיתנה והנחושה ולגנות את גל ההקצנה העכור הפוקד את מערכת הביטחון כולה, ואותך כשר הביטחון באופן אישי". יעלון הוסיף וציין כי "תקופה זו אינה מאפשרת לנו כחברה לתת פתחון פה לאותם קולות קיצוניים המהדהדים בשורותינו. עלינו לגנות אותם מימין ומשמאל ולהתייחס אליהם כתזכורת לכך, שבחברה שלנו ישנם עדיין זרעים מסוכנים של קיצוניות ושעלינו לנקוט בכל האמצעים כדי למנוע מאותם זרעים להתפשט. כולנו מחויבים לשמור מכל משמר על גבולות השיח הדמוקרטי ולעשות כל הדרוש בכדי לעצור את תבערת האלימות המתנוססת מעל ראשנו".
52% מבני הנוער בכפר סבא 12-18 מתנדבים במסגרות שונות, 86% מתגייסים לצה"ל וליחידות משפיעות ומיוחדות. כמו כן, אחוז ממוצע הבגרות לצה"ל עומד היום על  93% בממוצע.תקופת השירות בצה"ל נחשבת בחברה הישראלית לחשובה מאין כמוה, ועל כן רוב בני הנוער מעוניינים להתגייס ולשרת בצבא. במהלך כיתות י'-י"ב מתקיימות בבתי הספר התיכוניים תכניות הכנה לצה"ל, אשר מיועדות לבני נוער מכל שכבות האוכלוסייה. במהלך התכנית מכשירים את בני הנוער לקראת שירות משמעותי בצבא ובתוך כך מלמדים אותם ערכים חינוכיים וחברתיים. מבחינה זו מהווים הקורסים מנוף להטמעת התנהגות נורמטיבית וקבוצתית, כמו גם מצע להתפתחות אישית.
באירוע נכחו מכובדים רבים בניהם מנכ"לית העירייה, חברי מועצה, מנהל אגף חינוך, מנהלי בתי ספר, מועצת הנוער העירונית ובני נוער.